icon

Teliesko Levosert

eliaska23
22. jún 2015

Ahojte, mate niekto zavedene teliesko Levosert? Ako sa citite po zavedeni? Mate nejake NU? A ake ste dostali odporucania od lekara po zavedeni co sa tyka napr cvicenia, sexu atd?

jankaferancova
22. sep 2017

@dusika11 ked každá žena je iná,to sa nedá jednoznačne povedať,či je to z toho. Niektoré schudnu,niektoré priberú a niektoré vôbec.Vraj je to aj vecou psychiky 🙂 a každa zena sa stotožňuje s názorom,ze akekolvek uzivanie antikoncepcie spôsobuje prírastok na váhe 😉

oktavia
24. okt 2017

@jankaferancova ahoj, prosím ťa, ja idem akurát meniť teliesko, ale vtiahli sa mi tie vlákna do krčku, ako mi to vytiahnu? Predpokladám, že asi roztiahne krčok a asi to bude aj bolestivejšie ako normálne.

jankaferancova
24. okt 2017

@oktavia Ahoj,ako vies necitis si ich?Ked sa ide menit,aj tak to tam bude treba roztahovat,ale neboj sa az take bolestive to nemusi byt a navyse vlakna mozu byt len vyssie,ked zaujmes gynekologicku polohu mozu sa lekarovi pekne ukazat 🙂 Drzim palce

oktavia
24. okt 2017

@jankaferancova aj gynekologička mi povedala, že ich vtiahlo do krčka, necítim ich od 2 rokov založenia telieska, tak snáď to teda nebude také bolestivé 🙂

marybal
24. okt 2017

Nie. Ja som schudla. Priberat sa nepribera iste

jankaferancova
24. okt 2017

@oktavia no tak keď ti to ona povedala,tak ich naozaj vtiahlo tam,mozno ti nechá teraz vlákna dlhšie. No roztiahne krcok takým sposobom ako pri zavádzaní,neboj dáš to 😉

nikuska315
25. dec 2017

@jankaferancova ahoj,davnejsie som tu pisala prispevok ohladom spinenia a telieska na ktory si reagovala. Mala som vtedy problem so spinenim. Teliesko mi zaviedli 5.9. spinila som tak cca do oktobra,potom to prestalo. Mam teraz zase iny problem. Poprosim ta o tvoj nazor. Od zavedenia 5.9. okrem toho spinenia som nemala vobec menstruaciu. Avsak minuly tyzden 19.12 som mala aj trosku bolesti ako pri mens. a zacala som krvacat a krvacam az dodnes. Cim to podla teba moze byt ze mi po tak dlhej dobe prisla menstruacia? Je to normalne? Krvacam uz vlastne 8mi den,uz je to sice slabucke na rozdiel od prveho dna,ale neprestava to. Po kolkych dnoch krvacania by som mala navstivit gynekologa? Mimochodom ta mens mi prisla po saune,neviem ci to moze mat nejaky suvis. Dakujem ti za tvoj nazor.

marybal
25. dec 2017

Ahoj, aj ja to mam take vselijake. Nikedy nekrvacam aj 2-3 meisace, potom spinim aj 7 dni.
Osobne, ak by mi spinenie nepreslo za 10 dni, isla by somk lekarovi uz len kvoli bakterialnemu steru. Naozaj nikdy nevies.
Prajm pekne Vianoce 😉

jankaferancova
27. dec 2017

@nikuska315 moja prepac,ja som navstivila konika az dnes... ☹
Celkovo kym to teliesko "sadne" trva u niektorych zien aj pol roka,s tym su spojene aj tieto vselijake neprijemnosti ako krvacanie ci uz castejsie alebo dlhsie trvajuce.Odporucam navstivit gynekologa,nech to radsej pozrie,nemusi to nic znamenat.
Menstruacia prisla preto,lebo je to bezne pri zavedenom teliesku,niektora zena nespini vobec,niektora trosku,niektora mozno tak ako zvycajne,len v mensich mnozstvach,je to vsetko sposobene hormonom,ktory Levosert obsahuje.Ale ako pisem,si este v obdobi,kedy sa teliesko este "usadza" tak krvacanie je este v pohode,neviem,ci to uz skoncilo,ak nie urcite sa chod ukazat.Drzim palce

