icon

Vysadenie antikoncepcie a dlhodobé meškanie menštruácie

melilah
29. mar 2015

Zdravím milé žienky.
Isto tu už táto téma bola veľa krát rozoberaná, ale nechce sa mi hrabať v tomto veľkom neporiadku, dúfam, že mi niektorá z vás poskytne odpovede, alebo svoje skúsenosti ohľadom môjho problému. Brala som antikoncepciu tri roky (mám 22r) a teraz je to rok, čo som bez antikoncepcie. V priebehu roka som dostala menštruáciu dva krát. Teraz už nemám štvrtý mesiac. Veľmi sa preto trápim, pretože ako žena cítim, že "nefungujem" tak ako mám.
Bola som samozrejme aj u gynekologičky, jej riešenie bolo také že mi opäť chcela nasadiť HAK ( čo iného som mohla čakať) alebo pichnúť vyvolávačku. Oboje som odmietla, keďže už nechcem do seba dávať umelé hormóny. Vyžiadala som si nech mi spraví testy z krvi kde mi zistila, že mám nižšiu hladinu estrogénu a vyššiu hladinu nejakého mužského hormónu. (nie testosterón). Pila som rôzne čase od púpalky, ženské čaje, ostružinu malinovú, čaje od grešíka, alchemilku no nič mi nepomohlo.
Niekde som čítala, že koľko rokov žena berie antikoncepciu (v mojom prípade 3 roky) toľko sa to telo z toho spamätáva. Chcela by som sa teda spýtať na vaše skúsenosti, či mám čakať, že sa to nakoniec nejakým zázrakom samé upraví, alebo či mám predsa len podľahnúť tej vyvolávačke čo je pre mňa naozaj núdzové riešenie. Za všetky odpovede ďakujem!

Strana
z2
melilah
autor
31. mar 2015

@zdena12345 aha, na preventívne vyšetrenia samozrejme chodím, tak dúfam že sú lekári natoľko schopný, že ak by som tam niečo mala tak by to našli. Ale človek nikdy nevie pri našich schopných gynekológoch.

@katka8855 ďakujem, si zlatá, že si pridala svoju skúsenosť. Ja od vysadenia antikoncepcie nič hormonálne neberiem, vyvolávačky som odmietla aj iné lieky, prášky aj keď boli že vraj na "prírodnej" báze.
Tiež som vsadila skôr na tú alternatívnu liečbu, preto som si hľadala bylinky , ktoré by mi mohli pomôcť. Tri mesiace v kuse som brala pupalku, myší chvostík, ostružinu malinovú, alchemilku, ženské čaje a mám pocit, akoby mi to ešte viac oddialili. Pred tým som dostala menzes v priebehu troch mesiacov dvakrát po sebe, a teraz nič. ☹ začala som sa oveľa zdravšie stravovať, zaradila som do jedálnička sóju, pohánku ktoré dobre stimulujú ženský organizmus a stále nič. ☹
A všetko si to odniesla "krása", akné, o polovičku vlasov menej, nechty neustále polámané atď ☹

katka8855
31. mar 2015

@melilah skus ten cinsky pripravok, ak si ho este neskusal, mne zabral po 2 mesiacoch pravidelneho uzivania 2x denne 3 gulicky - su to byliny tiez, ziadna chemia. Z ich vyrobkov mi pomohol aj na padanie vlasov.

melilah
autor
31. mar 2015

@katka8855 Katka, skúsim. Už som taká zúfala, že sa chytám všetkého. Ďakujem pekne za radu 🙂

katka8855
31. mar 2015

@melilah drzim palce 🙂 ja tiez bojujem dalej s bylinkami, teraz mi to trochu zblblo, tak bola nutna vyvolavacka, ale verim, ze to zas dam dokopy

Strana
z2