Sterilizácia a túžba po ďalšom dieťati
Stala sa vám situácia, že ste podstúpili sterilizáciu a potom ste chceli ďalšie dieťa ? Aké to boli okolnosti. Ja keby to podstúpim už by som sa navždy cítila bezcenná. Aj keby som už nemohla mať dieťa alebo nechcela túto možnosť by som si nikým nedala vziať. Mňa až striasa pri tej predstave. Nikoho sa nechce dotknut ale prečo ste radšej nezvolili inú formu antikoncepcie ? Mne to lekári núkali a nikdy by som na to nepristúpila.
Napríklad keď sa žena a muž rozvedu. On bude môcť mať s inou dieťa a vy už nikdy. Už len toto je nefér. Aj ten muž si užíva a neplodna je len žena.
@anonym_autor ty si už úplne mimo,môže mať aj potom deti,ona nie je neplodná
Napríklad keď sa žena a muž rozvedu. On bude môcť mať s inou dieťa a vy už nikdy. Už len toto je nefér. Aj ten muž si užíva a neplodna je len žena.
@anonym_autor a ktora zena chce mat deti so "400" partnermi? 😅😅😅
@anonym_autor však a čo si myslíš, že mať nového partnera znamená automaticky zarábať si ďalšie deti??? A ako ti tu už písali, aj po sterilizácii môže žena otehotniet, cez IVF. Takže si toto treba najprv doštudovať a potom rýpať do života iných..
@anonym_autor ty si už úplne mimo,môže mať aj potom deti,ona nie je neplodná
@minenkaa nie každý má peniaze na umelé oplodnenie a chce to postupovať, keď to mohlo byť prirodzene. Kôli potešenie zo sexu bez ochrany toto podstúpiť.
@minenkaa nie každý má peniaze na umelé oplodnenie a chce to postupovať, keď to mohlo byť prirodzene. Kôli potešenie zo sexu bez ochrany toto podstúpiť.
@anonym_autor áno a potom mať deti ktoré nechcú
Každý nový vztah neznamená nové dieťa
To keď sa rozvediete nájdeš nového chlapa budeš mať ďalšie deti?
Už by som ani na ten sex nemala chuť, keď by som za neho zaplatila taku vysokú cenu.
Už by som ani na ten sex nemala chuť, keď by som za neho zaplatila taku vysokú cenu.
@anonym_autor chod prosím tá na tu sterilizáciu aj keď si len nejaký pubertiak robí srandu lebo aj keď niekoho toto napadne len zo standy ,nemal by sa rozmnožovať
@pr85 prečo ty riešiš ženskú sterilizáciu ,teba sa ti netýka a ak by tvoja žena aj chcela nejakú formu antikoncepcie a ty by si s tým nesúhlasím,nič s tým nespravis
@minenkaa Tak vo vzťahu sme dvaja a je to spoločne rozhodnutie. A nič abortivne nechcem. Nevedel by som si užiť sex s čistým svedomím.
Som biela. Prvé dieťa som mala v 3 ročníku na strednej a druhé som porodila krátko po strednej škole.
@anonym_autor takže táto odpoveď mi stačí. V tom veku sa mi o deťoch ešte ani nesnívalo. Ja som prvé mala pred 30 a druhé pred 40 a dala som sa dobrovoľne sterilizovať. Ešte pred SC sa má pýtali, či som si to nerozmyslela. A kým som si vybavila všetky papiere, tak som sa ani raz nestretla s tým, že by ma niekto do toho nútil. Ani neviem, že som ju podstúpila. Keď si toto prečítajú ženy, ktoré to museli podstúpiť
zo zdravotných dôvodov, tak sa budú ozaj cítiť skvelé. 🙈 Mimochodom radšej ju podstúpiť, ako jesť antikoncepciu alebo tŕpnuť, či žena ostane tehotná. Takéto témy sú len na rozprúdenie diskusie a nevidím v nich žiadny zmysel. P.S. Radšej tu budem pre svoje deti sterilizovaná, ale živá.
