Vysadenie hormonálnej antikoncepcie Karhla

tatiana_0101
23. feb 2021

Ahojte dievčatá, idem na vás s možno pre niekoho osobnou záležitosťou ale povedala som si že by bolo možno dobre pozisťovať u druhých žien čo sa týka vysadenia hak.
Rok aj dačo beriem hormonálnu antikoncepciu Karhla a chcela by som sa s vami čo už možno toto vysadenie máte za sebou poradiť ako ste postupovali, nejaké vaše pocity či už dobre alebo zle skúsenosti na čo by sa žena mala pripraviť a tak. Veľa článkov a videii na YouTube som si pozerala a ak mám pravdu povedať mám veľké obavy z toho čo to bude a ako bude to telo reagovať. Väčšinou som natrafila na negatívne skúsenosti čo sa toho týka. Cítim že je čas na to, aby som to vysadila no chcela by som sa možno predtým poradiť aj s vašimi skúsenosťami nech sú už akékoľvek.
Ďakujem vam vopred za každý komentár.

hennyinnsbruck
23. feb 2021

Ked chces vysadiť vysad a uvidíš čo bude. Každé telo je iné... Ja som po 10 r vysadila a 3 mes som čakala na mrchu. Ale potom šlo vše ako malo. Inak nič žiadne zmeny.

sssimikkk
23. feb 2021

@tatiana_0101 ak chces vyseadit, nechaj prebehnut poslednu menstruaciu a potom uz neber, urcite ju nevysad len tak v strede cyklu 🙂 a je to individualne, niekomu nabehne hned normalne cyklus, ine ho maju dlhsi, dalsie maju normalny tak 3 mesiace a potom sa im to rozhadze,.. tych moznosti je vela. Mne sa cykly predlzili, prve 2-3 boli vselijak dlhe, potom sa to viac menej ustalilo 🙂 vraj pomaha pit alchemilkovy caj, ten ma byt na cyklus, a je este vela dalsich vitaminov..

pininka1
23. feb 2021

Ja som tiez brala ako ty, jedine vtedy som mala normalne menzes, ked som vysadila, prisla prva a druha uz neprisla, ostala som tehotna. Inak absolutne ziadne zmeny s nicim.

h2
23. feb 2021

@tatiana_0101 Ahoj, ja som vysadila antikoncepciu dvakrát: prvýkrát, keď som chcela otehotnieť, vtedy som proste dobrala balenie a ďalšie už nezačala užívať. Žiadne veľké zmeny som nezaznamenala, trošku trvalo, kým sa ustálil cyklus. Druhýraz som prestala užívať zo dňa na deň, zhruba v strede balenia. Hneď po pár dňoch som opäť krvácala, hoci menzes som mala predtým v prestávke medzi dvoma baleniami. Ale potom už to bolo zase v poriadku. Ak som si všimla nejakú zmenu, tak mi začali viac vypadávať vlasy ☹ , asi ako predtým po pôrode. Ale to bolo tiež len dočasné.

tatiana_0101
autor
23. feb 2021

Preto sa pýtam lebo veľa dievčat čo som čítala tak mali strašne problemi či už s pleťou, cyklom, alebo mali strašne bolesti alebo im menstruacia ani nezačala a museli chodiť ku gynekológovi na akési injekcie. Čítala som že je dobre aj nejaké blinky brať kým sa to telo zostaví z toho a áno aj to vypadávanie vlasov že je jeden s najčastejších javov po vysadení.

xjakubikovak
23. feb 2021

@tatiana_0101 ja som po vysadení mala dlho problémy, nie s Ms tá chodila v podstate načas ale začala som sa príšerne potiť, hrozné návaly tepla z ničoho nič, začalo sa mi robiť akné na tvári aj na chrbte, bolo to hrozné obdobie na to potenie mi nič nezaberalo a kým to všetko prešlo tak to trvalo ozaj dlho

ibrunova
23. feb 2021

Ja so vysadila asi 5x za dlhý čas, nikdy som nemala žiadne problémy, Hlavne dober celé balenie, to je veľmi podstatné.

