Skúsenosti s antikoncepciou Drovelis
Dobrý deň, potrebujem poradiť alebo aspoň počuť viac názorov od starších žien keďže som mladá a nemám to s kým riesiť ( gynekologičke idem až v novembri,ale už prebehla telefonická diskusia). Začala som 17.10 užívať antikoncepciu drovelis v prvý deň menštruácie ako sa má. Už na druhý deň bolo krvácanie zmiernené a tmavšie. Po cca 3-4dňoch mi prišlo ze menštruácia skončila a nekrvácala som tak 10hodín. Odvtedy hnedé spinenie-silnejšie. Následne “normálna” farba krvy počas menstrácie. Zaujíma ma aké skusenosti mate s nou vy🙂 Viem o tom že prve 3 mesiace antikoncepcie môže byť krvácanie-spinenie ale takéto dlhé? Krvacanie je bezbolestne a je to jedíny moj “vedlajší učinok” a nedá sa s tym fungovať. Samí stres či ju budem musieť zmeniť alebo čo sa to deje. Prosím blbé komentáre si nechajte pre seba, som dosť stresujúci človek a je mi uplne jasne že si poviete “nečakaj normalny zivot s antikoncepciou ked antikoncepcia nieje normalna” ale ja len hladam skusenosti. Co som tu citala pár diskusii, všetci na nu nadavali. Dokonca aj české/anglické stránky. Neviem čo si mam myslieť.
@minaminaminamina užívala som inú antikoncepciu a prvý mesiac som mala hnedé špinenie. Prešlo to až po prvej menštruácii
Ja som mala kedysi antikoncepciu Belara a bola to katastrofa. Teraz mam uz 3,5roka Drovelis a mne teda sadla na 100%. Prve 3 mesiace si samozrejme telo zvyka, mala som uprostred cyklu spinenie. Po tych 3 mesiacoch uz bolo vsetko v poriadku a dokonca ja nemam ani ziadne krvacanie cele tie roky, takze som uplne bez.
Vies len kazde telo reaguje inak, mne sadla ale inej zene sadnut vobec nemusi.
@ivik4 v prvom rade dakujem za odpoved.❤️ jasne tomu rozumiem,každa sme iná a každe telo sa zachová inak 🙂 tak snáď to tiež takto prejde po dlhšiom čase. Ale bála by som sa nemať menstruaciu, to by som asi zasa stresovala aj keby mi povedali ze to je okej 😂
@minaminaminamina užívala som inú antikoncepciu a prvý mesiac som mala hnedé špinenie. Prešlo to až po prvej menštruácii
@danielad9 V prvom rade dakujem za odpoved❤️. tak snáď to prejde, pretože v jeden den to je spinenie,v iný zasa ako krvácanie cez menstruaciu🙏🏻 snáď nebudem takto a pri bielych tabletách este viac a potom zasa od znova spinenie-krvacanie-spinenie-krvacanie po dnoch.
A preco by si sa bala nemat MS ? Ja mam od primara Gynekologie aj primarky hematologie naopak pozitivnu odozvu, ze je to len dobre. ALE mam aj zdrav. Problemy ine, tak mozno aj preto no nevraveli to v suvislosti s tym. Alebo preto zeby si sa bala ze mozes byt tehotna ked nemas MS ?
A preco by si sa bala nemat MS ? Ja mam od primara Gynekologie aj primarky hematologie naopak pozitivnu odozvu, ze je to len dobre. ALE mam aj zdrav. Problemy ine, tak mozno aj preto no nevraveli to v suvislosti s tym. Alebo preto zeby si sa bala ze mozes byt tehotna ked nemas MS ?
@ivik4 vieš co, ja by som sa toho bála asi z dovodu ze by to bol nezvyk, či už aj z dovodu ze to nieje nejaký častý jav, stres či je vsetko “v poriadku”= stres do buducna pri snazenii sa o babatko aj keď to antikoncepcia neovyplyvnuje. Stresy by boli ale jasne že ak by to tak bolo spolupraca s gynekologickou by bola asi najvacsi stopovač týchto stresov, bolo by to viac “prijemne byt bez menstruacie” aj z hladiska mojho sportovania.
@minaminaminamina ja som mala ten insty problem, po 6 mesiacoch je to uz bez problemov. Len vydrzat 😁
ahojte zeny, ak mate zaujem predavam 2 blistre drovelisu?

Ja som mala kedysi antikoncepciu Belara a bola to katastrofa. Teraz mam uz 3,5roka Drovelis a mne teda sadla na 100%. Prve 3 mesiace si samozrejme telo zvyka, mala som uprostred cyklu spinenie. Po tych 3 mesiacoch uz bolo vsetko v poriadku a dokonca ja nemam ani ziadne krvacanie cele tie roky, takze som uplne bez.
Vies len kazde telo reaguje inak, mne sadla ale inej zene sadnut vobec nemusi.