V mojom okolí nepoznám ani jednu ženu, ktorá by to oľutovala. Všetky, ktoré to podstúpili boli pred 40 alebo po 40 po poslednom pôrode. Ďalšie deti nechcú a vnímajú skôr tie pozitíva. Môžu si užívať manželský život bez rizika nechceného otehotnenia.
Nemôžeš všetko vnímať len zo svojho pohľadu. Teraz zatvor oči, uvoľni sa a skús si predstaviť, že existujú aj iné názory ako tie tvoje. Koľko ľudí, toľko názorov. Je to čaro rozmanitosti. Čo je pre teba nepredstaviteľné, pre druhú je samozrejmosťou.
@anonym_autor
robíš si novy prieskum pre zmenu nazorovy, do kedy budeš na pn
@anonym_autor nie, vacscina to nevoli z rozmaru a ja teda to pojdem podstupit, deti mam a tiez mam vek a tiez diagnozu, ktora by v dalsom tehu prisla asi o dost skor. Je to raritna dg a tym, ze ide o autoimunitnu nereagujucu na steroidy by to mohlo dopadnut zle pre mna a pre dieta. Cize niekedy musime robit veci z rozumu a nie z citu. Tak to je a aj bude, kopec zien muselo podstupit taketo zakroky. Ja som rada, ze mam dve deti a prezila som aj ja. Ale dlhsie som nemohla nosit ani nohavice, nohavicky uz vobec, myslim, ze keby tymto prejde nejaka zena, tak si zvazi moznosti. Ako keby je to mozne, tak mame aj tretie dieta, pre nas nie je problem toto, pre nas je problem nieco uplne ine. A ja nemam povahu na to ist preventivne na potrat. Cize radsej sterilka ako sa dostat do situacie, co moze ohrozit celu rodinu.
Veď môcť mať dieťa to je dar a nie nie som veriaca. Prečo sa niekto urobí dobrovoľne neplodny.
@anonym_autor Nie pre každú ženu. Pre mňa je to prekliatie.
@anonym_autor necitala som prispevky,, ale - mam znamu ktora ju po druhom porode podstupila..nemala este ani tridsat..ale urobila to, lebo ma dlhodoby pevny vztah, zdravu dcerku pri ktorej uz mala komplikacie v tehu a pri porode a chlapca kde tiez boli problemy pri porode a takmer ako novorodeniatko zomrel a zial ma zdr.problemy,,ona trpela aj poporodnou depresiou..bol to logicky a premysleny krok. Urobit to z rozmaru, trucu, hnevu atd to by som nedala..ale zo zdr.dovodov to je uz ina a tazka tema..najma pre tieto zeny
Moju hodnotu nestaviam a ani som nikdy nestavala na tom, ci mozem mat deti. Nie sme v 17tom storoci
Choď si pokecať s tou,čo takto nechápe kolegu,ktorý nechce žiadne dieťa. Či si to zase ty a teraz ťa trápia cudzie <>?
Veď môcť mať dieťa to je dar a nie nie som veriaca. Prečo sa niekto urobí dobrovoľne neplodny.
@anonym_autor však nikto ťa nenúti podstúpiť sterilizáciu. A ak si tak presvedčená o rodení detí, môžeš rodiť až do menopauzy, nikto ti nebráni.
@anonym_autor však nikto ťa nenúti podstúpiť sterilizáciu. A ak si tak presvedčená o rodení detí, môžeš rodiť až do menopauzy, nikto ti nebráni.
@anonym_66448b Podľa mňa 1 dieťa stačí a maximálne 2, ale samozrejme podľa každého gusta .... 🤣🤣🤣 Keď niekto chce rodiť ako hruška, tak nech sa páči jeho vec, jeho starosť.