alenky
27. dec 2017

@nikuska315 Ahoj ak mozem pridat svoju skusenost. Ja mam mirenu uz viac ako rok. Menstruaciu s krvacanim som mala spolu asi 3x za cely rok. Stale mam len minimalne spinenie a mierne bolesti v podbrusi ako pri menstruacii a podla toho uz viem, ze mam menstruaciu. Co sa tyka toho dlhsieho krvacania asi by som navstivila lekara, ja ked som dostala prvy menzes silny tak trval max 5dni. A co sa tyka tej sauny ja to mam podobne vacsinou po takom horucom saunovani plus thermal tak za tyzden ked som v mesiaci nemala menzes vacsinou v priebehu jedneho tyzdna to pride asi to teplo je taky spustac predsa je tam vysoka teplota

claudibaby
30. dec 2017

@jankaferancova ahoj, prosim Ta vedela by si poradit aj mne? Levosert mi doktor zaviedol 11.8.2017 kvoli strasne silnej ms po porode. Dlho som spinila a aj ms bola strasne silna, musela som pouzivat obrovske inkontinencne vlozky vo som stekala z krvi. Postel vzdy komplet zababrana. Minuly mesiac bola ms uz celkom fajn, vedela som existovat aj s beznymi vlozkami. No predvcerom opat prisla a zase strasne silna, dnes mi dokonca rano pretiekla aj ta inkontinencna vlozka, tak som rano stekala z krvi. Prosim Ta je toto normalne? Mam este cakat alebo ho mam dat von? Uz som zufala z takychto silnych krvacani, brani aulinu,ascorutinu atd...Dakujem

jankaferancova
30. dec 2017

@claudibaby moja počkaj ešte do toho februára či sa to nedá do poriadku,nech ubehne doba tých "kritickych" 6 mesiacov,ak to potom neprestane určite si to daj vybrať von ak to nepotrebujes ako antikoncepciu.Uzivas aj nejaké železné preparáty pri toľkých stratách krvi?

claudibaby
30. dec 2017

@jankaferancova Moja neuzivam vobec nic kedze vraj mam krvny obraz v poriadku. Gynekolog mi navrhol ako moznost iba tuto jedinu takze ak naozaj nezaberie ja vobec netusim co bude so mnou. Mam uz normalne panicky strach z dostania ms a netusim co by som robila ak by som musela ist do prace. Vzdy som mala problemy s nadmernym krvacanim ale potom som uzivala antikoncepciu a dalo sa mi tak zit. Teraz mi ju vsak uz nepredpise kvoli diagnozam. Som uz uplne zufala.😢

nikuska315
30. dec 2017

@marybal @jankaferancova @alenky dakujem baby,sice to uz bolo len mierne spinenie,ale bola som sa radsej ukazat. Vsetko je ok, vyzera ze ja budem asi ten pripad ktory spini dlhsie. Som zvedava kedy mi to prejde,snad po tom pol roku ano 😁. Gynekolog mi odporucil ascorutin,tak uvidim ci mi to zaberie.

claudibaby
30. dec 2017

@nikuska315 ahoj, prosim Ta mozem sa opytat ako Ti odporucil gynekolog brat ascorutin? Ja mam tiez obrovske problemy so spinenim no taktiez aj s velmi silnou ms a neprestava to. Dakujem

jankaferancova
2. jan 2018

@claudibaby no to ti verim,ze si zufala.Je este taky jeden liek,nam ho predstavili niekedy v oktobri a vola sa Cyclonamine 500mg, v gynekologii sa pouziva prave pri takychto krvacaniach aj pri zavedenych telieskach.Uziva sa 3x1kapsula,zacina sa uzivat 5 dni pred ocakavanym nastupom MS,celkovo liecba trva cca tych 10dni.Neviem ci tvoj gynekolog vie o tejto moznosti,ale za pokus to stoji,ak to ma pomoct.Len tiez chapem,ze si nemozes dovolit diktovat mu,co ti ma predpisat.
Ascorutin postaci uzivat 3x1 tabletu

