icon

Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati

23. jan 2026

Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.

minenkaa
23. jan 2026
@anonym_0770dd

@minenkaa toto je presne to, treba to len zobrat, ze ja to mam takto, ini to maju inak a neriesit dovody inych ludi. Len bola asi zvedava, ci to niekto ma podobne 🤔. Snad. Alebo tema zas, aby to tu v piatok kus ozilo 😅

@anonym_0770dd asi skôr ten piatok

anonym_b4a4b0
23. jan 2026

@anonym_autor ďakujeme za oznam

anonym_0770dd
23. jan 2026
@biba_18

@doriiis ale s vačšou pravdepodobnosťou troll, ten zo včera čo sa nevie starať o 2týždňové mimino…

@biba_18 a to ako dopadlo, uz nepisala potom? Lebo to bolo daco strasne, ja len dufam, ze naozaj len, aby to tu "zilo". Nemoze byt ani niekto z osady taky tupy.

autor
23. jan 2026

Ale to si iné prípady ak sa proste stalo nešťastie ale ja hovorím o tých dobrovoľných

pr85
23. jan 2026
@anonym_0770dd

@pr85 ja som uz porodila 4, tak sa este posnazte s manzelkou 😉. Na odlahcenie, mier 😊.

@anonym_0770dd Ja by som aj, ale žena už nechce. 🙂 A cca. tri týždne po pôrode sa jej ani nečudujem.

anonym_b4a4b0
23. jan 2026
@anonym_autor

No ale život sa môže v sekunde zmeniť a je to nezvratné. A viem, že sú ženu ktoré to určite ľutujú.

@anonym_autor prečo teba trápia cudzie ženy

anonym_893dba
23. jan 2026

tak sme tu aj zeny po 40tke, ktore uz nechceme rodit za ziadnu cenu, ale do sterilizacie by som nesla, lebo je potrebne ist do narkozy, plus sa bojim, ze by ma to nejak energeticky rozhadzalo a nejaky skory prechod by som mala, alebo cysty...neviem, ale na druhej strane majubtie zeny istotu, ze neotehotneju, ja sa kazdy mesiac tesim na menzes

ivicatolic
23. jan 2026

@anonym_autor a pre niekoho je to pocit voľnosti, bezstarostnosti a zodpovednosti 👉👉👉

simsalabim
23. jan 2026
@anonym_autor

Ale to si iné prípady ak sa proste stalo nešťastie ale ja hovorím o tých dobrovoľných

@anonym_autor naco sa vlastne staras do druhych? Ty v tom mas jasno, co teda riesis?

anna777115
23. jan 2026

Ja som sa nikde u lekarov nestretla s nátlakom na sterilizaciu. Ak ti nutili syetilizaciu v 20- tke, tak budeš romka čo by aj sedelo kedze b tskom veku už fvr frti

anna777115
23. jan 2026
@anna777115

Ja som sa nikde u lekarov nestretla s nátlakom na sterilizaciu. Ak ti nutili syetilizaciu v 20- tke, tak budeš romka čo by aj sedelo kedze b tskom veku už fvr frti

@anna777115 Oprava. Dve deti, v dvadsiatke. Bez urážky.

zuzinka888
23. jan 2026

Ja len tolko. O par rokov nebudes mat moct deti. Tak sa priprav aby ta nestriaslo moc. Tiez sa budes citit bezcenna

michaela329
23. jan 2026

@anonym_autor moja mama išla po štvrtom tehotenstve, ktoré ju skoro zabilo - bábätko bolo mimo maternice jednou časťou. Takže ďalšie tehotenstvo neriskovala a nikdy som ju ako bezcennu nebrala, práveže sme si ju cenili tak veľmi, že sme chceli, aby sa dožila čo najviac rokov a nie riskovala.

anonym_0f3fc2
23. jan 2026

Ty si rómka z osady?

autor
23. jan 2026

Som biela. Prvé dieťa som mala v 3 ročníku na strednej a druhé som porodila krátko po strednej škole.

marca12
23. jan 2026
@anonym_autor

Žlčník mi vzali a teda to mi bolo úplne jedno. Ale toto by som nikdy nedovolila.

@anonym_autor Ty si nieco podobne ako moja znama. Mala rakovinu,vyoperovali jej vsetky zenske organy vajcovody, maternicu. Namiesto toho,aby oslavovala zivot,narieka,ze je bezcenna,ze uz nie je zena. Ten,kto sa rozhodne podstupit sterilizaciu na to ma vazny dovod. Neboj sa,nesterilizuju len tak a hocikoho,kto si zaziada. Tvoja cena spociva v niecom inom a nie v tom,ci mas cinne rozmnozovacie organy.

minenkaa
23. jan 2026
@anonym_autor

Som biela. Prvé dieťa som mala v 3 ročníku na strednej a druhé som porodila krátko po strednej škole.

