Tabletka po a dojčenie

patricia_b
29. júl 2018

Ahojte pred tým ako má odsúdite do zatratenia, chcem povedať, že nám zlyhala antikoncepcia, len teraz to máme tak komplikované, že dieťa nemôžem mať. Ovulačný test mám negatívny, ale aj napriek tomu uvažujem o tabletke po na mamile som sa nič nedozvedela, len že môžem dojčiť v pohode a to odporučili takej čo jej dr. povedal, že ideálne 4 dni nedojčiť. Otázka znie, radšej veriť, že sa nezadarilo a tabletku si nedať? Je tu mamička, ktorá to mala podobne? Lebo mne tie 4 dni prídu málo, keďže je to sám sajrajt a rozhádže hormóny na viac ako len 4 dni.

lavender21
29. júl 2018

@patricia_b osobne by som si ju nedala, je to fakt strašné svinstvo. Ale chápem tvoje zmýšľanie, mamile by som v tomto neverila. Escapelle a Postinor obsahuje látku ktorá sa vylučuje do materského mlieka. Výrobca odporúča prerušiť dojčenie aspoň na 8 hodín. Osobne by som prerušila aspoň na dva tri dni, hlavne keď je drobec už väčší... Samozrejme aby to malo čo najvyššiu účinnosť užiť čo najskôr po styku.

radkaaa12
29. júl 2018

@patricia_b nespoliehaj sa na to že sa nezadarilo ja som v to dúfala a čakáme ďalšie a ešte dvojičky... tvoj prípad to nemusí byť ale tabletky by som sa tiež bála užiť počas dojčenia asi by som skúsila pár dní prerušiť dojčenie

patricia_b
autor
29. júl 2018

@radkaaa12 akože nemali sme nehodu, ale zosunul sa mu kondóm a zase kvapky lásky sú tiež nevyspytateľné, ale asi teda nebudem riskovať

katharines
29. júl 2018

Tabletka "po" nielen zabranuje oplodneniu, ale ak uz k nemu doslo a este sa neuhniezdilo je aj abortivna (teda sposobuje potrat). Co sa tyka dojcenia, tak.hormony sa do mlieka uvolnuju a neskor to moze mat na dieta negativny dopad.

marietta0
30. júl 2018

@patricia_b Uzi ellaone nudzovu antikoncepciu. Nie je to hormon ako escape len posunie ovulaciu, sby sa nestretlo vajicko so spermiou.