Ste za, alebo proti užívaniu hormonálnej antikoncepcie?
Ahojte, chcem sa vás spýtaŤ na názor že či ste ZA alebo PROTI používaniu hormonálnej antikoncepcie. Neviem sa totiž rozhodnúť že či ju začaŤ braŤ, alebo sa spoliehať na kondómy. Pri Hak sa bojím hlavne tých vedlajších účinkov čo môžu spôsobovať ale zas pri kondómoch sa bojím či sú dostatočne spolahlivé proti otehotneniu. Baby poraďte a podelte sa so svojimi skúsenosťami a postrehmi. 🙂 dakujem každej 🙂
@luckes ziadna antikoncepcia nie je 100 percentna, to akoze o tom, ze sa bojis tehotenstva...ja by som si telo nechcela znicit takymito hlupostami a v buducnosti este riesit neplodnost. Ja som kedysi v mladosti chvilku uzivala antiku ale len kvoli silnemu akne. Ked som ich vysadila aj tak sa zase objavili 😒 a potom neskor ked som chodila s buducim manzelom, rozmyslala som o tabletkach ale ked aj on cital vedlajsie ucinky tak nechcel ani on sam aby som take svinstvo brala. Takze ja neberiem nic a som proti antike 😉
@luckes Ja som brala tabletky asi 10 rokov. Nemala som žiadne vedľajšie príznaky, ani som po nej nepriberala. Záleží aj od toho akú by ti lekár nasadil. S otehotnením som problém nemala taktiež žiadny, obe dcérky sa podarili na prvý krát. Tehotenstvá taktiež prebiehali v poriadku. Rozhdodnúť sa musíš sama. Neodporúčam ju ani od nej neodrádzam 🙂 Je to na tvojom zvážení.
proti 🙂 je to len biznis
@hviezdicka111 a upravilo sa ti to potom? myslim tie vlasy a vyrazky? ja uz polroka neberem HAK a mam podobny problem tak chem vediet ci sa to niekedy napravi...
mozno v inom svete s inym mozgom a s inym manzelom by som HAK brala ako samozrejmost...vsak je pohodlna pre oboch partnerov,ale ja si svoj zivot rada komplikujem a som celkom stastna s mojou komplikovanou volbou antikoncepcie,ktora je pre mnohe zeny absurdna a casto len krutia hlavou,ze co uz je len toto za zivot ak sa musim podriadit vsadejakym pozorovaniam a meraniam.radsej si volim toto ako kazdy den do seba pchat pohodlne tabletku.
@ninka25 upravilo asi za pol roka, podla mna aj tebe sa to coskoro upravi 🙂 ale uz by som to nebrala...teraz som tehotna a nemam take problemy s vlasmi ani s pletou ako som mala po vysadeni HAK 😀 to vazne som vyzerala ako v puberte, teda horsie ako v puberte 😀 😀 😀
proti, vyvolalo mi to skrytu geneticku mutaciu trombozy, vdaka ktorej som o 5 rokov prisla o dieta a kazde tehu budem na injekciach..
@cecil36 Prepac ja som si az teraz vsimla Tvoj komentar...su dovody na hyperaktivitu deti a to je
psychicky problem... nespravna strava...vsetky tie mozne emulgatory co si nevsimneme ked malym kupujeme same emulgatorom omnamkovane dobroty a sladene napoje...
a takisto to suvisi s kofeinom ktory sme dostavali do tela v tehotenstva iste su tu take temy o probleme hyperaktivnych deti...
https://www.modrykonik.sk/forum/skolak/mate-aj-vy-hyperaktivne-dieta/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ako-sa-prejavuje-hyperaktivita-u-vasho-dietata/
a ja netvrdim ze prostredie sposobene HAK este pred otehotnenim je jediny dovod...Uricite je ich viac...to verim.
Ja len ze ten vyskum stal za to spomenut..
Okrem toho som proti hormonalnej antikoncepcii lebo sposobuje rakovinu..
Ja som užívala HAK 7 rokov vkuse, až som si raz zabudla kúpiť a rozhodilo ma to celú, či už cyklus, pleť, nálady...Išla som k doktorke a tá mi povedala že by som si raz ročne po dobu asi 3 mesiacov mala urobiť od toho pauzu. Po tomto čase som postupne zistila že strácam chuť na sex...tak som vyskúšala vysadiť na jeden mesiac a bolo to tým aj keď niektorý výrobcovia tvrdia, že na to HAK nemá vplyv. Je to hovadina. Má to vplyv a až teraz zisťujem čo mi to všetko porobilo. Sestre to úplne zničilo pečeň, teraz musí byť na prísnej diéte a užívať dlhodobo lieky. Takže ZÁSADNE PROTI HAK!!!
ahojte, je možné, že som mala z HAK depresie? brala som ju sústavne od 16 rokov, v 21 som aj napriek užívaniu HAK otehotnela a teraz mám 25 a pred mesiacom som ju vysadila, nakoľko som mala sústavne záchvaty nervozity, bola som nesvoja, precitlivelá... tak ma napadlo, že by to mohlo byť práve kvôli HAK. Neviem, či si to nahováram, ale odkedy ju neberiem, som úplne v pohode - len tak ma niečo nerozhádže a výbuch nervov a plaču som od vtedy nemala. Myslíte, že to nejak súvisí? podľa mňa určite...
@luckes ahoj.necitam cele,neviem ci si sa uz rozhodla...ale ja by som to svinstvo do seba nepchala.jedna znama to pcha do seba cele mesiace a priatelom su spolu mozno 2x do mesiaca,co je stale prec.o com to je?..radsej guma+neaky ten gel na bicikovce 😀 a odsleduj si plodne dni.
@kevenducha podla mna je to mozne..vsetko robia hormony. aj po porode sa meni hladina hormonov a babam z toho hrabe(mne tiez) a tak isto pred mrchou,tie nalady a zravost 😀 -hormony
ja som brala HAK 6 rokov, a ked som vysadila do 2 mesiacoch som bola tehotna. tehotenstvo bezproblemove. potom som nebrala, ale taku bolestivu menstruaciu som mavala, tak som zase zacala brat HAK a odvtedy v poriadku, menstruacia bezbolestna, ani neviem ze ju mam.
ahojte, je to veľmi ťažká diskusia, až rozmýšľam, či sa vôbec zapojiť. Pripadá mi však zaujímavé, že je tu veľmi málo zástankýň antikoncepcie, kde sú tie ženy, ktoré to roky užívajú? Prečo tu máloktorá z nich napíše, že aké je to super?
Chápem, že nejak sa asi brániť treba, ale keď plodných dní v mesačnom cykle je tak málo oproti neplodným tak prečo užívať chémiu po celý mesiac? Na toto hľadám odpoveď... Na druhej strane mám však jeden argument proti ovulačnej metóde - deň po styku, dokonca aj dva dni ja neviem zhodnotiť hlien, pretože je tam prítomná sperma, teda po styku je hodnotenie neadekvátne. Preto sa mi zdá logické kombinovať to s meraním teploty.
Ja osobne mám veľmi rada prvú polovicu cyklu, estrogénová fáza je super!, priam na nezaplatenie, nechcela by som sa o ňu ochudobniť užívaním tabletiek, za ktoré musím ešte aj vysoliť nemalé peniaze 😝

Nikdy, jednoznačne proti.....nikdy som neužívala tabletky, telieska...detičky náplanované, obe sa podarili na prvý krát, krásne tehotenstvá bez starosti....to všetko je viac ako to "pohodlie" pri tabletkách a po nich....plač v čakárni u lekára ☹