icon

Teliesko Levosert

eliaska23
22. jún 2015

Ahojte, mate niekto zavedene teliesko Levosert? Ako sa citite po zavedeni? Mate nejake NU? A ake ste dostali odporucania od lekara po zavedeni co sa tyka napr cvicenia, sexu atd?

dusika11
16. apr 2018

@fredericia mna nepresvedcovali ked som isla na vyber..aj som si desne smrdela..ja neveim co to bolo ale uz nikdy viac..a tie peniaze zbytocne vyhodene..no uz co

doga666
4. máj 2018

Ja ho mam od 12 marca a zatial je to pre mna katastrofa...uz len kvoli tomu ze musim pouzivat vlozky ked mi dr odporucil ze tampony pre istotu nie..za tie 2 mesiace co ho mam som nekrvacala asi tak 2 tyzdne...inak stale...masivne krvacanie potom spinenie ked to vyzera cez den ze uz konecne krvacanie nebude tak rano hned letim na zachod lebo uz citim ze to ide...a zas 500litrov krvi dobre ze nie...manzel uz hotovy, normalny sex sme uz davno nemali ja som nervozna naladova..mam 100chuti si to vytrhnut sama...😀 a doktor len povie ze je to normalne ze musite vydrzat kym si telo na teliesko zvykne...tak ok ale tak manzel chodi na 3 tyzdne do zahranicia potom je tyzden doma a to ma smolu lebo ja som krvava mary furt..nuz neviem na kontrolu idem 17.maja a uvidime..su to len cca 2 mesiace ale mne to uz pripada ako pol roka s tym vecnym bojom kupovanim a menenim vloziek ja uz asi 100eur som za vlozky dala mam pocit 😀

niky16
2. júl 2018

Mne ju akurat zaviedol a povedal ze je na 5 rokov a nebudem mat menzes vobec...tak teraz nechapem ked tu pisete ze mavate menzes.

01mirka
4. júl 2018

@niky16 ahoj, pridám moju skúsenosť...teliesko mám už rok a 4 mesiace...prvý polrok som mala menzes asi stále,alebo čo to bolo,potom som dostala nejaké hormóny,aby sa mi to ustálilo..a zevraj nebudem mat vôbec keď mi ho vkladal,alebo len veľmi krátko max 3 dni slabucke...no pravda je iná každé telo je iné...môj menzes býval tak 6 dni a koniec. Teraz je situácia asi taka že pred dvoma mesiacmi som dostala zasa nejaké hormóny lebo menzes som mala 5 dni a potom sa mi spustilo take spinenie čo trvalo ešte 5 dni takze hormóny asi nezabrali,lebo to mám dodnes 10 dni pokial mi skončia čo sa mi moc nepáči a reakcia môjho doktora je teliesko sedí správne treba ešte počkať...no najradšej by som si to dala von no vždy má nejako ukeca ,že sa to ustali...

niky16
5. júl 2018

@01mirka 🙈🙈boooze tak to mi je luto....no snad budem ten lepsi pripad bez komplikacii😂😉zatial je to v pohode

denislava
14. júl 2018

Ja som si dala teliesko zaviest cca pred 3 tyzdnami. Zavadzanie bolo v pohode, potom asi 10dni len slabe spinenie, potom sa zosilnilo na hnede spinenie plus krv. Momentálne mam termin menstruacie, tak cakam, co bude. Teliesko mam zavedene uz 2x, medzi tym bolo dieta. Prvy raz som mala Mirenu a super..ziadna menstruacia, ziadne bolesti, nic. Uplna pohoda. Ten stav po zavedeni si zial uz nepamatam, len potom. Tak som zvedava, kedy sa toto spinenie ukludni.

niky16
14. júl 2018

@denislava ja mam presne to iste...uz 8 den mam krvacanie slabe no prvych asi 5 dni som mala aj riadne krce...tiez som zvedava kedy prestanem krvacat🙈

denislava
14. júl 2018

@niky16 ja mam slabe krce aj teraz, po troch tyzdnoch. Pevne verim, ze sa to coskoro urovna a budeme si uzivat leto. 😄 Uz som si nasadila aj ascorutin, tak uvidim, ci pomoze.

niky16
14. júl 2018

@denislava naco je ascorutin?boze ja neznasam krvacanie a preto som si dala hormonalne🙈🙈to ked budem mavat kramy ma porazi😭

denislava
14. júl 2018

@niky16 ascorutin pomaha stahovat male cievky a tym by mal zmensovat krvacanie rozneho typu. 😉 A ja zasa taaaak strasne neznasam vlozky. Cely zivot pouzivam len tampony a teraz chodim nonstop s vlozkou. Vrrrr...😡😡😡 doktor mi povedal, ze vynimocne môžem pouzit tampony, tak ich asi zacnem vynimocne pouzivat asi kazdy den. 😂😂😂

niky16
15. júl 2018

@denislava noooo tak to sme dve...nastastie nemam takr silne a staci slipova vlozka...dufam ze to ani inak nebude😂

denislava
15. júl 2018

@niky16 najskor som mala aj ja len na slipovu, ale cca po 10dnoch sa to zhoršilo. 😢

denislava
24. júl 2018

@niky16 tak uz mi konecne spinenie prestalo. Ty si ako na tom? Po mesiaci je to uz uplne bez. 😊 Tak som zvedava, ci bude nasledujuci cyklus. Apropo kupila som si menstruacny kalisok, tak keby nahodou, vyskusam ho. 😊

niky16
24. júl 2018

@denislava uz druhy den nemam nic...tak stale cakam kedy opat sa spusti lebo uz som to raz mala ze par dni jic a potom sa spustilo...ale nastastie som mala uplne slabucke....tak uvidime zaciatkom augusta ze ako...to budem mat mesiac zavedene...drzme si 🤞🙏

kikanastrome
23. aug 2018

baby, ktore ste iba po cisarskom: mate niektora skusenost uz aj so samotnym vyberanim telieska? boli to takisto ako zavadzanie?