tatiana_0101
autor
23. feb 2021

Hneď prvý deň od vysadenia som tým pádom nechránená?

sssimikkk
23. feb 2021

@tatiana_0101 svojim sposobom ano, ale tie latky ti v tele este par chvil zostanu, u kazdeho individualne dlho. U niekoho aj 3 mesiace - vtedy este maju pravidelnu ms, az potom sa im to rozhadze, u niekoho tyzden a otehotnie hned v ten mesiac.. to je velmi individualnd

ibrunova
23. feb 2021

@tatiana_0101 Ja som otehotnela hneď prvý mesiac po vysadení.

waity888
23. feb 2021

Ahoj,ja som bohužiaľ z tých čo trpia ešte dlho po vysadení. Vysadila som pred rokom s tým,že som pekne dobrala balenie a ďalšie už nezačala brať. Prvá menštruácia meškala ale prišla. Od vtedy sa mi stále predlžujú cykly, pleť mám naozaj strašnú a stále sa to zhoršuje pričom nepomáha nič, vyhazdana som až na chrbáte. Pred branin antikoncepcie som nikdy s akné, vyrážkami problém nemala. Doteraz sa mi nepodarilo otehotnieť, menštruáciu mám silnú a bolestivú. Ja už len čakám kým sa to aspoň trošku zlepší lebo som zúfalá a každy mesiac keď sa na seba pozriem si ju chcem znova nasadiť lebo toto je trápenie...stále si opakujem že to musím len vydržať

becyn97
23. feb 2021

@tatiana_0101 Negativny skusenost po vysadeni:Akné všade kde sa dá...Uplne vsade!!
Velmi bolestiva menstruacia (ako pred uzvanim HAK)
Ked som brala antikoncepciu ani som necitila kedy prisla menstruacia.
Pozitivne skusenosti: Konecne som mala chut na sex,bola by som schopna aj kazdy den 😂
Nebolela ma tak casto hlava,celkovo som mala lepsiu naladu.
Ale davaj si pozor ak nechces otehotniet,po vysadeni moze byt tzv. superovulacia a mas vacsiu sancu otehotniet.

tatiana_0101
autor
23. feb 2021

Otehotnieť nechcem tak aj toho sa bojím aj keď vek na to mám no ešte podmienky sú neni na to

tatiana_0101
autor
12. mar 2021

Baby kedy sa vam diali zmeny po vysadení? Tuto stredu som dobrala poslednú tabletku. Teraz v nedeľu by som mala dostať menzes no to si myslím že ešte dostanem a potom už ak budem mat zase začať brat sa mi môžu začať diať take veci ? A aké máte skúsenosti s pitím čaju na odvodnenie. Pili ste ho po vysadení ? Ďakujem

waity888
12. mar 2021

@tatiana_0101 ahoj, mne to začalo tak poriadne dva tri mesiace po vysadení

ibrunova
12. mar 2021

@tatiana_0101 mne po vysadení bolo tak isto, ako aj pred tým, nestresuj zbytočne vopred.

andrurb
31. mar 2021

ahoj, ja som Karhlu vysadila asi pred 3tyždňami , zatiaľ nepociťujem žiadne zmeny. Dokonca viem, že som mala normálne ovuláciu jednak ma bolel vaječník a jednak som si robila ovulačné testy nakoľko chceme s priateľom bábätko. Tento mesiac sme sa ešte nesnažili testy som si robila zo zvedavosti, či sa mi telo dáva doporiadku alebo nie. Teraz čakám kedy príde menštruácia a po pravde mám z toho trochu obavy lebo pred antiko som mávala hrozný menzes ale čo sa už dá robiť. Nepozorujem, že by mi padali vlasy alebo nejaké akné vôbec nič a verím, že to takto pôjde aj ďalej.