icon

Vysadenie antikoncepcie a zmeny na tele

mata2332
17. nov 2013

Dobrý deň žienky 😉
Rozhodla som sa, že dnes končím z antikoncepciou, čaká má posledná tabletka, veľmi som pribrala, mávam výkyvy nálad, antikoncepcia čo sa týka sexu mi veľmi vyhovovala, s priateľom sme sa dohodli,že sa po roku vrátime ku inej forme ochrany(kondómy), skúsime to na 3 mesiace a keď to nebude vyhovovať, skúsim opäť HAK. Predtým než som začala užívať tabletky, sme praktizovali aj prerušovanú súlož a to už nechcem , nikdy 😠
Chcela by som sa opýtať, čo ste si na sebe všimli po vysadení HAK? váha? menštruácia? vlasy? pleť ? a iné?
Ďakujem a užite si zvyšok víkendu 🙂

Strana
z2
katka25m
17. nov 2013

@mata2332 Daj si predpisat ine, ja som vyskusla 4 druhy, az pokial som nasla spravnu. Mavala som tie iste problemy ako ty. vykyvy nalad a priberanie. Ked som ich vysadila, tak som schudla naspat.

mata2332
autor
17. nov 2013

@katka25m ahoj,prosím ťa, cez aké HAK si prešla a ktorá ti najviac sadla ? ...keď si dobrala tú HAK z ktorej si aj pribrala a prešla si na inú,tak si samo od seba schudla? nemusela si cvičiť naviac a inak jesť?

linda20111
17. nov 2013

@mata2332 ano je to mozne, ked vysadis tu hak ktoru beries teraz tak podla mna tie kila pojdu dole.

linda20111
17. nov 2013

@sorciera24 podla toho ako casto sexujes.. ked casto tak cenovo lepsie vyjde antikoncepcia.. ale zas nie kazdemu vyhovuje, tak ako nie kazdemu vyhovuju kondomy. no ja mozem z vlastnej skusenosti povedat ze raz sa nam s byvalym frajerom podarilo pocas sexu stratit kondom, a to si nerobim srandu proste zmyzol a nasli sme ho az neskor pod mojimi vlasmi :D sme sa asi velmi blaznili vtedy, ale tiez sestre sa 2x prederavil takze preto im nejak neverim..

sorciera24
17. nov 2013

@linda20111 no vidis, toto ja nechapem....mne sa za tie roky nic podobne nestalo...(ani strata, ani diera:D)...preto ma vzdy udivuje, ze ako sa to vobec da 😀 (no aby sa mi oplatilo cosi ine by som musela sexovat 2krat denne).....co nie je moja salka kavy 😀 ,,,lebo su rozne cenovo vyhodne balenia 😎

mata2332
autor
17. nov 2013

@sorciera24 aj nám sa s priateľom roztrhol kondóm a nebolo to nič príjemné 🙂 to zistenie potom a veru, už by som to nechcela zažiť

sorciera24
17. nov 2013

@mata2332 navod, asi to fakt treba citat...mne sa to za 10 rokov nestalo..... inak ak chce byt niekto fest ze poisteny, tak nech skombinuje viac metod....

mata2332
autor
17. nov 2013

@sorciera24 neboj sa, čítali sme návod 🙂 ... keby neboli problémy s kondómami, nie toľko mladých dievčat by utekalo do lekárni kupovať escapelle

mima4
17. nov 2013

@mata2332 ked chces "poistenie", tak pocas tvojich plodnych dni pouzivajte aj pharmatex

mima4
17. nov 2013

@sorciera24 s tym tvojim cudovanim, ako sa moze kondom stratit ci roztrhnut ma inspirovalo:

Plavi sa Slovak, Nemec a Rus na lodi a stroskotaju na ostrove. Tam vsak padnu do zajatia ludozrutom a miestny kmenovy saman im vravi: Dam kazdemu z vas 2 sklenene gulicky a zavriem vas
na tyzden do chatrce, ked mi s tymi gulickami ukazete nieco, co som este nevidel, tak vas nezjeme. Po tyzdni pride k Rusovi, ten sedi
uprostred chatrce a gulicky sa mu vznasaju nad hlavou. Saman vravi: "To uz som videl - upiect. Potom ide k Nemcovi, tomu lietaju gulicky za sebou po celej chatrci. Saman vravi: To uz som videl - upiect. Nakoniec ide za Slovakom, za chvilu vyjde saman z chatrce von a vravi: Tak to som este nevidel, on jednu stratil a druhu rozbil

😀

katka25m
17. nov 2013

@mata2332 tak zacala som Lindynette 20, asi 4 mesiace, pribrala som, nalady hrozne a migrena. Tak mi zmenila doktora na Jeanine. Na tu som presla hned po Lindynette. Bolo to lepsie s naladami a migrenou, ale som nic neschudla. Uz teraz neviem, ci som este pribrala. Tak som ich po pol roku vysadila a povedala si, ze uz nebudem nic brat. Po tom vysadeni som vela schudla, ale musim povedat, ze som mala dost stresove obdobie, tak aj to ku chudnutiu prispelo. Asi po roku som sa rozhodla k tabletkam vratit, mala som Leona, to bolo uz lepsie, len som zasa trochu pribrala. Tak aj tie som vysadila a po pol roku mi kamaratka darovala jeden blister Belara (viem ze sa to nema robit, ale chcela som len vyskusat, co to bude so mnou robit, bolo mi uz trapne ist za doktorkou). Tie som len tyzden brala, hlava ma velmi bolela. A pred pol rokom som bola u doktorky, som si povedala, poslednykrat skusim este nieco, ak nie, tak kaslem na HAK. Predpisala mi Daylette. Doteraz som nic nepribrala, dokonca som 2 kila schudla a citim sa normalne, ziadne zmeny na mne. Na kazdeho vplyvaju tie tabletky inak, napriklad Lindynette si vela zien chvali, pre mna boli horor. Tie Daylette, ktore obsahuju drospirenon su ale vseobecne zname, ze neprispievaju k priberaniu.

katka25m
17. nov 2013

@mata2332 a este k tomu chudnutiu, ako si sa pytala. Nie necvicila som, ani som nedrzala dietu, isli tie kila sami dolu.. len ako som pisala, mala som aj stres. Ale si myslim, ze by to aj tak islo dole.

matricia
17. nov 2013

@mata2332 aj ja si teda myslim, ze by si mala skusit ine tabletky, kedze v ziadnom pripade nechces otehotniet a chces dostudovat bez komplikacii, a mas aj pravdu, ze prerusovany sex je o nicom🙂, s prezervativom je to neprijemne a nie je to ono

gombicka24
18. nov 2013

Ja som uzivala antikoncepciu 9 rokov. Keby som sa mala opat rozhodnut, uz by som do toho nesla, nakolko mi pravdepodobne urychlila vyvoj inzulinovej rezistencie a teda cukrovky. Tu je clanok s neziaducimi ucinkami, aj vplyve antikoncepcie na hladinu leptinu (ovplyvnuje hlad) a nie je tam este spominane, ze zvysuje hladinu inzulinu, co vedie k castejsiemu hladu (ten som aj pocas uzivania mala) a k znizovaniu citlivosti inzulinovych receptorov na inzulin.
http://www.tvojlekarnik.sk/kategorie/zenske-pro...

marilea
18. nov 2013

pripajam sa do diskusie...ja som prestala užívat HAK a už 8 mesiacov nemám menzes,vobec sa mi nechce nastartovat takže mi to spravilo riadnu sarapatu.Dostala som už stvrtu vyvolavacku a stále nic. Ale pocas uzivania Hak som nemala ziadne problémy.

miacakamimi
Odpoveď bola odstránená
miacakamimi
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2