claudibaby
2. jan 2018

@jankaferancova Ahoj, prajem stastny novy rok a vsetko dobre v nom. Dakujem krasne, skusim sa opytat na ten liek. Zavidim mojej kamaratke ze u nej teliesko hned zaucinkovalo a ms nema a ja sa trapim dalej. Ascorutin som zvykla uzivat 3x2tbl ked nabehla ms ale nikdy nepomohol tak preto som sa pytala na davkovanie. Mne ako tak pomohol zatial iba aulin.

jankaferancova
2. jan 2018

@claudibaby ďakujem pekne aj tebe prajem všetko dobré do nového roku.to dávkovanie bolo dobre,lebo max.jednorazova dávka je 2 tablety. Som sama zvedavá ako to s tebou bude ďalej, daj vedieť, držím palce

claudibaby
2. jan 2018

@jankaferancova Dakujem Ti krasne aj za prianie a aj za rady. Samozrejme, ze dam vediet ako to so mnou dopadlo.

boba303
11. jan 2018

Ahojte, chcem sa spýtať ci niektorá vas pociťuje nevoľnosť a točenie hlavy po zavedeni Levosertu?

mamandyka
9. mar 2018

@boba303 ja bolesti hlavy, nechutí mi jesť a strašne som náladová. Menštruáciu mám už 10ty deň :(

makujka
9. mar 2018

@mamandyka baby treba vydrzat...prve tri tyzdne boli katastrofa, bolesti krvacanie...maternica moja odmietala cudzie teleso...po mesiaci to prestalo...dr hovoril ze keby nie, musi ist von. Dalsie tri som mala menzes normal ako predtym ...silny...a potom ako keby utlo a az doteraz nemam vobec menstruciu. Sem tam citim troska podbrusko, vtedy si zmyslim, ze asi mam, inak nic..ziadne krvacanie..krce..ked prejdu tri roky, dam si ju znova. Mierne som pribrala, no hlavne napriek tomu, ze cvicim..stravu mam ok tak nechudnem...ani deko uz hore no ani dole.

makujka
9. mar 2018

@dusika11 vitaj v klube...zijem zo vzduchu..zeleniny..ovocia 🙂 cvicim...do fitka chodim a ani deko. Dokonca mam taku celulitidu co som v zivote nemala.

dusika11
9. mar 2018

@makujka ja to uz mam prec a neviem si to vynachvalit..)len skoda tych penazi nikdy viac

mamandyka
12. mar 2018

@makujka ja cítim aj bolesti v podbrušku ale najhoršie sú nie nálady, normálne sa so mnou nedá vydržať

boba303
12. mar 2018

Ja to mam zavedené od októbra a uz je fajn. Ale menštruácia mi chodí stale ibaze bez bolesti a nie je taka silna. Takze mozno treba vydržať a ono sa to po case vsetko da dokopy

makujka
12. mar 2018

@dusika11 a nemas silnejsi menzes teraz, ako si mala pred zavedenim? Lebo ja som trpela ako kon..12 dni krvacanie a take silne, ze som mala problem ustat to bez nehody...a chodila som na hematologiu, nakolko som nemala hemoglobin ani zelezo...

dusika11
12. mar 2018

@makujka ahoj beriem dufaston od cca 10 dna po menzese a eliminovalo mi to..

doga666
Autor odpoveď zmazal
fredericia
12. apr 2018

@dusika11 presne to iste som urobila aj ja, po roku som to dala prec, hoci ma Dr. prehovaral a uvadzal vsetky pozitiva, rozhodla som sa! Priberala som aj zo vzduchu, silne bolesti v krizoch, migrena 3x do tyzdna...atd podla mojho nazoru hormonalne svinstvo...nehovoriac o tom, ze som na letiskach cez detektor vzdy pipala 😁