icon

Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati

23. jan 2026

Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.

enmery
23. jan 2026
@anonym_autor

Vieš ja som v 20 porodila druhé dieťa. A svokra ktorá na tom bola v mladosti ma do toho doslova nútila, že musím tiež. Že si to mám dať spraviť hned pri sekcii. Vypisovala mi na mobil. Lekári tiež boli na mňa hnusný kôli tomu prečo to odmietam a doslova ma do toho tlačili. A určite by to nemali robiť tlačiť do toho ženu.

@anonym_autor Už vidím, ako ťa v 20tke po druhom dieťati lekári všetci nútia sa dat sterilizovať...

autor
23. jan 2026
@doriiis

Takže keď prídeš do menopauzy, tak sa budeš cítiť bezcenna?

@doriiis tak to je prirodzené a na tomto nič prirodzene neni

anonym_0770dd
23. jan 2026
@anonym_5e4683

si riadne hnusna teraz.. vies kolke to museli podstupit kvoly zdraviu? rodinnym zdravotnym ryzikom ..iste ich rozhodnutie nebolo len take ze sa zobudili a dali vykuchat ... to ze ty by si to nepodstupila-fajn a?? pytal sa ta niekto? myslim si ze to mali premyslene viac ako dost a ich rozhodnutie bolo najvhodnejsie pre nich

@wolf_ no lebo sa tak citi. Tiez sa ma pravo citit tak, ako sa citi. Ten prvy komentar ma dostal teda, ze je hnusna. Podla mna to ta pani v prvom komentari pochopila zle, ze odsudzuje zeny, ktore maju operaciu za sebou, to znamena, vybrate zenske organy von a to je predsa rozdiel, ked zo zdravotnych dovodov ide zena na takyto zakrok. Sterilizacia je predsa nieco ine. Ona vobec ale neutocila na zeny, ktore to podstupili, len ze jej to pride divne, kedze ona ma z toho take ine pocity. Tak sa asi nad tym zamysla, neviem, mozno hlada niekoho, kto to ma podobne.
A ja sa tu prihlasim, ze mam 4 deti a kedze som nikdy nerodila sekciou, tak mne to nenukali, ale hned na porodnej sale mi doktor povedal, ze si mam dat uz teliesko alebo co...Tiez si myslim, ze si to mohol odpustit. Ja by som do toho asi tiez nesla. Neviem. To skor manzel uvazoval o vazektomii, ked uz. Mensi zakrok, nez ten u zeny.

doriiis
23. jan 2026
@anonym_autor

@doriiis tak to je prirodzené a na tomto nič prirodzene neni

@anonym_autor .... A čo keby si sa starala o seba a nie o tela iných žien?

anonym_0770dd
23. jan 2026
@anonym_5e4683

si riadne hnusna teraz.. vies kolke to museli podstupit kvoly zdraviu? rodinnym zdravotnym ryzikom ..iste ich rozhodnutie nebolo len take ze sa zobudili a dali vykuchat ... to ze ty by si to nepodstupila-fajn a?? pytal sa ta niekto? myslim si ze to mali premyslene viac ako dost a ich rozhodnutie bolo najvhodnejsie pre nich

@anonym_5e4683 ale tu predsa nejde o "vykuchanie". Nezmylila si sa? Autorka sa zamysla o sterilizacii, nie o vybrati maternice a vajecnikov kvoli zdravotnym problemom. To je rozdiel.

minenkaa
23. jan 2026

@anonym_autor lebo ty si ty a iný človek je sú iný

anonym_b39cf3
23. jan 2026
@anonym_autor

Vieš ja som v 20 porodila druhé dieťa. A svokra ktorá na tom bola v mladosti ma do toho doslova nútila, že musím tiež. Že si to mám dať spraviť hned pri sekcii. Vypisovala mi na mobil. Lekári tiež boli na mňa hnusný kôli tomu prečo to odmietam a doslova ma do toho tlačili. A určite by to nemali robiť tlačiť do toho ženu.

@anonym_autor uprimne, v mnohych pripadoch, ak niekto ma v 20 druhe dieta, je predpoklad, ze do 35 si naseka aspon dalsich 5, o ktore sa nebude vediet postarat. Mozno si posobila na lekarov takym dojmom, tak preto ti to nukali. Osobne tomu neverim, ze nukali.
Opakujem este raz, aby sa na to niekto nechytil, v mohych pripadoch - to neznamena nie vo vsetkych.

minenkaa
23. jan 2026
@anonym_autor

Žlčník mi vzali a teda to mi bolo úplne jedno. Ale toto by som nikdy nedovolila.

@anonym_autor ale veď pri sterilizácii ti nič nezoberú ,všetko ostane tam kde bolo

simsalabim
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor v 20ke a po 2.porode ta lekari nutili do sterilizacie? Netrep.

autor
23. jan 2026
@minenkaa

@anonym_autor ale veď pri sterilizácii ti nič nezoberú ,všetko ostane tam kde bolo

@minenkaa to áno ale je to už nefunkčné

minenkaa
23. jan 2026
@pr85

@jablkovastrudla Určite to zvaz. Aby si neskôr neľutovala.

@pr85 prečo by mala ľutovať?

autor
23. jan 2026

Ako by som to znášala prežívať menzes a všetko a tým spojené a vedieť, že už je to nefunkčné. Že to už nemá žiadny zmysel. Telo je oklamané.

minenkaa
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nič nie je nefunkčné,všetko funguje

doriiis
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ... Takže tvojou jedinou cenou je to, že môžeš mať veľa detí? Ak si v 20 tke mala už dve deti tak buď patris k menšine alebo si nezodpovedna

minenkaa
23. jan 2026
@anonym_autor

Ako by som to znášala prežívať menzes a všetko a tým spojené a vedieť, že už je to nefunkčné. Že to už nemá žiadny zmysel. Telo je oklamané.

