icon

Vnútromaternicové teliesko Dana

yamee17
14. feb 2013

caute baby... ktora z vas ma skusenosti s vnuromaternicovym telieskom? DANA, MIRENA, ARIENA... atd.... neviem ci sa to da zhodnotit, ale ktore su najlepsie a asi v akej cene sa pohybuju... ?

Strana
z2
mamicka70
15. sep 2013

@dominka11 presne toto mam ja

vejavi
1. okt 2013

@nika12010 mne gynekológ povedal,že žiadna antikoncepcia nie je 100 % na,poznám ženu,ktora otehotnela aj napriek tomu,že mala podviazané vajecniky.Ja mám Danu 5 mesiacov a som spokojná,aj ked sem tam ma napadne,že dúfam ja nebudem ten prípad,že mi zlyhá a zostanem tehotná,lebo mám 2 malé detičky,doteraz som nemala nic...Ale keby sa na ňu nemám spoliehať,tak si nemusím dávať žiadnu antikoncepciu a minat peniaze a mať stresy z toho čo ma čaká...Mňa vyšla na 50 eur aj so zavedením a nemám žiadnu protekciu.Zo začiatku ma pobolievali vajecniky,menzes mám odjakživa silnejší,to mi aj zostalo a som na to zvyknutá,ale vraj do pol roka sa to má upraviť,ak sú problémy,inak musí ísť von...Ja som hormonalnu Mirenu nechcela,podľa mňa ma mať žena menzes,aj ked by to bolo pohodlnejšie a príjemnejšie bez neho ;)

zzuzulinka
19. nov 2013

@alliana3013 Ahoj, chcela by som sa opytat, hore si pisala, ze si si dala mirenu dva mesiace po porode.mala si klasicky porod alebo cisarsky? ja by som si ju tez chcela dat ale som po cisarskom a neviem ci to nieje skoro...

alliana3013
19. nov 2013

@zzuzulinka ahoj, mala som prirodzený pôrod, vlastne hneď po skončení šestonedelia som si dala Mirenu.opýtaj sa gynekológa, ten ti najlepšie povie

zzuzulinka
19. nov 2013

@alliana3013 no mne povedal zevraj je to este skoro...a nemala si ziadne komplikacie ani bolesti? a zavadzanie bolelo? mne povedali zevraj maternica nie je este zahojena...

alliana3013
20. nov 2013

@zzuzulinka trochu to bolo nepríjemné, potom som mala ešte 2-3 dni trošku bolesti v podbrušku a slabé špinenie, ale potom pohoda.ja som s ňou spokojná, ale je to individuálne.veď si ju môžeš dať zaviesť aj neskôr po pôrode, keď už bude maternica zahojená

veva195
20. mar 2014

Prosim vas je tu niekto taky kto ma Danu a nemal este babo ? .... Lebo nechcem hormonalnu antikoncepciu ale vsade sa pise ze by si to nemali davat zeny ktore este nerodili .... Mama ma danu a hovorila že ju mala este predtym ako ma mala a v pohode ale ja sa toho aj tak bojim ....

anjelici
6. apr 2014

dobry vecer chcela by som sa opytat kolko stoji DANA a ci su potrebne aj predoperacne vysetrenia ja mam gyn.Teplicu dik

obrazok
10. apr 2014

@vejavi ahoj chcem sa ta opytat ako znasas to vnutromaternicové teliesko. Ja som sa rozhodla pre Danu, mam pockat na menštruaciu a po nej mi ide Dr. zaviest. Nebojis sa ze otehotnies? Davate si aj napriek tomu ze mas Danu pozor? Dakujem velmi pekne za odpoved Lenka

vejavi
10. apr 2014

Ahojky,no zo začiatku som mala sem tam pár dni v mesiaci trošku bolesti,ako by som mala dostať menzes,boleli ma vajecniky,ale teraz skoro po roku super...Mňa odjakživa bolievaju vajecniky pri menzese :( a samozrejme sa trošku bojím,lebo aj doktor povedal,že to nie je 100 %né,že by mohla samovoľne vypadnúť,ale ja si ju kontrolujem tak (aj ked je to možno trápne),že ked sa sprchujem,zospodu si ju nahmatam,ale niekedy vybehne vyššie,vtedy som sa bála,či mi napr. nevypadla,ked som bola na wc,ale zas sa potom objavila :D ako aj dr. mi povedal,že načo si ju chcem dať,ked sa na ňu nebudem spoliehať,to si nemusím dať nič...Koniec koncov otehotneli už aj také,čo mali podviazane vajecniky 😒 Takže nech sa rozhodnes ako chceš,ja ju odporúčam!Lepšie ako pchat sa hormonmi podľa mňa a aj ekonomickejsie...

