icon

Sexuálny život - ako sa chrániť

majuska2904
31. júl 2018

Je zvláštne toto pridávať do diskusnej skupiny s názvom "Snažíme sa o dieťatko," keďže ja mam práve opačný problem... Mám 17 a po pol roku vzťahu chceme s partnerom začať sexuálne žiť. A chcela by som sa vás opýtať, či je kondóm a vytiahnutie pred vyvrcholením dostatočne dobrá ochrana pred otehotnením. Resp. či sa nejakej z vás stalo, že ste aj napriek takejto ochrane otehotnela.
Ďakujem za pomoc.

montemotherone
2. aug 2018

@majuska2904 a kto povedal že život je ľahký? 🙂 Tvoje telo, je "tvoj chrám".... Chystáš sa byť s týmto chalanom do konca života? Lebo ono sex nie je len o telesnom spojení. Zakaždým zo seba niečo dávaš a už to nedostaneš naspäť. Preto je dôležité dobre zvážiť komu a ako sa "rozdáš"...

maxi2
2. aug 2018

@montemotherone ja som toho tiež názoru že na sex je skoro ma ešte času a mať dcéru tak jej to nedovolím. Ale má vystrojiť poza chrbát niečo tak nech radšej používa nieaku ochranu a asi najlepšie kondómy

hettinka
Autor odpoveď zmazal
maxi2
2. aug 2018

@hettinka však práve preto že asi neostane s terajším priateľom tak na ochranu určite kondómy a nie prerušovanou súlož ako jej tu niektoré píšu

hettinka
Autor odpoveď zmazal
sorciera24
2. aug 2018

@hettinka a preco to dopredu osudit....vies, ak sa k tomu stavias, ved ajt ak bude mat viacerych, tak bude.....poznam min. 3, kt. boli len s jednym, vsetky pockali do cca. 20 prave s tym pravym......moja starka, mama a ja.......ono niekedy staci ukazat aj inu, peknu cestu, nez ze treba vysksuat k "stastiu" kopu chlapov.....netreba....

hettinka
Autor odpoveď zmazal
nika898
2. aug 2018

@majuska2904 ahoj chvalim zodpovednost aj to ze takto rozmyslas ☺. Ano takato ochrana by mala stacit. Prajem prijemnu zabavu 😉

hettinka
Autor odpoveď zmazal
221girl
2. aug 2018

@hettinka ako toto nie je nič proti tvojej dcére, je krásne že máte pekný vzťah 🙂 ale aj ja poznám takú 18rocnu co to vraví. Rodičia tomu veria, všade sa s ňou chvália aká je. A ona pomaly mestská k***a ...

sorciera24
2. aug 2018

@hettinka ale samozrejme......ja som reagovala an to, ze si pisala, ze by zena nemala sexovat len s jednym chlapom.....preco nie?....ak je to ok, len je pravda , ze v 17tich a po polroku vztahu je to malo pravdepodobne.....preto mozno nikedy trochu pockat....ale to je moj pohald a skusensot....
a smaozrejme, vzdy zalezi na tom konk. ....na kom inom......ale man teda dost ovplyvnilo to, ake krasne manzelstva s 1 muzom/zenou som videla v rodine.....

221girl
2. aug 2018

@hettinka keď nám jej mama rozpráva ako sa ešte nebozkavala no ja idem do popuku 😃

hettinka
Autor odpoveď zmazal
nika898
2. aug 2018

@montemotherone prepac mozno budem vulgarna ale myslim si ze nie je dobre mat sex len s jednym clovekom. Poznam viac parov co takto zili o 10-15 prepne muzovi v hlavicke ze co som to uribil bol som len s jednou zenou a ide sa trtulit s inymi a nicit vlasnu rodinu a aj zeny su take a je ich vela. Proste podla mna partneri si musia sadnut po vsetkych strankach a je velmi malo pravdepodobne ze si sadnu hnet ty prvy.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
veriine
2. aug 2018

Chudak dievca! Este jej tu aj rozoberiete ten ich vztah, ze im to nevydrzi...no fakt mi ta je luto @majuska2904 toto ked si tu 17r dievca precita od dospelych "presexovanych" zenskych tak ako pardon, uz aj mne sa tlak z vas vsetkych dviha.
Ochrana kondon! Urcite nie prerusovana - tym mozes dostat pohlavne prenosne ochorenia...uplne niektore zeny tu davaju zcestne nazory. Ale jasne, neuvedomujete si, ze oni idu na to prvykrat a vy ste vydate?? Ze pre vas je prerusovana v poho??!! Zapnite fakt mozog zenske 🙏 😅 tu taketo sprostosti radit panne 😖 prebohaaaa👎🙄

kikuska3567
2. aug 2018

@montemotherone bože to je aký obmedzený názor, sex až po deťoch, že? 🤦🏼‍♀️

kikuska3567
2. aug 2018

Môj názor je že ak sa dvaja naozaj ľúbia a áno existuje láska v 17. aj v 16. a spoznávajú sa dôverujú si a pomaly sa aj priťahujú prečo sa nezblížiť keď to naše srdcia takto cítia? Nie všetci v 16+ sú stotálne vymletí čo sex berú len sko uspokojovanie svojich potrieb...aj keby som sa s dotyčným rozišla tak čo teraz som ho neľúbila? ale viem že svoje rozhodnutie nebudem ľutovať ak sme to urobili obidvaja z lásky..veď nikto nikdy nevie či so svojím partnerom ostane naozaj navždy.... nemali by sme nikoho odsudzovať za jeho rozhodnutia ak ho osobne nepoznáme len preto lebo my by sme to urobili inak.. rieši sa otázka antikoncepcie a nie kto kedy môže začať sexovať..

