Vnútromaternicové teliesko a vaše skúsenosti
Ahojte potrebujem poradiť...chcem antikoncepciu ale nie tabletky pretože moja deravá hlava zabúda aj na antibiotiká. Poradíte mi nejakú? Stále len všade počúvam a čítam o rizikách. Ja som premýšľala o vnútromaternicovom teliesku. Máte ju niektorá ? Aká je?
@nyiragonga19 moje tel.stalo 40eur.+20eur zavadzanie.Inak je zaujimave ked sa clovek tu chce spytat normalnu otazku a nanominuju sa tu mamicky/nemamicky co s tym nemaju osobnu skusenost ale len mudruju aj ked sa ich na ich nazor nikto nepyta...By som bola zvedava co by kazda robila keby ma 2,3 male deticky je dajme tomu s financiami tak ze ledva vyziju a nema jej kto pomoct s detmi ziadna babka a do toho by zostala zase tehotna.Ako by to fyzicky aj psychicky zvladla.A plodne a neplodne dni by som sa teda nespoliehala. Jedine nesexovat vobec... 🙂A inak niekomu vyhovuje Hak,niekomu kondom,niekomu teliesko myslim,ze je to kazdeho osobna vec...
Ahojte! Tak ja mam mirenu už 6. rok. Takže 1mirenu 5rokov velmi som s nou spokojná bola nekrvácala som žiadne obťiaže! No od novembra mam dalšiu a nejak to s nou nie je dobre minulý mesiac okolo termínu ked mam dostat mrchu bolesti brucha a nakoniec to bola cista., Dnes zas tak pociťujem,že tam niečo nesedi a ten isty den. Takže to vyzerá že bude cista. Som si povedala idem ju dať von! Už som bola minulý mesiac za doktorom nech ju vybere nechcel,že vela penazi že treba si zas zviknúť!!Ak sa to bude opakovat mam prist a vybere mi ju takže idem. Tak s ami zda že sa potrebujem poriadne prečistit! Ale tá prva bola ok tato asi mi nesadla! Takže ju aj odporúčam,ale druhy pokus zatial nie je bohviečo.
A absolutne nechapem, preco sem pisu tie, ktore nemajú skusenosti s vnutromaternicovym telieskom??? Toto je téma, ktorá má pomôcť ženám si vybrat to najvhodnejšie...téma, ktorá má poradiť...nie téma pre odporkyne teliesok....ja tiez nepisem do temy"kočík bugaboo a vase skusenosti", pretoze takýto kočík nemam, ani som nemala.
@billam osobna skusenost tvojej susedy je aj tvoja?.....precitala som si temu, dakujem, si tam dobre tie zeny ponizila, len preto, ze maju inu a halvne vlastnu skusensot ako ty tvojej susedy......prepac, koncim s touto debatou....a presne o takychto tvojich prispevkoch som hovorila...nevies uznat nazor druhej strany (ja som tvoj uznala, tvoj dovod preco si sa rozhodla pre mirenu, ale pre teba je tazke uznat NU, kt. su aj v prib. letaku?)......rad radom, vsetky temy......
ja uznam aj anzor inych, ale poviem si aj svoj, kdezto, u teba plati len to duhe....(sme mimo temu), tak uz nereaguj.....dik. dobru noc
hmm, pomazat prispevky je to najjednoduchsie, pravda boli.....a ja ze co je Slovensko tak v ri....ked tu nemozes povedat nazor? (hlavne ak ide o biznis...)
@sorciera24 1.tie príspevky som neoznacovala ja!
2.bola to suseda, ktorá sa chodila s detmi schovavat ku mne domov...mne vylomil dvere, mne prepichol gumy na aute...a to len preto, že som jej pomahala!
3.bola to moja skusenost - a tie zeny som neponizila, len napisala pravdu o moslimoch!
