icon

Teliesko Levosert

eliaska23
22. jún 2015

Ahojte, mate niekto zavedene teliesko Levosert? Ako sa citite po zavedeni? Mate nejake NU? A ake ste dostali odporucania od lekara po zavedeni co sa tyka napr cvicenia, sexu atd?

laurita83
15. jan 2017

Ahojte baby, ja mam Levosert zavedený už rok, cena je 121€ (teda vtedy bola, neviem ako teraz), Mirena stala 159€. Lekar mi vravel, ze zlozenie je uplne rovnake, ze medzi nimi nie je rozdiel a ze ak lekar napise Mirenu, tak len preto, ze ma s farmafirmou nejaku dohodu lebo ze tam nie je medicinsky dovod pisat drahsi preparat. Tak ja len tak, pozor na lekarov, co vam nenapisu Levosert, lebo nepozeraju na vas ale na seba!!! Ja som mala predtym aj Mirenu a je to aj subjektivne uplne rovnake, ziaden rozdiel. Za 40€ ktore som usetrila mozem ist na dobru veceru alebo s rodinkou niekam na vylet. Nemusia ist hned doktorovi do vrecka.

brona84
3. feb 2017

čaute, čítala som všeličo o telieskach. Pred letom som dostala odporúčanie od Dr.. Mala som silnejší menzes, vraj kvôli malému myómu. Nechcela som cez leto riskovať, tak som šla na zákrok v septembri. Nebolo to nič príjemné... Mala som si vybrať. Či drahšie alebo lacnejšie. Vybrala som si Levosert lebo stojí o 40 EUR menej (121 + 20 zavedenie). No hlavne (vraj sa stane že teliesko na 1x telo neprijme) no levosert, vie Dr. v takom prípade reklamovať a dostanete nové teliesko. 1 mesiac nič moc, krvácanie, špinenie. No potom to ustávalo a teraz si ho neviem vynachváliť. Skoro žiadna menzes, kratučká, úplne iný život.

majka2804
11. mar 2017

Ahojte ženušky, od 1. marca mám taktiež ako vy, zavedené teliesko Levosert. Snáď niečím pomôžem pre tie, ktoré ho chcú....Mala som prirodzený pôrod, no aj napriek tomu, vkladanie bolo nepríjemné, išli na mňa mdloby, no mám super lekára a sestričku, takže sa na mne zabávali a ukľudňovali ma... Trvalo to približne 2-3 minúty, vraj mám už veľmi stiahnutú maternicu kvôli 2-ročnému kojeniu..Bolo to nepríjemné, lebo cítite tie nástroje v bruchu, potom to štiknutie, nakoniec taký podtlak...Po ukončení úkonu a založení čípku na dezinfekciu (potrebná vložka), nasledoval ultrazvuk, či je na správnom mieste. Cítila som sa úžasne, snáď len ten pocit, že máte niečo v bruchu má trošku znervózňoval. Ako náhle som sadla do taxi, pri prvej prejdenej diere na ceste ma začalo bolieť brucho. Keď som prišla domov, brucho som už mala nafúknuté, stvrdnuté a pociťovala som silné tlaky. Dali by sa prirovnať k slabším kontrakciám, keďže bolesť bola v bruchu, krížoch, panve, o pár minút bolesť hlavy.... Ani chodiť, ani ležať.... Nakoniec som s tou bolesťou preležala asi 6 hodín, ešteže bol mm doma... Potom cesta na wc, ktorá trvala snáď nekonečnú cestu...prvé špinenie a návaly horúčavy... Naspäť do postele, našla som si polohu a konečne zaspala... Ráno akokeby sa nič nedialo... Cítila som sa úžasne a odvtedy KLOP KLOP žiadne takéto stavy, normálne som fungovala, ani som necítila, že ho mám. Nasledujúci deň som si išla hneď zabehať + pár cvikov vrátane ,,brušákov", 5 minútové pobolievanie podbruška, odvtedy nič...Behávam každé ráno a nevidím, ani nepociťujem žiaden problém... Jediné negatívum je to špinenie-krvácanie, takže mám vložku nonstop. Zatiaľ sme sa nemilovali, nedokázala by som sa uvoľniť, keď viem, že každú chvíľu vytečie krv, mm to chápe, ale inak mi lekár povedal že už 2. deň po vložení sa smie, no odporúča sa počkať aspoň týždeň.. Takže som zatiaľ na začiatku, snáď sa to špinenie čoskoro vytratí, ako aj u vás... Dôvodom pre Levosert bol dlhý a nepravidelný cyklus, silné a viac-dňové krvácanie, veľké kŕče,bolesti počas ovulácie, menštruácie a milovania, až som sa mu začala vyhýbať zo strachu pred neskutočnou bolesťou... Lekár sa ma nič nepýtal, len mi dal na výber tabletkovú formu alebo teliesko, muselo to byť hormonálne, keďže mi má slúžiť na liečbu.... Dúfam, že všetko bude v poriadku a rýchlo sa dám dokopy.... Držím aj vám prsty, tie ktoré ho máte, aj tie, ktoré sa ešte rozhodujete. 🙂