montemotherone
2. aug 2018

@nika898 je to len vec tolerancie, cviku, ... skutocnej lásky (?)...😉 ak samozrejme nenarazíš na patologického úchyla, ktorého bavia divné veci 🙂 Budem osobná, ja som mala od 16 rokov také light skúsenosti (peting...), ale skutočný sex (pohlavný styk) až so svojím manželom. Tí, čo so mnou v puberte existovali a poznali ma, by tejto vete neuverili, ale je to tak. Od 15-tich som frčala na diskotékach, mala kamarátov, lepších kamarátov... 🙂 ale vždy som udržiavala hranicu. Až pri manželovi som mala pocit že "ak by som náhodou otehotnela, vezme si ma, a budeme spolu" 🙂 a tak som do toho šla. Po mesiaci zoznámenia sme spolu bývali, po roku sa vzali 🙂 a sme spolu 20 rokov. ...a sexujeme stále a ide to dobre 🙂 Myslím, že to, "čo má kto rád" sa dá tak trochu vytušiť aj pri spoznávaní 😉

kikuska3567
2. aug 2018

@montemotherone takže frčať od 15 na diskotékach ok ale svoju dcéru posielaš číta povinnú literatúru...žasnem 🤦🏼‍♀️

montemotherone
2. aug 2018

@kikuska3567 ak sa bude na diskotéke správať ako ja, kľudne môže ísť... 😉 ale ona nechce

montemotherone
2. aug 2018

@kikuska3567 podobný "neobmedzený" názor ako ty, tu má kopec dievčat s témami "mám 17. Som tehotná?! 😱 Lebo neviem s kým"

kikuska3567
2. aug 2018

@montemotherone keď im tu dospelé ženy radia chrániť sa prerušovanou súložou ani sa nečudujem...a čo ja môžem zato že sú hlúpe a daju komu chcú a nevedia sa chrániť? Nie všetky sme také

montemotherone
2. aug 2018

@kikuska3567 súhlasím. Píšem to aj v mojej úplne prvej reakcii 😉 To so 17- ročnou dcérou, ber s rezervou. Jasné že láske nebudem brániť, ale určite by som jej prehovorila do duše, aby sa neponáhľa. Nič jej neujde...

hettinka
Autor odpoveď zmazal
nika898
2. aug 2018

@hettinka urcite to je individualne. Moj manzel by to urcite nedokazal lebo aj s prvou frajerkou ktoru mal rad sa rozisiel preto lebo chcel spat aj s inymi zenami a podvadzat ju nechcel. Mozno sa to bude zdat niekomu hnusne no podla mna to bolo cestne a uprimne. A mas pravdu ked je spokojny chlap tak by to inde hladat nemal a dufam ze sa ti to nestane ☺. Ja napriklad poznam aj muzov pre ktorych sex nie je priorita je ich sice malicko ale najdu sa ☺

nika898
2. aug 2018

@montemotherone to som rada ze toto mozes povedat a ze si pockala na toho praveho. Ja som zial prisla o pannestvo nie tak vlasnou volou. Tiez som povolila iba petting ale zial chlapovi to nestacilo. Ale to je uz davno za mnou. Potom som uz bola opatrna a mala priatela s ktorym som myslela ze ostanem no zial jeho rodinne problemy nas rozdelili. Potom prisli 2 znamosti na jednu noc ktore nelutujem lebo som prisla na veci ktore nechcem☺ a potom moj manzel s ktorym sme si sadli ako rit na srbel 😀😀😀

majuska2904
autor
3. aug 2018

Ah, ženy. Ako to tak čítam, tak máte strašne zvláštny pohľad na túto dobu... Každá, ktorá máte dcéry staršie ako 14 rokov, verte, že 90% z nich už pilo, fajčilo, možno sexovalo... V dnešnej dobe sa začína jednoducho skôr. A nie, nerobia to len tie baby, ktoré prepadajú a zle sa učia. Robia to aj tie, ktoré domov nosia jednotky a idú na dobré školy. Verte mi, viem to z vlastnej skúsenosti... Ani ja som nebola ani nie som anjelik, ale práve so sexom a celkovo vzťahom som si počkala, pretože dnešní chlapci sú takí vymletí.. No našla som jedného, do ktorého som neskutočne zamilovaná, tak ako on do mňa a sex medzi nami bude len prejav našej lásky. A verte mi, že nie som len nejaká blbá zamilovaná pubertiačka. Tak ako sa riadim srdcom, riadim sa aj hlavou.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
hettinka
Autor odpoveď zmazal