icon

Sú to normálne príznaky pri nasadení antikoncepcie Mistra?

10. feb 2026

Ahojte, dostala som od gynekológa antikoncepciu s názvom Mistra na úpravu cyklu, beriem zatiaľ týždeň, ale posledné 2 dni mám hrozné stavy. Búšenie srdca, bolesti končatín, pocit ako keby som bola v inom svete, pri vyprázdňovani som videla aj krv a odkedy som tabletky nasadila tak mám zacpu a to som nikdy nemala problém s trávením a podobne. Je to podľa vás v poriadku, alebo to mám vysadiť? A vysadiť ihneď alebo dohrať blister? Je to moja prvá HAK v živote. A posledná otázka: musim informovať o tom aj môjho Gyn alebo stačí na kontrole mu to iba oznámiť? Po tejto skúsenosti asi ani nebudem mat záujem o predpísanie iného druhu.

Strana
z3
anonym_1548e5
18. feb 2026

@anonym_autor Ja som mistru brala roky, nič mi teda nebolo. Moze byt, ze nesadla antikoncepcia. Ak chcete mat dusu na pokoji, chodte na hematologiu ja som bola, v rodine sme mali trombofilne stavy. Nenechajte sa tu vystrasit.. ano antikoncepcia ma aj negativa ale to ma aj brufen, aj vit. C. Antikoncepcia posobi aj ako prevencia rakoviny maternice, vajecnikov. Takze nic nie je take cierne. Ak zena ma problem s plodnostou ( o ktorom nevie) a berie antikoncpepciu prirodzene to potom pripisuje antikoncepcii po vysadeni, pritom ten problem existoval uz predtym..

Strana
z3