icon

Vazektómia verzus sterilizácia

marcel19
19. aug 2025

Ahojte všetci (muži aj zeny). Ak sa pár dohodne, že nechce ďalšie dieťa, je lepšie aby išiel muž na zákrok (Vazektomia), alebo žena (Sterilizacia). Tak čo si myslíte o tejto téme?

pribinak
19. aug 2025

Muž, v jeho prípade úplne jednoduchý zákrok. U ženy je to operácia brucha

denkabemommy
19. aug 2025

@marcel19 muž, z viacero hľadísk je to pre partnerov jednoduchšie, mimo to, žena rodila, tak môže aj muž zažiť trošku diskomfortu do života 🙂

wella47
19. aug 2025

@marcel19 muž,jednoduchý zákrok bez komplikácií...v reálnom živote zmenu nepocíti. Ak je chlap,vezme to na seba. Môj je chlap😎.

anos18
19. aug 2025

@marcel19 aj podľa mňa muž, len niektorí majú predsudky a nešli by ani za nič

lauriik
19. aug 2025

U muza je to jednoduchy zakrok na 30 minut a potom ide domov. U zeny je to velka operacia brucha, nutny pobyt v nemocnici. Takze jednoznacne muz.
Navyse zena tehotnie a rodi. Tak by snad aj muz mohol svojou trochou prispet ked uz sa rozhodnu nemat deti 🤷🏼‍♀️

anjelicek26
19. aug 2025

Uplne bezproblemovy zakrok, u nas bol muz... predsudky nechapem, nikto sa na negativne zmeny ci boh vie co po zakroku nikdy nestazoval...

lucylaw
19. aug 2025

Samozrejme,že muž,robí sa to ambulantne,v lokálnej anestéze,do pol hoďky to má za sebou,zatiaľ čo ženu je potrebné operovať,tak to je trochu veľký rozdiel,nemyslíš?

knmmch
19. aug 2025

@marcel19 jednoznačne muž, dôvody boli popísané v predošlých príspevkoch..

timea301196
19. aug 2025

Za mňa záleží kto už nechce dieťa... Lebo čo ak sa ten pár po čase rozvedie?

januska12323
19. aug 2025

Kvôli viacerým dôvodom je lepšie keď ide muž. Ale to by musel mať aj rozum inde ako v gatiach.

lenkakravcova
19. aug 2025
@timea301196

Za mňa záleží kto už nechce dieťa... Lebo čo ak sa ten pár po čase rozvedie?

@timea301196 muž si môže dať zamraziť spermie jednoduchšie než žena vajíčka.

anonym_229998
19. aug 2025

@marcel19 u nás na základe môjho rozhodnutia som bola ja ako žena. Mala som veľmi komplikované tehotenstvo, niekoľkokrát som bola hospitalizovaná a viem, že už žiadne deti nechcem. Manžel sa ponúkol, že pôjde on, ale rozhodla som sa, že mu nebudem upierať možnosť mať viac detí, ak by sme sa náhodou niekedy rozišli, keďže sme pomerne mladí a sme prví partneri. Tak som to cítila.

guudy
19. aug 2025

@marcel19 ty si nejaky posadnuty pohlavnymi organmi🙄

timea301196
19. aug 2025
@lenkakravcova

@timea301196 muž si môže dať zamraziť spermie jednoduchšie než žena vajíčka.

@lenkakravcova áno ale ak nechce žena deti prečo by mala nútiť chlapa? Veď nech ide ona.

lenkakravcova
19. aug 2025
@timea301196

@lenkakravcova áno ale ak nechce žena deti prečo by mala nútiť chlapa? Veď nech ide ona.

@timea301196 no hej však on ich môže mať s viacerými ženami, ak chce viac detí

pr85
26. aug 2025
@lenkakravcova

@timea301196 no hej však on ich môže mať s viacerými ženami, ak chce viac detí

@lenkakravcova islam zakazuje sterilizáciu a vazektomiu. Povoľuje ale napr. používanie kondómov.

lenkakravcova
26. aug 2025
@pr85

@lenkakravcova islam zakazuje sterilizáciu a vazektomiu. Povoľuje ale napr. používanie kondómov.

@pr85 to áno, súhlasím. Povolené je všetko, čo neškodí telu (za určitých podmienok aj HAK). Zakázané sú nezvratné zmeny a to, čo škodí telu. Ale tak tuto v diskusii predpokladám, že to riešia neveriaci.