icon

Váš názor na hormonálnu antikoncepciu

16. nov 2022

Dobrý deň, mám na vás otázku , ženy ktoré ste brali alebo berú hak.aký máte na ňu názor? začali by ste ju znova brať?alebo ste to oľutovali že ste ju brali?

nelca84
16. nov 2022

beriem dlhodobo a nie, nelutujem

janai1
16. nov 2022

Beriem 3 roky a neľutujem.

veronikaszabova
16. nov 2022

Uzivam ju od 16rokov s vynimkou tehotenstva. Nelutujem.

katkakatarina1
16. nov 2022

brala som dlhodobo (8 rokov), vysadila som, už asi nenasadím, mne nerobila dobre (migrény extrémne, náladovosť, krčové žilky), čiže ja som jedna z tých, ktorá má nie najlepšiu skúsenosť 😀

kacernakokse
16. nov 2022

Ja som veľmi spokojná, užívam od 16, ale trvalo dva roky kým som našla tú správnu ktorá mi sedela a nemala som nežiaduce účinky. Bol to boj :D ale teraz nedám dopustiť na to. Menzes skoro bezbolestný, krajsia pleť, prsia.

babulkomale
16. nov 2022

Uz nikdy by som ju nebrala po tom co viem teraz. Staci si precitat pribalovy letak a zvazit, ci to za to stoji. Robila mi dobre na plet, ale kvoli roznym vedlajsim ucinkom som striedala viac druhov a nakoniec som prestala s uzivanim.
Su aj ine sposoby ochrany pred nezelanym tehotenstvom.

irusa
16. nov 2022

brala 6 rokov..nikdy viac

foxxie27
16. nov 2022

odporúčam vypočuť si podcast Doktor má Filipa, epizóda Pán doktor, ”o poschodie” vyššie, prosím! #78.... tam to rozoberajú s odborníkom 🙂

autor
16. nov 2022

Zvažujem kvôli silnej menštruácii a bolestivej ovulácii.a iné ako hák neviem či je niečo.

katarinaba
16. nov 2022

Ja som brala od 16 do 19, potom som vysadila kvoli planovanemu tehu. Neskor som nebrala - bola som vydata, "davali sme si pozor" ale s tym, ze sa moze stat, ze otehotniem, co nam vsak nijako nevadilo, lebo dalsim detom sme sa nebranili. Mam dalsie dve, ale az po planovanom zacati. Teraz uz dieta neplanujem, rozviedla som sa a nasla noveho partnera - jedina 100% ochrana je nesexovat, takze som zvazovala aku ochranu zvolim - na partnera sa nemienim spoliehat, kedze "nasledky" si ponesiem sama. Kondomy su dost drahe, teliesko - jeho prvotne naklady su tiez narazovo vysoke, navyse je riziko, ze sa s nim moje telo neztotozni a bude musiet von - cize vyhodene peniaze, navyse nie kazda ma pri nom pravidelny cyklus, mnohe nemaju MS vobec - co tiez asi nie je dobre, mnohe stale spinia - co zas ja odmietam. Kremy, gely - to su vsetko nizko spolahlive formy antiky. Kedze mne tabletky nerobili problem, tak som po nich opat siahla. Uz ich uzivam cca 6 rokov a som spokojna. Viem presne kedy MS dostanem, viem si ju o mesiac posunut - co je k nezaplateniu ked ides na dovolenku napr. Na uzivanie som si zvykla, uz ani nezabudam, je to pre mna rutina ako si napr. umyt zuby.
Ano maju vela vedlajsich ucinkov, ale co nema? Zivot sam o sebe je velkym rizikom. Kazda sa vsak musi rozhodnut sama a najst si, co je pre nu najvhodnejsie.

xjakubikovak
16. nov 2022

Brala som a ľutujem že som to do seba pchala. Po vysadení som začala mať príšerne akné, hhrizne som sa začala potiť, návaly tepla, trvalo dosť dlho kým to prešlo

malacibulka
16. nov 2022

Brala som dlhodobo. Zial vzdy pri tej tyzdnovej pauze som mala neznesitelne bolesti hlavy. Preto som nu nasledne vysadila. Absolutne neodporucam naplaste, kazdy koho poznam z toho mal uplne psycho stavy.

mima172
16. nov 2022

Brala som ju 7 rokov a ľutujem to, teraz by som ju už nebrala. Dôvod nenapíšem, bola by som tu zvozená pod čiernu zem 😃
A čítam, že ju zvazuješ kvôli silnej MS, tú mám tiež, len som sa s ňou akosi zmierila 😏🙂

autor
16. nov 2022

Akú ste brali?beriete?

mima172
16. nov 2022

Ja Maitalon.

katarinaba
16. nov 2022

Najskor Diane35 (dufam, ze si to pamatam dobre), dal mi ju dr. kvoli akne, vraj to bola silna, no nemala som problemy.
Ked som zacala brat opat, zacinala som naplastami. Ziadne problemy som nemala, ziadne bolesti ci psycho stavy. Len mi nevyhovovalo, ze sa mi odlepovali a lepila sa spina okolo, co vyzeralo hrozne. Teraz uzivam Lunytta - som spokojna.

ajko2011
16. nov 2022

Brala som vyše 6 rokov, neľutujem. Po pôrode si dám zase.

janai1
16. nov 2022

Maitalon

lelluska
16. nov 2022

Pokial je dovod silna bolestivá mestrucia a ovulacia tak by som možno zvážila aj ine možnosti. Najprv tieto ťažkosti samozrejme konzultovať s lekárom, ale nie takym, ktorý Ta odbije, že HAK a koniec. Vyskúšala by som všetky “prírodne možnosti” typu bylinky, hormonálnu jogu, masáže brucha (od odborníka). Samozjeme trpezlivosť v tejto oblasti, keďže vysledky sa nedostavia ihneď. Ak sa však chces chrániť pred neželaným otehotnením, tu by som neváhala. Osobne som HAK užívala až po vysadení kvôli plánovanému tehotenstvu, a po pôrode som si nechala zaviesť teliesko. Nelutujem, viem prečo to robim.

lenkakravcova
16. nov 2022

Mňa z nej bolela dosť hlava (brala som Belaru). Plus keď som sa rozprávala na štátniciach s dievčinou, ktorej sa z nej urobila zrazenina v nohe (mala plánovanú operáciu o pár dní na vybratie), tak som ju navždy dala preč - nerobili mi totiž pri jej nasadení žiadne špeciálne krvné testy a nechcela som riskovať.

Mne na bolestivú menštruáciu predpísala Dr No-SPU a ešte nejaké kvapky (nepamätám si už názov).

autor
16. nov 2022

Čaje čo sú, ženský čaj a ascorutin som skúšala.nic nezaberá.

marca12
16. nov 2022

Uzivala som par rokov,ale nikdy viac,mne nerobila dobre. Migreny,vykyvy nalad take ako ked mas pms,ale pocas celeho mesiaca a celkovo take stavy sialene,popraskane zilky,krcove zily atd. Az ked som ju uplne vysadila,zacala som zistovat,ze to vsetko bolo sposobene hak. Ale to neznamena,ze tebe by nemohla sadnut. Treba vyskusat a uvidis.