zoe1221
20. mar 2017

Čaute, ja som bola s kamoškou na zavedení LEVOSERTU akurát pred týždňom. Dnu ma síce nepustili ale hovorila že to bolo v pohode. 2 minúty nepríjemný pocit a trošku tlak. včera mi hovrila že mala asi dva dni nafúknuté brucho ale už aj to je ok. Ušetrila 40 eur oproti Mirene a boli sme za tie ušetrené peniaze nakupovať 🙂)

01mirka
1. máj 2017

@majka2804 ahoj citala som si tvoj prispevok a uz presla nejaka ta doba ako sa citis teraz ?… preslo ti to spinenie, menzes mavas?
ja som si dala levosert zaviest 15.1.17 dva a pol mesiaca som v kuse spinila no uz som bola na nervy potom sa to ustalilo ale len co som sa zacala tesit dostala som 18.4 menzes a mam ho stale tak neviem ci je to normalne ale mam chut si to dat vytiahnut …

gaga12
2. máj 2017

Ahoj dievčata tak ja som matkou troch detí pred rokom sa mi narodila dcera teliesko som si dala zaviest hned po šestnedelí. kojila som tak to bolo v pohode menzes som dostala až ked som skončila kojenie. ked mala dcera 9.mes..A vidim to v mojom prípade takto zavedenie nepríjemne ale znesiteľne, potom troška bolest jak menzes. inač uplne v pohode. ˇYiadne vypadavanie vlasov žiadne priberanie ja chudnem kedže sa dostavam do formy. a vela sa prechadzam s malou a pri troch detoch v jednom kole.Ale pre mna je to super. žiadne strachy a s manželom si to fakt uživame. Tak ak to pomôže tak aj ja som musela napísať,lebo ked som si ju šla dať tiež som tu vela čitala. Dakujem

majka2804
3. máj 2017

@01mirka ahoj, práve dnes som bola pri lekárovi, robil mi sono a teliesko je stále tam kde ma byť. Sťažovala som sa na to krvácanie, špinenie, ale vravel, že by sa to malo pomaly ustáliť, max ešte mesiac. Takže prvý mesiac od zavedenia som špinila, krvácala nonstop, 2 týždne bol kľud, potom znova od 14. 4. špinenie, momentálne je to slabšie, no stále to pretrvavá. Bolesti a obmedzenia rozhodne žiadne, akurát si to odnáša naša intimita.

