icon

Sterilizácia pri cisárskom reze

terka288
15. jún 2025

Ahojte baby, s priateľom čakáme dvojičky a pre zvýšené problémy (zrazenina pri prvom tehotenstve, zvýšený tlak a dvojičky, trpnutie, bolesti) ma odporučili ísť už do rizikovej ambulancie. Mam za sebou už jeden cisarsky,
pretože u mňa nastala situácia, že tehotenstvo mi spúšťa tvorbu zrazeniny.
V rizikovej ambulacii mi odporučil, že by bolo vhodne( nie nenutil ma lekar), aby som zvazila sterilizáciu pri cisárskom reze, kedze je u mna situacia taka, ze kazde tehotenstvo je rizikove. Aj kvôli tomu, že keď budem otvorená tak sa to môže hneď spraviť a samozrejme aj po finančnej stránke. Je jedno aký typ ochrany si dám, tak ci tak sa plati za takú alebo onaku ochranu.
Len ma zaujíma ci ste to niektorá podstúpili pri cisárskom a ako ste zvládli rekonvalescenciu. Vraj je to náročná operacia co sa týka ženského tela. Neviem na co sa mam aj keď sa rozhodnem pre sterilizáciu, pripraviť. Ci to bude také ako pri prvom cisárskom alebo mam očakávať väčšie bolesti. Za každú odpoveď ďakujem

petko81
15. jún 2025

@terka288 ja mam 3 cisárske.prvy rok 2013.
Druhy 2022. Tretí 2023.prvy nároza.ostatne dve spinal.
A všetky boli super, bolesti som mala ako keď by som mala mať krámy.a mám uz hend aj sterilizáciu.a bolesti ziadne som nemala navyše.

venusa85
15. jún 2025

@terka288 so mnou bola na izbe pani, ktorá to mala ako ty- 2.porod, 2.cisarsky a robili jej aj sterilizáciu. Vyzerala lepšie ako ja, nestazovala sa na bolesti, rovnako nás prepúšťali

saska.j
15. jún 2025

Ja som mala teraz po cisarskom sterilizaciu a ani neviem ze mi ju robili. Neviem o tom žeby po nej boli nejaké extra bolesti. Je to malinký zákrok

anjelikdianka
15. jún 2025

Ja mám sterilizáciu.Robili mi pri sekcii s dvojičkamy.Ja som mala predtým dva normálne pôrody a pri dvojičkách plánovanú sekciu.Bolesť naviac som nemala.Menštruácia my chodí ako hodinky presne.Nespozorujem žiadnu zmenu ani v dĺžke ani v intenzite krvácaní pri MS.

miadi
16. jún 2025

@terka288 nie je to narocna operacia Ved ti len zablokuju vajcovody ked uz ta budu mat otvorenu na sekciu. Rekonvalescenciu budes mat taku istu ako po prvej sekcii . ( svagrina mala 3 sekcie v pohode ale ty ked nechces viac deti tak kludne si to Daj urobit)

20erika07
16. jún 2025

Nie je to náročná operácia, iba prerusia vajcovody. Mala som to vykonané bez sekcie ,laparkou. Ty uz budes otvorená, spravia to raz dva.

emma022
16. jún 2025

Aj mne robili pri druhom cisárskom (tiež s dvojičkami) sterilizáciu. Všetko prebehlo uplne v poriadku. Rekonvalescencia rovnaká ako cisársky bez sterilizácie.
Len ťa chcem upozorniť, že žiadosť o sterilizáciu treba podať 30 dní vopred. Sterilizáciu ti spravia len po uplynutí tejto doby. Ja som to stihla presne na deň, keďže dvojičky sa vypýtali na svet samé o 6 týždňov skôr, a tak mi rýchlo spravili cisársky v celkovej anestézii a pritom aj tú sterilizáciu

kiki68
16. jún 2025

Za mna super napad, usetris tak 700-900 eur, Lebo inak si sterilku hradis komplet ( aj narkozu aj dalsie vysetrenia okolo) a to som pozerala je okolo 1200 eur a viac. Takto to je cca 300 eur, mozno ani to nie

pininka1
16. jún 2025

Tiež mám sterilizáciu vykonanú pri treťom cisárskom, ten je ťažká operácia. Ale nie ta sterilizácia, za mňa úplne v pohode, nič pozorujem, žiadna zmena

ayato
16. jún 2025

Ja som si nechala pri tretej sekcií vybrať vajcovody a pohoda, nevšimla som si žiadny rozdiel v zotavovaní.