Svrbenie a žihľavka po použití Ornibel krúžka
Ahojte. V pondelok večer som si prvýkrát vložila antikoncepčný krúžok Ornibel. Dnes do rána ma svrbeli nohy a ráno som si našla na nich niečo ako žihlavku. Dala som si antihistaminiká a zmizlo to. Teraz k večeru sa mi to objavuje zas. Možnosť reakcie z potravín som vylúčila, takisto som nemenila ani sprch.gél ani prací prostriedok. Máte takú skúsenosť? Gynekológovi som sa dovolať dnes nevedela. Predtým som brala aj kombinovanú, aj jednozložkovú HAK a problémy, čo sa kože týka, mi nerobili. Ďakujem.
Ja som mala tiez taku reakciu na Ornibel, zacalo to asi po 2 mesiacoch az. Ale potom kazdy vecer ma neskutocne svrbela koza na nohach a rukach, az som sa skriabala do krvi. Musela som volat gynekologicke, ze chcem zmenit. Teraz mam Nuvaring a uplne bez problemov.
@simsalabim samozrejme, že som ho čítala. Len som chcela vedieť, či niektorá z vás mala podobnú reakciu
@blumie ja som si ho včera večer vybrala, celé nohy sa mi kompletne vysypali a svrbeli ma. Nuvaring ti to teda nerobil? Nechcem zas tolko experimentovať, za rok a pol je to už tretí druh HAK u mňa a zbytočne vyhodené peniaze
Nie, Nuvaring pouzivam doteraz a nemala som nan ziadnu reakciu. Ja som ale iba raz zmenila, kedze predtym som bola po porode a kojila. Samozrejme, ked tak sa porad so svojim gynekologom o uplnom vysadeni, ak nechces skusat iny druh antikoncepcie.

Pribalovy letak si citala? Alergicka reakcia a zihlavka je medzi vedlajsimi ucinkami https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/ornibe...