01mirka
3. máj 2017

@majka2804 ahoj,takze podobne ako ja!
Mna to otravuje ze stale spinim tak som si nasadila ascorutin je bez lp a uz sa mi to konecne zastavuje

majka2804
3. máj 2017

@01mirka Super, tak si ho hneď zajtra tiež kúpim. Držím ti palce, snáď už to prestane 😉

gaga12
4. máj 2017

@majka2804 Držim palce potom napíš.Pa

01mirka
4. máj 2017

Ja som to citala na ceskom fore tiez tam bol ten problem ze babenka stale spinila a jej gyn.jej doporucil ten ascorutin

jankababiakova89
5. jún 2017

Ahoj baby ja mám už 7 mesiace zavedený levosert do teraz som mala aj spinenie ale aj menzes trval 11 až 12 dní lenže teraz mi dve týždne neprišiel a hneď po poslednej menstruacii som mala pohlavný styk teraz mám obavy či náhodou som nemohla otehotnieť akurát čo som mala za ten čas tak spinenie jeden deň a nič iné ale pociťovala som aj bolesti podbruska a aj krize ma boleli takže fakt uz neviem kto ma s tym skúsenosť poraďte mi ďakujem 😔😯

gaga12
5. jún 2017

@jankababiakova89 Ahoj a bola si po zavedeni na ultrzvuku? Či to tam sedi? Jak Má Podla mna isto niesi tehotna. To maš istotu na 99%. To ta hadam chrani ja mam zavedení 11mes. A ani nesledujem menzes. trošička špinim 4 dni a dos. Tak si ma nastrašila. Daj vediet. Kup test. A vieš. Daj na svoj vnútorný pocit
.

jankababiakova89
5. jún 2017

@gaga12 Áno bola som na ultrazvuk pred dvoma mesiacmi a bolo všetko v poriadku ale test si kúpim ešte ten týždeň a uvidíme čo sa ukáže ale ďakujem pekne tak trocha som sa aj ukľudnila

zdenuska213
7. jún 2017

Ahojte. Teliesko som si dala zaviest 7.3. 2017. Prvy tyzden som spinila. Inak vsetko bolo v poriadku. Tri dni posledne ma zacali dost boliet oba vajecniky. dnes rano silna menstruacia a moje telo ju vypudilo von. Moj doktor dnes nerobi tak rano tam hned volam . Nemate.niekto skusenost co teraz. Da mi ju naspat. Co ked mi znovu vypudi.

jankababiakova89
16. jún 2017

Ahojte baby spomínala som vám že si urobím ten tehotensky test. Takže test som spravila výsledok mi vyšiel že nie som tehotná ale aj tak menzes ešte stále nemám ale budúci týždeň idem radšej k lekárke nech sa na to pozrie ona nech sa neobávam zbytočne že teliesko zlyhalo

gaga12
18. jún 2017

@jankababiakova89 No ahoj tak je to v poriadku ja som ti vravela ja raz mam a potom nič dva mes.ja to nesledujem. Uplne mu verííím(levosert) Pa

jankababiakova89
19. jún 2017

@gaga12 Ahoj dúfam že to tak bude ako vravíš lebo ľutovala by som to dat von lebo zatim bolo všetko v poriadku ale ešte idem k ženskej a dám si urobiť ultrazvuk aby som bola pokojná na 100%

majka2804
25. jún 2017

Ahojte žienky, po dlhšom čase, opäť pridávam svoju skúsenosť... Teliesko zavedené 01. 03., prestala som špiniť 31. 05., nakoniec bez Ascorutinu. Už 11. 05. bol výtok bez krvi a úplne to prestalo 31. 05.. Za tú dobu, kým som prestala špiniť, som pribrala 8 kg, aj keď som sa udržiavala v pohybe, s tým, že som mala nehoráznu chuť na všetko sladké... Po týchto 3 mesiacoch, sa moja váha pomaly vracia na tú pôvodnú a to bez cvičenia, chuť na sladké ustúpila, nafúknuté brucho zmizlo, výražky sa prestali tvoriť. Dokonca aj milovanie je konečne príjemné, tak ako pred pôrodom, žiadne kŕče, krvácanie, ani bolesť. Včera mi skončila 8-dňová menštruácia, pri ktorej som používala iba intímky, žiadne maxi vložky, žiaden Aulin, žiaden kŕč, len jemný tlak, skoro necititeľný v prvý deň. Za mňa zatiaľ maximálnaspokojnosť.

