icon

Zabudla som užiť tabletku antikoncepcie Mistra. Čo teraz?

mariaalina002
1. aug 2025

Ahojte baby uz 14 dní beriem antikoncepciu Mistra ale stala sa mi taká vec že 9 .tabletku som si zabudla vziať. Je to začiatok druhého týždňa a včera nad ránom som mala s priateľom sex bez ochrany je tu možnosť otehotnenia ? Mám si ísť kúpiť tabletku po ? Alebo som už bola nejako chránená ?
Minuli mesiac som začala HAK brať ale bolo mi z nej dosť zle tak som ju vysadila a na tento mesiac som si ju opäť nasadila lebo lekár hovoril že musím vyčkať kým tie príznaky prejdú a je to tak už mi nerobí žiadne problémy ale teraz mám obavy keďže som jednu zabudla užiť mám už doma 5. Mesačné bábätko a ďalšie dieťa neprichádza do úvahy tak sa teraz bojím . Baby poradíte mi čo mám teraz robiť ?

magic08
1. aug 2025

ak si ju zacala brat prvy den menstruacie, tak ochrana nastava v podstate okamzite, to pise v pribalovom, vsak? inak je potrebne sa chranit prvych 7 dni. Cize chranena by si byt mala. A mimochodom, ked je dnes 14 den a ty si mala sex na 9ty. tak tabletka po je uz uplne zbytocna...

mariaalina002
autor
1. aug 2025
@magic08

ak si ju zacala brat prvy den menstruacie, tak ochrana nastava v podstate okamzite, to pise v pribalovom, vsak? inak je potrebne sa chranit prvych 7 dni. Cize chranena by si byt mala. A mimochodom, ked je dnes 14 den a ty si mala sex na 9ty. tak tabletka po je uz uplne zbytocna...

@magic08 ano začala som ju brať prvý deň menštruácie. Ja som písala že som zabudla užiť 9 tabletku a sex som mala v podstate dnes nadránom a to je už 5 deň po zabudnutí

zuzanockamt
1. aug 2025
@mariaalina002

@magic08 ano začala som ju brať prvý deň menštruácie. Ja som písala že som zabudla užiť 9 tabletku a sex som mala v podstate dnes nadránom a to je už 5 deň po zabudnutí

@mariaalina002 V obidvoch prípadoch si ju zacala užívať prvý deň MS?

mariaalina002
autor
Autor odpoveď zmazal
mariaalina002
autor
Autor odpoveď zmazal
magic08
1. aug 2025
@mariaalina002

@mariaalina002 co pise v pribalovom letaku? vseobecne je to myslim tak, ze pokial zabudnes uzit ktorukolvek tbl v prvom tyzdni tak sa nic nedeje, potreba chranit sa 7 dni po zabudnuti je tusim druhy a treti tyzden... tak kukni letak a budes vediet na com si

mariaalina002
autor
1. aug 2025
@zuzanockamt

@mariaalina002 V obidvoch prípadoch si ju zacala užívať prvý deň MS?

@zuzanockamt áno samozrejme tak mi to aj lekár povedal že mám začať prvý deň menštruácie

mariaalina002
autor
1. aug 2025
@magic08

@mariaalina002 co pise v pribalovom letaku? vseobecne je to myslim tak, ze pokial zabudnes uzit ktorukolvek tbl v prvom tyzdni tak sa nic nedeje, potreba chranit sa 7 dni po zabudnuti je tusim druhy a treti tyzden... tak kukni letak a budes vediet na com si

@magic08 vlastne je to 2 týždeň a druhá tabletka. Od tej zabudnutej ubehlo 5 dní a odvtedy ju beriem pravidelne v rovnakom čase

magic08
1. aug 2025
@mariaalina002

@magic08 vlastne je to 2 týždeň a druhá tabletka. Od tej zabudnutej ubehlo 5 dní a odvtedy ju beriem pravidelne v rovnakom čase

@mariaalina002 no, mala by som obavy. Pozri pribalovy, co pise tam. Tazko radit, ked nepozname pribalovy. Ja som brala Daylette a tam pisalo to, čo som pisala vyssie. Zabudnuta tbl v prvy tyzden uzivania - nic sa nedeje, druhy a treti tyzden - potreba chranit sa 7 dni, nakolko ochrana klesla

janai1
1. aug 2025
@mariaalina002

@mariaalina002 a čo keby si si prečítala radšej príbalový leták? Tu sa potom vyjadrujú ženy čo HAK videli tak jedine na obrázku

anonym_034eff
1. aug 2025

Mistru som brala tiež ako svoju prvú antikoncepciu. Dr. ma okrem iného vtedy poučovala že prvých 14 dní užívania sa ešte máme chrániť aj inak (napr. kondóm).

ibrunova
1. aug 2025
@mariaalina002

@mariaalina002 v druhom týždni jebriziko najmenšie, netreba žiadnu tabletku po. Odpirúčam si dôkladne prečítať leták, čo kedy treba a ako s ďalšími tabletkami. Fakt to je alfa-omega.