@anonym_autor tebe šibe ,všetko ostane funkčne ,počkaj raz prechladnes poriadne a môže ti to stať

autor
23. jan 2026

A chcela by som aby sa tu ozvali aj ženy, ktoré to podstúpili ako to vnímajú s dstupom času.

biba_18
23. jan 2026

@simsalabim možno je marginalizovaná spoluobčianka 😏

pr85
23. jan 2026
@beata_k

@pr85 Borec, ze si to dal 💪🤦🏼‍♀️

@beata_k Ďakujem. Kopec borcov to nedá. 🙂

anonym_0770dd
23. jan 2026
@anonym_autor

Neviem či majú z toho lekári nejaké peniaze ale prečo do toho tlačia ženy. Vymýšľajú rôzne rizika, ktoré ani reálne také veľké nie sú. A to mi na tom vadí.

@beata_k ja mam 4 deti a nie, nebola som na sterilizacii, ani nepojdem. Aj vek mam uz pokrocily, ale aj tak nie. Tiez som s tym nie stotoznena.
@anonym_autor ale zase neprehanaj, tie rizika tam byvaju dost velke, viac sekcii za sebou, moznost roztrhnutia maternice, abrupcia placenty, vysoky tlak, preeklampsia, hellp syndrom, len take prve, co ma napadlo. Mne tiez doktor navrhoval hned po porode, ako mi zagratuloval k babatku, ze si mam dat teliesko 🙃. Ano, mala som vysoky tlak a komplikacie, moze sa stat, ze sa to skomplikuje okolo 25 tyzdna a co? Ked tlak ide do vysin a liecba nezabera, zlyhavaju oblicky, pecen, tak dieta ide von, ci prezije, ci nie. Zachranuju matku. Aj to sa nie vzdy podari. A je xy diagnoz, ktore su velmi vaznou komplikaciou. Takze by som vazila slova. Oni to vidia dennodenne. Rozne pripady.

autor
23. jan 2026

Veď to telo sa menzesom pripravuje na tehotenstvo. A načo keď už nie je možné

doriiis
23. jan 2026
@biba_18

@simsalabim možno je marginalizovaná spoluobčianka 😏

@biba_18 ... Tiež si myslím

doriiis
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ... Telo sa menzesom určite nepripravuje na tehotenstvo. Si strašne nevzdelana

anonym_0770dd
23. jan 2026
@minenkaa

@anonym_autor lebo ty si ty a iný človek je sú iný

@minenkaa toto je presne to, treba to len zobrat, ze ja to mam takto, ini to maju inak a neriesit dovody inych ludi. Len bola asi zvedava, ci to niekto ma podobne 🤔. Snad. Alebo tema zas, aby to tu v piatok kus ozilo 😅

anonym_1a30be
23. jan 2026
@anonym_autor

@beata_k Ja by som tých lekároch normálne zbila za to, že to núkajú. Preto sa pýtam či za to niečo majú.

@anonym_autor To vieš, žijú bez Boha, a preto robia.

biba_18
23. jan 2026

@doriiis ale s vačšou pravdepodobnosťou troll, ten zo včera čo sa nevie starať o 2týždňové mimino…

minenkaa
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tu si z osady,však?

anonym_c94f1d
23. jan 2026
@anonym_autor

Žlčník mi vzali a teda to mi bolo úplne jedno. Ale toto by som nikdy nedovolila.

@anonym_autor ty si riadne blbá, moja svokra keď mala 40r...zdvihla ťažký kus kameňa, či čo na stavbe a až jej spadla maternica, museli jej ju odstrániť, vieš aké mala z toho depresie, dlho sa liečila, trápila...toto keby čítala, že je žena bezcenná, keď nemôže mať deti, ...

minenkaa
23. jan 2026

Toto je isto nejaký pubertiak

anonym_1a30be
23. jan 2026
@anonym_0770dd

@wolf_ no lebo sa tak citi. Tiez sa ma pravo citit tak, ako sa citi. Ten prvy komentar ma dostal teda, ze je hnusna. Podla mna to ta pani v prvom komentari pochopila zle, ze odsudzuje zeny, ktore maju operaciu za sebou, to znamena, vybrate zenske organy von a to je predsa rozdiel, ked zo zdravotnych dovodov ide zena na takyto zakrok. Sterilizacia je predsa nieco ine. Ona vobec ale neutocila na zeny, ktore to podstupili, len ze jej to pride divne, kedze ona ma z toho take ine pocity. Tak sa asi nad tym zamysla, neviem, mozno hlada niekoho, kto to ma podobne.
A ja sa tu prihlasim, ze mam 4 deti a kedze som nikdy nerodila sekciou, tak mne to nenukali, ale hned na porodnej sale mi doktor povedal, ze si mam dat uz teliesko alebo co...Tiez si myslim, ze si to mohol odpustit. Ja by som do toho asi tiez nesla. Neviem. To skor manzel uvazoval o vazektomii, ked uz. Mensi zakrok, nez ten u zeny.

@anonym_0770dd A išiel nakoniec na vazektomiu?

anonym_0770dd
23. jan 2026
@pr85

@beata_k Ale splodil som už 2 deti.

@pr85 ja som uz porodila 4, tak sa este posnazte s manzelkou 😉. Na odlahcenie, mier 😊.