icon

Skúsenosti s Mirena: Čo očakávať po zavedení?

renush86
1. aug 2026

Ahoj žienky! Mám zavedené teliesko Mirena od 26.6.26 ,zavedenie u mňa bolestivé,ale pôrod je stále horší takže da sa vydržať 😁.Po zavedení som asi dva týždne špinila (iba na toaletnom papieri bolo vidno) a po pohlavnom styku.
Prišla prvá menštruácia , ktorá teraz je slabá (striedali sa dni trocha vidno na vložke , alebo len na papieri, podľa toho či som robila niečo namáhavejšie )oproti tomu čo som mavala(dva dni lialo zo mňa a po troch dňoch menštruácia nikde).S Mirenou už mi mizne konečne! MS 9ty deň 🫣.Mám ísť pondelok na prvú kontrolu.
Ma niekto takéto skúsenosti?
A ešte prosím otázka,ideme na dovolenku za týždeň. Keď budem špiniť z dôvodu len mesačného zavedenia alebo pohlavného styku viditelne na toaletnom papieri ,mam si radsej dať na kúpanie v mori a v bazene zo slanou vodou tampón?Mam z toho trocha depku🙏🏼😅. Prvý krát mam Mirenu.Diki žienky za rady!😘

anonym_e7eccd
1. aug 2026

Vieš o tom,že tampóny si pri vnútromaternicovom teliesku neodporúčajú? Môžeš si zachytiť šnúrku a pohnúť s ním.

renush86
autor
1. aug 2026
@anonym_e7eccd

Vieš o tom,že tampóny si pri vnútromaternicovom teliesku neodporúčajú? Môžeš si zachytiť šnúrku a pohnúť s ním.

@anonym_e7eccd ano viem tak sa radšej nemám kúpať?Alebo pri spineni to v bazene nevidno?

macilaci
1. aug 2026

Kúp si menštruačné plavky. Ak iba spinis budeš mať kľud.

doriiis
1. aug 2026

Aké skúsenosti? Spinenie aj slabnuca menštruácia sú normálne, na kontrolu chod a tampóny sa neodporucaju

renush86
autor
1. aug 2026
@doriiis

Aké skúsenosti? Spinenie aj slabnuca menštruácia sú normálne, na kontrolu chod a tampóny sa neodporucaju

@doriiis na kontrolu sa určite chýstám neboj😊.A skúsenosť takú že ci vôbec niekto nieco použil v bazene pri špineni alebo nie.Ci treba alebo nie tie menštruačné plavky napr. ked sa tampóny neodporúčajú.Možno je to pre niekoho blbosť...pre mňa nová skúsenosť. Som dúfala že s Mirenou na dovolenke budem mať pokoj sväty 🙏🏼😅si ju uzijem naplno (aj s manželom naplno😁).Žial dodatočne som si prečítala od žien všetko možné,napr špinenie 3 mesiace.🫣Tak ci nahodou sa nenájde niekto ,kto bol v takej istej situacii, mala iba špinenie a kupala sa.(a teda ako to riešila)😁

doriiis
1. aug 2026
@renush86

@doriiis na kontrolu sa určite chýstám neboj😊.A skúsenosť takú že ci vôbec niekto nieco použil v bazene pri špineni alebo nie.Ci treba alebo nie tie menštruačné plavky napr. ked sa tampóny neodporúčajú.Možno je to pre niekoho blbosť...pre mňa nová skúsenosť. Som dúfala že s Mirenou na dovolenke budem mať pokoj sväty 🙏🏼😅si ju uzijem naplno (aj s manželom naplno😁).Žial dodatočne som si prečítala od žien všetko možné,napr špinenie 3 mesiace.🫣Tak ci nahodou sa nenájde niekto ,kto bol v takej istej situacii, mala iba špinenie a kupala sa.(a teda ako to riešila)😁

@renush86 ... Kúp si menštruačné plavky. Najjednoduchšie riesenie

renush86
autor
2. aug 2026
@doriiis

@renush86 ... Kúp si menštruačné plavky. Najjednoduchšie riesenie

@doriiis už som objednala.Ďakujem za radu!❤️

anonym_840a31
4. sep 2026

Ahoj no ja som si dala 3,5 mesiaca dozadu miernu…. Som necelé dva roky po sekcii, ale strašne rozhádzaný stále cyklus, a bolesti vľavo už asi týždeň pretrvávajú , infekcia to nebude intímna keďže styk nemavam tak ja neviem čo to , keď sedím na wc mám pocit že mi maternica vypadne dole…