Sterilizácia žien na Slovensku - aktuálne zákony a podmienky
Ahojte,
ako je to dnes u nás na SR so sterilizáciou u žien? Bavili sme sa o tom so známymi a vraj to dnes "nie je len tak", čo som celkom nepochopila. Čo ja viem, malo by to byť nad 18, s tým, že schváli doktor a je tam tých 30 dní na rozmyslenie. Alebo sa to nejako zmenilo?
Zdá sa mi, že kedysi bolo niečo také, že žena musí byť vydatá a mať 3 deti... je to tak dnes stále? Ďakujem za diskusiu.
@michaelavet super, že si nemala žiadne vedlajšie učinky. Koľko si mala vtedy rokov? Ja mám len 33, podla mojho okolia som este mlada na taketo rozhodnutenie. Ja viem ze tretie dieta urcite nechcem a ani tretri cisarky rez sa velmi neodporuca, preto velmi zvazujem tuto moznost.
@tl999 Tak ja som mala 31 rokov,bolo to minulý rok na jeseň.Ja som vôbec neriešila čo si bude myslieť moje okolie.Ja som vedela,že tretie dieťa určite nechcem,tretí cisársky už tiež nie a vôbec toto rozhodnutie neľutujem.Väčšina môjho okolia o tom ani nevie,nemajú dôvod to vedieť,veď to a nimi nijako nesúvisí.
Tak aj ja som uz cerstvo po zakroku.jednodnova zalezitost v piatok rano ma prijali okolo obeda spravili v celkovej narkoze a vecer ma pustili domov.2-3 dni slabsie bolesti akurat padol vikend tak sa dalo.odpocivat inak bez problemov stehy po laparo by mali vypadnut do tyzdna. Cena 564e Trnava
Tak aj ja som uz cerstvo po zakroku.jednodnova zalezitost v piatok rano ma prijali okolo obeda spravili v celkovej narkoze a vecer ma pustili domov.2-3 dni slabsie bolesti akurat padol vikend tak sa dalo.odpocivat inak bez problemov stehy po laparo by mali vypadnut do tyzdna. Cena 564e Trnava
@saxana000 cenu zabili riadnu. 🤦♀️
@saxana000 cenu zabili riadnu. 🤦♀️
@pictbridge v piestanoch je okolo.250 ale to som sa dozvedela az ked som mala papiere vypisane

@tl999 nie vôbec netrvala dlhšie, mne zotavovanie pri druhej prišlo lepšie a rýchlejšie ,tým že to bolo všetko plánované.Prvy cisársky som mala akútny a bolo to podľa mňa horšie.Ale zase ja som sa celkovo z oboch aj z toho prvého zotavila rýchlo.Na druhý deň som pri oboch normálne fungovala. Ale po prvom som cítila ranu viac a mala viac bolesti
@michaelavet super, že si nemala žiadne vedlajšie učinky. Koľko si mala vtedy rokov? Ja mám len 33, podla mojho okolia som este mlada na taketo rozhodnutenie. Ja viem ze tretie dieta urcite nechcem a ani tretri cisarky rez sa velmi neodporuca, preto velmi zvazujem tuto moznost.