icon

Skúsenosti s antikoncepciou Drovelis

minaminaminamina
30. okt 2025

Dobrý deň, potrebujem poradiť alebo aspoň počuť viac názorov od starších žien keďže som mladá a nemám to s kým riesiť ( gynekologičke idem až v novembri,ale už prebehla telefonická diskusia). Začala som 17.10 užívať antikoncepciu drovelis v prvý deň menštruácie ako sa má. Už na druhý deň bolo krvácanie zmiernené a tmavšie. Po cca 3-4dňoch mi prišlo ze menštruácia skončila a nekrvácala som tak 10hodín. Odvtedy hnedé spinenie-silnejšie. Následne “normálna” farba krvy počas menstrácie. Zaujíma ma aké skusenosti mate s nou vy🙂 Viem o tom že prve 3 mesiace antikoncepcie môže byť krvácanie-spinenie ale takéto dlhé? Krvacanie je bezbolestne a je to jedíny moj “vedlajší učinok” a nedá sa s tym fungovať. Samí stres či ju budem musieť zmeniť alebo čo sa to deje. Prosím blbé komentáre si nechajte pre seba, som dosť stresujúci človek a je mi uplne jasne že si poviete “nečakaj normalny zivot s antikoncepciou ked antikoncepcia nieje normalna” ale ja len hladam skusenosti. Co som tu citala pár diskusii, všetci na nu nadavali. Dokonca aj české/anglické stránky. Neviem čo si mam myslieť.

ivik4
30. okt 2025

Ja som mala kedysi antikoncepciu Belara a bola to katastrofa. Teraz mam uz 3,5roka Drovelis a mne teda sadla na 100%. Prve 3 mesiace si samozrejme telo zvyka, mala som uprostred cyklu spinenie. Po tych 3 mesiacoch uz bolo vsetko v poriadku a dokonca ja nemam ani ziadne krvacanie cele tie roky, takze som uplne bez.
Vies len kazde telo reaguje inak, mne sadla ale inej zene sadnut vobec nemusi.

danielad9
30. okt 2025

@minaminaminamina užívala som inú antikoncepciu a prvý mesiac som mala hnedé špinenie. Prešlo to až po prvej menštruácii

minaminaminamina
autor
30. okt 2025
@ivik4

Ja som mala kedysi antikoncepciu Belara a bola to katastrofa. Teraz mam uz 3,5roka Drovelis a mne teda sadla na 100%. Prve 3 mesiace si samozrejme telo zvyka, mala som uprostred cyklu spinenie. Po tych 3 mesiacoch uz bolo vsetko v poriadku a dokonca ja nemam ani ziadne krvacanie cele tie roky, takze som uplne bez.
Vies len kazde telo reaguje inak, mne sadla ale inej zene sadnut vobec nemusi.

@ivik4 v prvom rade dakujem za odpoved.❤️ jasne tomu rozumiem,každa sme iná a každe telo sa zachová inak 🙂 tak snáď to tiež takto prejde po dlhšiom čase. Ale bála by som sa nemať menstruaciu, to by som asi zasa stresovala aj keby mi povedali ze to je okej 😂

minaminaminamina
autor
30. okt 2025
@danielad9

@minaminaminamina užívala som inú antikoncepciu a prvý mesiac som mala hnedé špinenie. Prešlo to až po prvej menštruácii

@danielad9 V prvom rade dakujem za odpoved❤️. tak snáď to prejde, pretože v jeden den to je spinenie,v iný zasa ako krvácanie cez menstruaciu🙏🏻 snáď nebudem takto a pri bielych tabletách este viac a potom zasa od znova spinenie-krvacanie-spinenie-krvacanie po dnoch.

ivik4
30. okt 2025

A preco by si sa bala nemat MS ? Ja mam od primara Gynekologie aj primarky hematologie naopak pozitivnu odozvu, ze je to len dobre. ALE mam aj zdrav. Problemy ine, tak mozno aj preto no nevraveli to v suvislosti s tym. Alebo preto zeby si sa bala ze mozes byt tehotna ked nemas MS ?

minaminaminamina
autor
30. okt 2025
@ivik4

A preco by si sa bala nemat MS ? Ja mam od primara Gynekologie aj primarky hematologie naopak pozitivnu odozvu, ze je to len dobre. ALE mam aj zdrav. Problemy ine, tak mozno aj preto no nevraveli to v suvislosti s tym. Alebo preto zeby si sa bala ze mozes byt tehotna ked nemas MS ?

@ivik4 vieš co, ja by som sa toho bála asi z dovodu ze by to bol nezvyk, či už aj z dovodu ze to nieje nejaký častý jav, stres či je vsetko “v poriadku”= stres do buducna pri snazenii sa o babatko aj keď to antikoncepcia neovyplyvnuje. Stresy by boli ale jasne že ak by to tak bolo spolupraca s gynekologickou by bola asi najvacsi stopovač týchto stresov, bolo by to viac “prijemne byt bez menstruacie” aj z hladiska mojho sportovania.

minaminaminamina
autor
Autor odpoveď zmazal
lienka9898
30. okt 2025
@minaminaminamina
Odpoveď bola zmazaná

@minaminaminamina ja som mala ten insty problem, po 6 mesiacoch je to uz bez problemov. Len vydrzat 😁

nespinka7
3. nov 2025

ahojte zeny, ak mate zaujem predavam 2 blistre drovelisu?

lza
3. nov 2025
@nespinka7

ahojte zeny, ak mate zaujem predavam 2 blistre drovelisu?

@nespinka7 zdravim, mam zaujem. Pisem sukromnu spravu.