Teliesko Levosert
Ahojte, mate niekto zavedene teliesko Levosert? Ako sa citite po zavedeni? Mate nejake NU? A ake ste dostali odporucania od lekara po zavedeni co sa tyka napr cvicenia, sexu atd?
Tie som mavala pri ms len.......malo byť posledná veta
@pelerinka01 prvý rok každý mesiac 2 týždne menzes a potom ešte týždeň spinenie takze týždeň z mesiaca som sa tešila že nemusím mat vložku. Nehovorím o tom ,že sa stále napchávam všelijakými hormónmi teraz ich beriem tiež ,lebo som na tom asi tak ,že mám menzes týždeň a potom ešte 4 dni špiním no celé zle
Ja mam teliesko 5mesiac. Dala som si ho zaviest kvoli veľmi silnej menstruacii. Problem mi to vyriesilo, mavam spinenie cca 8dni za mesiac, zrejme ide o menstruaciu, ale je to len na mini tampony. Normálne fungujeme pritom aj s manželom, takze je to uplne v pohode. Urcite dobré rozhodnutie. 😉
Mne aa to konecne snad ustalilo...uz nemam ani spinenie...hovori sa ze prvych 6 mesiacov si telo musi zvyknut...niektore su bez problemov hned inym telam to trva😉ked mam obdobie ms tak mavam trosku krce ale je to v pohode...ja som fungovala na intimkach...a teraz snad uz 5 rokov nebude ms🙏🙏🙏🙏ja iz tretie dieta nedam tak pre mna naj volba teliesko...a doky mi ho daval hned na kontrole po 600 nedeli a necitila som absolutne nic...tak nechapem preco chcu davat do narkozy🙈zly doktor😉
Ja musim ale podotknut ze teraz mam strasny problem s nafuknutym bruchom...som aj kus nervoznejsia ale to brucho...nestastna som...stale mam rovnaku hmotnost ale to brucho.......akoby som tehotna bola nemozem na seba navliect nic obtiahnute...a mozem robit cokolvek..cvicenie, diety vodu len cistu pit...porazit ma ide...obmedzovat sa neustale a prd z toho...
Noooo, ženy, ja som mala prvu mirenu zavedenu v roku 2004 v januari, bolesti par dní, potom 5 rokov ziadne krvacanie, v 2008 dalšia mirena,ziadne problemy, tento mesiac idem po č. 3. Snad uz poslednu, nakolko mam 44 rokov a snad uz by som nemala o 5 rokov po jej vybratí otehotniet. Kedysi stala nehorazne peniaze, 9000 sk na tu dobu bolo dost, potom dalsia bola zadarmo, na predpis. Teraz ta cena 160€ je uz ok.
@silvia2013 toto som potrebovala pocut ja si chcem dat teraz mirenu len čakám kedy dostanem menzes a idem na to tiez som mala dve a teda parada byt bez menzesu teraz som mala pauzu ,inak lekar mi núka aj ten levosert vraj je lacnejsi ale asi ostanem verná mirene ked mi tak sadla.
@chiccco Ja idem po levosert dcéra e na farmacii a že je to to iste
@silvia2013 no aj mna presviedča doktor ze je to to isté tak neviem ako sa rozhodnem teda
@chiccco ja beriem levosert, ak telo prijalo mirenu, prijme aj levosert
@silvia2013 tak len som myslela ze aby som tiez nemavala menzes pri nom o to mi ide
@chiccco nebudeš mat
@silvia2013 toho ze neprijme sa moc nebojím lebo som mala uz 3 x teliesko na začiatku aj danu som mala ale pri nej som mavala normalne menzes len pri mirene som nemala.nikdy som nemala problem ani som nespinila ako tu niekto písal úplne bez problémov od začiatku.
Ja mam levosert zavedeny 8mesiac a spinim takmer stale. Par dni nespinim a potom aj 3tyzdne vkuse. Nie vela, ale je to otrava. Predtym som mala ine hormonalne teliesko a vtedy som nespinila vobec. 🤔
@chiccco už som si boa po recept na levosert, gynekologicka je moja dobra znama takze by mi horsie nedala...ako je mirena, ten rozdiel 40e nie je az tak hrozny, myslim, ze moje telo s tym nebude mat problem
@niky16 nie každej žene prestane menštruacia, ani pri mirene to nebolo u každej, su proste typy žien, ktorým teliesko sadne tak, že prestanu menstruovat.
@chiccco takže mám levosert a nespinim ,ani bolesti.Snáď to tak ostane....
@silvia2013 ahoj aj ja mam mirenu predvčerom mi ju zaviedli este trochu spinim lebo mi ju dával cez menzes dnes som 6 den po menzese tak uvidím co bude a tebe ju kedy dával?
pár dni dozadu, krvacala som len v ten den, a potom uz vsetko ok, ani ziadne bolesti neboli
@silvia2013 ani ja nemam ziadne bolesti nic ani v ten den som nemala len tiez som krvacala v ten den trochu a dnes uz len trosku spinam
levosert je na 3 roky, doctor mi povedal, ze moze byt kludne aj 5 rokov...
@majka2804 kto ti povedal, ze sa odporuca pockat týžden??? Koli comu? Teliesko zabranuje otehotneniu ihned po zavedeni, okamzite uvolnuje latku, levonorgestrel. Pockat do druheho dna sa odporuca len koli tomu, že krcek je po vkladaní citlivý.....
@silvia2013 môj doktor, asi kvôli nepohodliu...
@chiccco ahoj, vsetko ok po dlhsom case?U mna ani nie, po par dnoch sa mi posunulo teliesko , musela mi ho vybrat a dat nove, to mam uz 5ty den a od rana mam bolesti. Asi pojde von. Rozpravala som s jedným primarom a ten mi povedal, že mala som si dat mirenu, pokial som s nou mala dobre skusenosti , neterbalo menit za ine, co nemam vyskusane ...som zvedava co bude,

@pelerinka01 ja som mala 3 telieska 2x danu a raz mirenu,cize 15 rokov,nikdy som neotehotnela a to normalne naplno sme šli,najlepšie teliesko bolo mirena,vraj levosert je to isté len iný výrobca to je ja som nemavala ani menzes len posledné mozno 2 roky trošku spinenie 2-3 dni v období kedy mal dojst menzes,inak absolútne žiadne problémy som nemala v januári si ho idem dat znovu...A ked budes čítať recenzie tak ano je to 50na 50 jednej sadne druhej nie,nemôžeš to takto brať,ja viem je to aj dost drahé ze ked nesadne tak zbytocne vyhodené peniaze,ale za mna to bola absolútna topka 5 rokov bez menzesu ziadne nežiaduce účinky som nemala dokonca ani migreny lebo tie som kajakárok ms len.