Veď to telo sa menzesom pripravuje na tehotenstvo. A načo keď už nie je možné
@anonym_autor Píšeš nesmysly. Otěhotnět a porodit je po sterilizaci možné. Tudíž i menstruace má smysl a žena rozhodně není méněcenná! Pouze není možné otěhotnět přirozeně, ale přistupuje se k IVF. Takže když by si to žena někdy v budoucnu rozmyslela, tak otěhotnění je samozřejmě i nadále možné, jen k němu dopomůže centrum asistované reprodukce (sperma manžela a vajíčka ženy jsou i nadále zachovány). Dnes si prošel IVF kde kdo...
Já třeba věřící jsem a sterilizaci jsem podstoupila že zdravotních důvodů. Měla jsem 3 císařské řezy a i každého těhotenství velmi špatné jaterní testy. U třetího a posledního císaře jsem měla jizvu tenčí než papír. Děloha jim nešla ani moc dobře sešít. Museli dělat plastiku jizvy. Díky Bohu, že děloha nepraskla v těhotenství. Další děti neplánuji. Nechci riskovat svůj život a chci být zdravá pro děti které mám. Případný potrat je pro mě nemyslitelný. Takto si můžu intimní život užívat s manželem bez strachu a starostí. Kdybych se někdy zbláznila a chtěla risknout další těhotenství, tak je tu stále možnost IVF. 😉
Dieťa môžeš mať aj po sterilizácii ak sa nemýlim. Aj keď len cez umelé oplodnenie
@anonym_365899 A IVF si bude musieť sama zacvakat a neexistuje 100% istota, že sa to podarí.
@anonym_autor moja mama išla po štvrtom tehotenstve, ktoré ju skoro zabilo - bábätko bolo mimo maternice jednou časťou. Takže ďalšie tehotenstvo neriskovala a nikdy som ju ako bezcennu nebrala, práveže sme si ju cenili tak veľmi, že sme chceli, aby sa dožila čo najviac rokov a nie riskovala.
@michaela329 A ako ju to telesne poznačilo? Mala nejaké problémy po zákroku?
@anonym_365899 A IVF si bude musieť sama zacvakat a neexistuje 100% istota, že sa to podarí.
@pr85 No a co, tak si těch pár tisíc zaplatí (zase tak drahé to není), ale neplodná určitě není... 🙄 To, jestli žena otěhotní a jak dopadne těhotenství není nikdy jistotou. U IVF je poměrně vysoká pravděpodobnost, když žena předtím neměla s otěhotněním potíž, ale samozřejmě může být potíž dítě vůbec donosit - bez ohledu na způsob početí (když má žena dělohu např. rozřezanou třeba po 3 a více sekcích)..
@anonym_autor Absolútny súhlas. Ja si neviem predstaviť ísť na vazektomiu, ani keby že mám 10 deti a čakám 11. Necítil by som sa ako plnohodnotný muž. A u mňa sú aj náboženské dôvody.
@pr85 tak už konečne chápem prečo niektorí chlapi sekajú jedno decko za druhým... potrebujú sa cítiť mužnejšie 😅
@pr85 tak už konečne chápem prečo niektorí chlapi sekajú jedno decko za druhým... potrebujú sa cítiť mužnejšie 😅
@anonym_9d961a A súdy by mali túto ich "mužnosť" podporiť mužným výživným 500€/dieťa 🔨
@anonym_9d961a To nie je len o mužnosti, ale aj o tom, že plodnosť je dar. V súčasnej dobe všadeprítomných mikroplastov a klesajúceho počtu spermií u mužov obzvlášť. Nebudem si ju umelo ničit nejakým zneplodnujucim zákrokom.

@anonym_0770dd Ja by som aj, ale žena už nechce. 🙂 A cca. tri týždne po pôrode sa jej ani nečudujem.
@pr85 aspon tvoja zena a rozum. Deti maj tolko, kolko ich uzivis (zidovske prislovie)