vejavi
10. apr 2014

A nedávame si pozor,aj ked raz na to možno doplatime... 🤐

obrazok
11. apr 2014

Dakujem si zlata 😉

vejavi
11. apr 2014

Rado sa stalo,to bol len môj subjektívny názor... 😉

ajjkas
12. apr 2014

@obrazok Trochu sa Vám do toho zapojím,ak môžem,ja som mala Mirenu,nie je to tak ako spomínala vejavi,že pri nej nemáš menzes. Vôbec ju neodporúčam,,,ale vôbec!!! Čítala som aj vtedy články o tom ako telieska škodia,že vzniká z toho rakovina a tak podobne,ale samozrejme,že som tomu nevenovala pozornosť,nikdy som nechcela brat tabletky každý deň,najpraktickejšia preto prichádzala možnosť dať si to zaviesť,,no a tak to začalo,samozrejme,že na tak dlhý čas si dať niečo do tela,tak nech je to kvalitné..,dala som za ňu 160eur,3 mesiace som špinila,potom som mala vždy v mesiaci 2 týždne špinavé výtoky a 10 dňový menzes,,,takže som chodila s vložkou skoro celý mesiac 🙂 (z čoho bol dr, prekvapený,mne to prišlo normálne,kedže na nete som čítala,že žienky to mávajú)menzes síce pravidelný,ale na preventívnej mi zistili nejaký nález ,kázali mi prísť o ďalšie 3 mesiace na stery,,vtedy sa to potvrdilo mala som tam nejaké predrakovinové bunky,bolo to už v 3 štádiu zo 4,vraj to je už dosť zlé tak konizácia by mala byť čo najskôr,Dr. mi potom vysvetlil,že vlastne tie šnúrky čo z toho trčia ten krčok dráždia tým k tomu dochádza,takže som ju mala dokopy rok a pol,no hrúza

ma214da
3. máj 2014

Ahojte chcem povedat ze ja mam Danu 🙂 uz 4 roki a 8 mesiacov par mesiacov do zadu este bolo vsetko v pohode 😉 teras sa mi zacali velke bolesti a ju stale citim vnutri tak na buducyj miesac idem si ju dat ven 🙂 Diakujem

tanyan
16. máj 2014

@veva195 Ja som mala nehormonálnu danu (multiload) od 2000 do 2010. Vyšlo ma to na 100 SK za antikoncepciu na 10 rokov. Zavedená počas menzesu, vybratá v narkóze (obvodný lekár nevidel vlákna). Nemala som žiadne problémy. Niektorí lekári s tým majú problém, ale ja som našla takého, ktorý s tým problém nemal a vedel to dobre zaviesť. Povedala som, že hormóny brať nechcem a v puberte som chodila na endokrinológiu kvôli zvýšenej tvorbe testosterónu. Teraz som už druhý krát tehotná a po pôrode chcem danu naspäť.

julia120617
5. jan 2018

Dobry rchcemsaspitatci. Niektora mate skusenosti zdanou. Lebo jumam. Este len3. Den krvacam je to normalne neviete mi poradit lebo bojim dakujem

julia120617
5. jan 2018

@salamistka. Dobry ja mamdanu. Len3 den. Islasom. Si ju zaviest po menstruacii a odkedy ju mam krvacam mali ste to take aj vi neviem ci je to bezne alebo mam cim navstivit gynwkologa

tisicka123
22. okt 2021

ahojte, akurát som sa vrátila z vybratia IUD DANA....mala som ho 4roky...zavádzanie ani vyberanie nebolelo....cítila som len jemné pichnutie a bolo to....za vybratie som platila poplatok 5€...
ps: prvý polrok som mala silnú menštruáciu, trošku nepravidelnu...ale zvysny čas som mala pravidelne, bezbolesti, krvacala som o jeden den dlhšie, nepribrala som, akurát sa mi zdá že som mala potlačené libido...🙂 takže to je moja skusenost....

seli19
7. nov 2023

Dobrý večer chcela som sa spýtať ako to funguje keď vám doktor da druhu danú teliesko že to prvé sa mi neujalo ale teraz čo mám tak sa mi ujalo to je fajn ale mala som pohlavný styk a mali by mi prísť moje dní a meškajú mi tak čo mám robiť

tisicka123
8. nov 2023

@seli19 no len cakat ci pridu, ak nie ist na kontrolu... S danou môžte otehotnieť, pri dane dochadza kvôli medi ktorú obsahuje k opakovanym potratom

Strana
z2