4.nazor druhej strany uznam len vtedy, ak je pravdivý a poucny!
ja som chvilu po porode a dala som ti teliesko,ale vyslo ma 210 eur a mam mirenu,a zatial som spokojna..mam ju sice len mesiac ale nic sa mi z nej nerobi.takze zatial v poho.tabletky som nechcela,komu by sa to chcelo neustale prizerat,ale aj tak kojim takze by som ich nemohla 🙂
ja mam vnutromaternicove teliesko uz vyse roka, nie je to sice mirena, lebo kvoli zrazanlivosti krvi nemozem ziadne hormonalne lieky, a zatial som spokojna. dokonca sa mi aj menzes upravil, jedina nevyhoda mozno je, ze menzes je troska silnejsi a trva dlhsie. ziadne tabletky a pomocky nie su 100%, co jeden vychvali, druhemu moze sposobit muky. kazdy oragnizmus je iny, treba sa poradit s lekarom, ktory by to mal podla vsetkych informacii ohladne tvojho zdravotneho stavu posudit a poradit to najlepsie. konecne rozhodnutie je na kazdej z nas a potom na nasom tele, aky postoj k tomu zaujme 🙂 . nie som humanna lekarka, ale aj veterinarky co to vedia o fungovani tela 😀 . takze zaidne univerzalne pravidlo neexistuje
Ahojte, ja som sem položila do fóra otázku a čakala som odpovede ktoré som aj dostala. Ale sorry aby tu niekto na tri stránky rozoberal nežiadúce účinky. Tie si ani na sirupe od kašľa nečítam :D ...čo našťastie som žiadne nežiadúce účinky nemala. Už ste sem zaplietli aj cirkev ...dobre katolícku to ešte pochopím ale rozoberať tu moslimov to je už na čo dobré. Otázka bola pre tie ktoré vnútromaternicové teliesko mali alebo majú a môžu mi poradiť. Nie pre odporcov. Sme síce v demokracii, každý si môže povedať čo si myslí ...i napísať....ale zbytočne to tu zaplňa informáciami ktoré sú od témy. A úplne súhlasím so sisi1503, Niekedy je aj jedno dieťa dosť ak má dostať všetko čo musí a čo mu chceme dať. Obdivujem rodiny ktoré majú 3 či 4 deti. My sme boli 4 a viem čo to stálo našich nás vychovať, ošatiť, nakrmiť. Dolu klobúk. No nám zatiaľ stačí jedno bábo. A preto som sem do fóra položila otázku pretože som chcela vedieť Váš názor....Vás ktoré ste ju mali a máte. Ďakujem
@nyiragonga19 presne toto som sem pisala, ale poniektoré sú vytrvale - hlavne co sa týka tem okolo antikoncepcie.
Ja som si ju prave dnes dala zaviet zavedenie ma vooobec nebolelo skor som nic necitila vraveli ze ma to pichne a bude tlak ale nic nebolo tak dufam ze ju budem znasat ok pretoze tabletky som zabudala brat 🙂
No ja fungujem s telieskom stale rovnako nemam s nim ziadny problem,menzes pravidelny.No je to u kazdeho individualne...Ale kamoska ma to iste co ja a tiez si nestazuje...Asi to len treba risknut a vyskusat...
ahojte baby..ako som si dala po 3 detoch zaviest Danu,asi po 2 mesiacoch som ju dala odstranit..mne nevyhovovala preto,lebo manzel ju citil pri sexe a to mi ju este doky pristrihol,ci skratil..viac sa nedalo,aby nebol problem ju vybrat...vraj mam maternicu nizko ..asi preto..takze asi tak,co je pre nas velka skoda,ze ju nemozem mat...a zavadzanie vobec neboli,je to minutka..🙂
@nyiragonga19 ahoj.. chcem sa opyta.. uz to bolo davno, ale ked si si dala teliesko, bolo spolahlive? pozeram ze mas 2 dedicky a jedno na ceste 🙂 dikes
@kika214 ahoj nemala som teliesko nedala som si ho v tom 2013 roku.
@nyiragonga19 ok 🙂 dik.. a preco? teda ak smiem vediet 🙂
@nyiragonga19 Ahoj, ja som mala vnutromaternicove a nedam na to dopustit. Tabletky som brat nemohla (zdravotne problemy), teliesko mi nerobilo ziadne, kedze posobilo len lokalne a nie v celom tele.
@ejuska2586 a mala si hormonalne ci nehormonalne?

@sorciera24 vies na co som alergická? Na taketo prispievatelky, pretoze ani nevedia o co ide, nikdy ju nemali zavedenu a hned tu idu robit vedeckú prácu o skodlivosti Mireny.