denislava
24. aug 2018

@kikanastrome ja mam dva cisarske. Po prvom som si dala teliesko vybrat a ani som to necitila. Uplne v pohode, bez bolesti.

denislava
24. aug 2018

@niky16 tak ako? Este spinis, ci uz nie? Ja stale spinim. Par dni ano, potom zasa nie a tak stale dokola. 🙈

niky16
24. aug 2018

@denislava presne aj ja...2 tyzdne nic a pak 2 tyzdne spinenie...uz ma to nebavi🙈🙈ale tak aspon bolesti uz niesu velke...iba sem tam ma pobolieva brucho🤔

sunrise99
17. okt 2018

Ahojte mali ste problémy po odstránení telieska? Na druhý deň ma začalo bolieť v podbrušku a mierne nevoľnosti, je to normálne?

denislava
22. okt 2018

@niky16 tak ako? Uz je to o.k., ci este spinis? Ja ako kedy. Tri tyzdne nic, potom tyzdrn spinim a tak. Nic hrozne, ale otravuje to.

niky16
23. okt 2018

@denislava presne ako ty🙈akurat ze ja nespinim ale mam slaby menzes🙈a niekedy aj 2 tyzdne...ale kazdy mi tvrdi ze mam tomu dat pol roka...tak cakam🙈😉

denislava
23. okt 2018

@niky16 ja nekrvacam, len mam take hnede spinenie. Nie silne. Davam si tie najmenšie tampony. Ale normalny menzes uz chvalabohu nemam, len prvy mesiac po zavedeni. Odvtedy len toto spinenie podchvilu.

pelerinka01
2. dec 2018

ahojte, 12.12 by som mala isť aplikovať Levosert a začinam vahať. Môj dr totiž teliesko zavadza pod narkozou na klinike, kde sa za to plati. Teda okrem 130€ za teliesko, by som mala zaplatiť aj 140€ za to zavedenie. A to už je teda položka. Nestalo sa niektorej, že napriek tomu otehotnela, prip. jej teliesko vypadlo? Ďakujem

chiccco
2. dec 2018

@pelerinka01 prečo pod narkozou moj gynekológ to zavádza normalne v ambulancii aj ja sa na to chystám v januári mala som už 3 rozne telieska a najspokojnejsia som bola s mirenou tak tu si chcem dať

pelerinka01
2. dec 2018

@chiccco kvôli bezchybnemu zavedeniu. Vraj to niektore ženy zle znašaju, veľmi ich to boli, pohnu sa kedy netreba a potom to môže po čase vypadnuť... no neviem.. citim v tom biznis

chiccco
2. dec 2018

@pelerinka01 tak moj gynekológ pýta 100e za zavedenie a robi to normalne v ambulancii ani nie 10 minut a hotovo tiez sa mi to zda veľmi veľa,ine baby písali ze platili 20-30 e za zavedenie

pelerinka01
2. dec 2018

@chiccco preto ma zaujima, či je to hormonalne teliesko učinne... či si môžem byť na tych 99% ista, že neotehotniem

doga666
2. dec 2018

Tak podla mna je to blbost...pod narkozou zavedenie vraj aby bolo bezchybne? Nikdy nevies ako ti na to telo zareaguje a aj pri tom "bezchybnom" zavedeni sa moze stat ze telo ti ho vypudi..mne doktor este vravel ze si mozes teliesko skontrolovat aj doma sama ze si proste nahmatas tie vlakna, vraj sa mu stalo ze jedna pacientka nepochopila a zacala tie vlakna tahat a tak si to cele teliesko vytiahla 😝 mne sa zase stalo ze mal problem pri zavedeni zevraj mam malu maternicu :D po 2 detoch..ale zaviedol, chodila som na kontroly lebo sa mi nieco nezdalo ale bolo vsetko v poriadku...ale aj na pohotovosti som raz bola na gynde a dr sa ma pyta ze vy ste este nerodili nie? 😀 zavisi od tela..a tiez sa zbytocne tym nejako nestresovat a netrapit lwbo ani psychika nepomaha dobremu fungovaniu tela...

01mirka
2. dec 2018

Ahojte ja keby sa teraz môžem vrátiť spat tak by som si levosert nikdy nedala už ho mám dva roky a problém za problémom

pelerinka01
2. dec 2018

@01mirka ahoj, mozes mi napisat ake problemy? Moj muz nie je stotozneny s tym aby som si to dala, nechava konecne rozhodnutie ale na mne. Ako som vsak citala celu tuto diskusiu tak zacinam byt skor naklonena k tomu ze si ho nedam