jankababiakova89
7. júl 2017

Ahojte baby bola som na vyšetrenie a všetko je v poriadku teliesko je na správnom mieste a určite nezlyhalo .

dusika11
11. júl 2017

Ahojte po zavedeni telieska v januari neustale priberam ..mate s tym skusenosti?
Zvazujem vybratie

marybal
15. sep 2017

Ahojte, mam z lekarne vybrany Levosert a nakoniec ho nepouzijem, rada by som ho predat. Kupila som ho za 138, predam za 100. Som z Bratislavy, tak najlepsie ak by ho potreboval niekto z mojho okolia.
Kupila som ho v juli.

alenky
15. sep 2017

Ahojte chcem sa opytat zien, kt.maju vlozene teliesko ci zazivaju mdloby.Teliesko mirenu budem mat zavedenu uz rok. Ale poslednu dobu na sebe badam, ze ma chytaju mdloby kde je vela ludi-vydychany vzduch, kostol, vytah pride na mna zavrat, zacne mi busit srdce, horuco a musim na vzduch. Zlakla som sa, ze som tehotna, ale menstr.mavam velmi slabu pre istotu si robiem testy kt.su negativne.

dusika11
15. sep 2017

@alenky to som nenala ale srdela som si))vazne vypadavali mi vlasy priberala som.ja som dala prec

majka2804
16. sep 2017

@alenky nestáva sa mi to.... možno je to z iného dôvodu

nikuska315
21. sep 2017

Baby..pridavam svoju skusenost. 14.5. som mala porod. Dlho som cakala na menstruaciu aj ked som uz nekojila. Stale neprichadzala, tak 23.8. mi gynekolog pichol vyvolavacku. Dohodli sme sa ze ked budem koncit menstruaciu pridem na zavedenie telieska. Men. prisla 28.8-2.9.. V utorok 5.9.som si bola dat zavieste teliesko,vsetko uplne super,ani neprijemne mi to nebolo,bolo to raz dva. Aj skontroloval a urobil foto ze je dobre zavedene. Spinila som take 4 dni. Potom zrazu 14.9. som zacala krvacat..nie vela ale ani malinko. Je to taka jasna krv,nie hnedasta ako ked som spinila. Teraz neviem ci je to menstruacia (prisla nejak skoro) alebo co. A krvacam az dodnes 21.9. a neslabne to. Ine problemy nemam. Baby myslite ze by som to mala zacat riesit? Alebo este cakat? @majka2804 @01mirka

majka2804
21. sep 2017

@nikuska315 Ahoj, myslím si, že je to ok, u mňa to bolo skoro 3 mesiace. Ale bola som preistotu na ultrazvuk. Baby písali, že sa teliesko nemusí prijať. Daj na svoje pocity 😉

marybal
22. sep 2017

Ahojte, mam z lekarne vybrany Levosert a nakoniec ho nepouzijem, rada by som ho predat. Kupila som ho za 138, predam za 100. Som z Bratislavy, tak najlepsie ak by ho potreboval niekto z mojho okolia. 
Kupila som ho v juli.

jankaferancova
22. sep 2017

@nikuska315 Ahoj,pracujem na gyn.ambulancii, my vacsinou zvykneme po zavedení telieska privolat pacientku o mesiac na kontrolu,kde lekar spravi aj sono.Takze ja odporucam ist sa ukazat,inak krvacanie alebo spinenie je ok,niektorej zene trva aj pol roka kym to teliesko "sadne" 🙂

dusika11
22. sep 2017

@jankaferancova chcem sa opytat ci je normalne priberat..?