@anonym_autor ale si ani tu strednú asi nedokncila

autor
23. jan 2026
@minenkaa

@anonym_autor ale si ani tu strednú asi nedokncila

@minenkaa dokoncila som. Maturovala som tehotná s druhou dcérou.

volterra
23. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja sa hlásim. Po 3. pôrode v 34 rokoch som dobrovoľne, za vlastné peniaze podstúpila sterilizáciu. Dnes som už 50+. Nikdy som to neoľutovala, naopak, konečne sme si s manželom mohli užívať sex bez strachu z otehotnenia.

minenkaa
23. jan 2026
@anonym_autor

@minenkaa dokoncila som. Maturovala som tehotná s druhou dcérou.

@anonym_autor ,dúfam,že deti nebudeš viesť týmto smerom

viestta
23. jan 2026
@anonym_autor

Žlčník mi vzali a teda to mi bolo úplne jedno. Ale toto by som nikdy nedovolila.

@anonym_autor histerektomia ukonci moznost mat dieta, uplne a definitine. Po podviazani vajcovodov je zena nadalej plodna, s pomocou asistovanej reprodukcie moze otehotniet a aj donosit vlastne dieta. Je podla teba zena, ktorej pre chorobu alebo po komplikovanom porode vzali maternicu tiez bezenna?
A vobec, zena ma hodnotu len ako prislusenstvo maternice, je jej jedinym poslanim rodit deti a ak sa tak nedeje je z nej menejcenny kus? A co tie, co pocat nemozu z roznych dovodov? Co s nimi? A co s tymi, ktore sa chrania pred tehotenstvom inac? Tiez su menejhodnotne?

pr85
23. jan 2026
@anonym_28a188

@anonym_autor ja by som zas v živote neužívala HAK a ani si nedala vložiť hormonálne teliesko

@anonym_28a188 Ani ja by som nechcel, aby moja žena niečo také robila. A ani to nikdy nepoužívala.

pr85
23. jan 2026
@biba_18

@doriiis ale s vačšou pravdepodobnosťou troll, ten zo včera čo sa nevie starať o 2týždňové mimino…

@biba_18 Taká téma tu bola? Máš aj link?

anonym_d84889
23. jan 2026

Vidíš, ja si neviem predstaviť mať v 20 "odrodené" 2 deti a predsa nevypisujem na koníku, že si menejcennà. Je to tvoj život. Po treťom dieťati v 39 som požiadala o sterilizáciu a nič lepšie som nemohla spraviť. Nebudem do seba pchať żiadne tabletky, netreba nám riešiť ochranu s manželom. Každé dieťa je dar, ale treba ich aj dôstojne uživiť. Ja som najprv doštudovala strednú aj výšku, potom pracovala, zabezpečili sme si vlastné bývanie a potom plánovala deti. Máme úplne iné zmýšlanie.

viestta
23. jan 2026
@luccys

To je teraz nejake nariadenie pre trollov, komentovat rozhodnutia druhych ludi ohladom reprodukcnych organov? Vcera vazektomia, dnes toto...a ja by som si nikdy nekupila americke auto. A? Zaujima to niekoho? Nie.

@luccys este si preskocila potratovu temu. Dlho nebola, dnes sa zjavila. Mam pocit, ze ProLife uderka plni ulohy

anonym_a09227
23. jan 2026

Bože, ďalšia, čo ma kopec voľného času a potrebu starať sa do života iných 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ vieš čo? Ja plánujem sterilizáciu na jar, rozhodla som sa sama. Mam dve zdravé deti a okrem toho nech sa stane čokoľvek, ďalšie deti nechcem, necítim sa na to a vzhľadom na svoj vek by som sa prípadným tehotenstvom ani nemienili ohrozovať. Nie, necítim sa menejcenne, práve naopak. Nám antikoncepcia zlyhala a bolo z toho tehotenstvo, sterilizácia je pre mňa jediné spoľahlivé riešenie..

anonym_365899
23. jan 2026

Dieťa môžeš mať aj po sterilizácii ak sa nemýlim. Aj keď len cez umelé oplodnenie

evcagabi
23. jan 2026

Ved a kaze ti ju niekto podstupit?
Ty by si sa mala citit menejcenne kvoli tejto sracke, co si napisala

autor
23. jan 2026

Napríklad keď sa žena a muž rozvedu. On bude môcť mať s inou dieťa a vy už nikdy. Už len toto je nefér. Aj ten muž si užíva a neplodna je len žena.

minenkaa
23. jan 2026

@anonym_autor Pri správnom vykonaní sterilizácia nemá žiadny vplyv na hormonálnu rovnováhu ženy, menštruačný cyklus ani sexuálne správanie. K ovulácii stále dochádza. Vajíčko sa uvoľní z vaječníka do brušnej dutiny a tam sa reabsorbuje.