Sterilizácia pri pôrode v 39 rokoch
Dievčence môžem pri pôrode žiadať aj hneď sterilizáciu keď som prvorodička mám vek 39 a ďalšie už neplánujem a je to aj zo zdravotného hľadiska. Budem to musieť zaplatiť?dakujem
spytaj sa gynekologa v nemocnici ale podla mna spravia. Podpises suhlas ci ziadost co ti daju.
Vzhladom na vek si myslim, ze ano, mam to podobne, po druhom dietati teraz v 40 idem do sterilky. To nema zmysel pre nas to tahat dalej v tomto veku a dalej v 45 mat dieta
Musíš mať mesiac vopred vypísané a podpísané papiere.
A platí sa okolo 400€. Viac ti povedia v nemocnici kde pôjdeš rodiť. Tam sa robia aj tie vyšetrenia predoperačné (ak máš plánovaný cisársky).
@lenkakravcova to je iba pre zeny s planovanym cs
@lenkakravcova 700€ ako samoplatca co viem ja v boroch,mimo cs a 30dni popredu treba podpisat ziadost
To stojí už 700??? To platia aj ztp?
Uz nepreplaca dovera sterilizaciu a mozes mat diagnoz kolko chces,zial.
@mamaaja82 a všeobecná?
Ani všeobecná neprepláca sterilizáciu,mne ju robili minulý rok pri plánovanom cisárskom,žiadosť musela byť podpísaná 4 týždne pred termínom a taktiež vyplatená (u nás v nemocnici počas plánovanej sekcie to bolo 156€)
Ak nejdes cisárskym rezom, tak až po narodení dieťaťa a šestonedelí.
@mamaaja82 woow riadna cena. Asi záleží na nemocnici ale riadna pálka.
@lenkakravcova pre niekoho pomaly cela vyplata,hlavne,ze clovek plati odvody a ked nieco potrebujes ty tak sa poistovna na teba vykasle.Mohli to aspon pri urcitych diagnozach preplacat alebo aspon cast.
@mamaaja82 hej no. To ako pri zuboch (dokonca pri zuboch je to asi ešte horšie, lebo dajme tomu, že sex nie je úplne že nutný k životu ale mať pokazené zuby to je väčší problém). Každý mesiac odvody a naspäť skoro nič. A bude to asi len horšie ako bude dochodcov pribúdať. 😐
ak ides rodit prirodzene, tak na vlastnu ziadost tento ukon zaplatis, ako kde v rozmedzi 400-700€ po 6 to nedeli... AK mas planovanu sekciu, najneskor 30 dni pred nou, musis podat ziadost , kedysi sa po druhej sekcii rovno pytali a neplatilo sa... aktualne neviem, v okoli mam iba sterilizaciu bezplatnu po druhej

Pravdepodobne urobia ak zaziadas este pred porodom resp ak to nerobia pri sekcii tak potom laparkou. Platit za to budes. Akurat napr ak sa to robi pri inom vykone,napr pri tej sekcii tak platis menej ako je ked je to samostatny vykon.