icon

Zavedenie vnútromaternicového telieska bez anestézie: Čo očakávať?

Dnes o 08:33

Dobrý deň, na čo sa pripraviť? Doktor ppvedal, že sa to robí bez anestezy. Bojím sa bolesti

Strana
z2
anjelicek26
Dnes o 08:34

Je to dost bolestive, aspon mna to teda bolelo... ibuprofen alebo aj dva pred vlozenim.. ale je to chvilocka

la_dolce_vita
Dnes o 08:40

Mna to zasa nebolelo vobec, ani vybratie.

wiwi28
Dnes o 08:49

Mňa to dosť bolelo a som rozhodnutá, že pri výmene si k tomu objednám aj anestéziu. Moja doktorka povedala, že to mnoho byť spôsobené, že som nerodila prirodzene a že krček je proste tuhší.

autor
Dnes o 08:49
@wiwi28

Mňa to dosť bolelo a som rozhodnutá, že pri výmene si k tomu objednám aj anestéziu. Moja doktorka povedala, že to mnoho byť spôsobené, že som nerodila prirodzene a že krček je proste tuhší.

@wiwi28 ja som práve nerodila, preto sa bojím

wiwi28
Dnes o 08:50
@anonym_autor

@wiwi28 ja som práve nerodila, preto sa bojím

@anonym_autor nebudem ti klamať je to nepríjemné, ja som si potom doma dala ibalgin a išla si rovno ľahnúť spať.

autor
Dnes o 08:52
@wiwi28

@anjelicek26
@la_dolce_vita
@wiwi28
Ešte sa spýtam, koľko ste platili ak ste mali hormonálne? Môj gynekolog má cenu 7500 kč.cca 310€

esther100
Dnes o 08:54

Ja som si dávala,aj pôrod som mala za sebou a teda bolo to nepríjemné a bolestivé,ale vydržať sa dá

simsalabim
Dnes o 08:54

@anonym_autor hladala by som lekara, co to urobi s anestezou. Na zapade sa toto teraz dost riesi a ustupuje sa od takehoto postupu. Bolestive to totiz je a pre niektore zeny velmi. Je to jeden z prehreskov mediciny voci zenam…”bude to boliet iba chvilu” alebo”nie su tam nervove zakoncenia”. Napriek tomu, ze to evidentne boli.

zuzidr
Dnes o 08:59

ja uvažujem o tom, chcem saspýtať, tie čo už máte ste spokojné? čo cyklus? bolesti brucha v období cyklusu, priberanie a pod?

anjelicek26
Dnes o 09:00
@zuzidr

ja uvažujem o tom, chcem saspýtať, tie čo už máte ste spokojné? čo cyklus? bolesti brucha v období cyklusu, priberanie a pod?

@zuzidr Mirena bolo 3-4 mesiace jemne spinenie, potom slabucky bezbolestny cyklus.. priberanie nie. Libido v poriadku.

anonym_6168d9
Dnes o 09:01
@anjelicek26

@zuzidr Mirena bolo 3-4 mesiace jemne spinenie, potom slabucky bezbolestny cyklus.. priberanie nie. Libido v poriadku.

@anjelicek26 Keď už máš futbalový tím prečo nie sterilizácia?

anjelicek26
Dnes o 09:01
@anonym_6168d9

@anonym_6168d9 mam tolko deti, kolko som chcela a muz je po vasektomii 🙄 A hlavne anonymne taketo blbe komenty 😅

minenkaa
Dnes o 09:02

Boli to ,ale teda tak skôr nepríjemne ,vybratie som ani nevedela

autor
Dnes o 09:05
@zuzidr

@zuzidr priberenia z telieska? To skôr z HAK, veď teliesko je len lokálne hormony

patta89
Dnes o 09:10

Mňa to bolelo iba chvíľku, nič hrozne to nebolo. Mám mirenu

autor
Dnes o 09:11
@patta89

Mňa to bolelo iba chvíľku, nič hrozne to nebolo. Mám mirenu

@patta89 a cena?

patta89
Dnes o 09:16

To si uz nepamatam, mam ju uz 2,5r...Kupila som si ju v lekarni a dr. mi ju potom bezplatne zaviedol.

wiwi28
Dnes o 09:27
@zuzidr

@zuzidr ja mám nehormonálne teliesko už 3 rok a žiadne zásadné zmeny nemám čo sa týka výkyvov váhy, aj cyklus mám pravidelný 27-29dní. Jediné čo som zbadala je, že po roku od zavedenia sa mi zosilnela ms. Tie prvé 2-3 dni sú naozaj silné, ale bez bolesti a kŕčov.

autor
Dnes o 09:32
@wiwi28

@zuzidr ja mám nehormonálne teliesko už 3 rok a žiadne zásadné zmeny nemám čo sa týka výkyvov váhy, aj cyklus mám pravidelný 27-29dní. Jediné čo som zbadala je, že po roku od zavedenia sa mi zosilnela ms. Tie prvé 2-3 dni sú naozaj silné, ale bez bolesti a kŕčov.

@wiwi28 mne gynekolog odporucal hormonalne kvoli PCOS

elenka.k
Dnes o 09:38

@anonym_autor nie je to bolestivé, pár sekúnd nepríjemné, ale hlavne sa uvoľni!
ja mám bez - hormonálnu už 16 r. 😎 a teraz pôjdem na výmenu.
Cca. stojí 50 - 70 eur, kto vie, teraz bude opäť drahšia, za tie roky?
Ako píšem, buď hlavne uvoľnená 😉 Sme ženy, to zvládnemeeeeeee 🍀

anonym_54f188
Dnes o 09:52
@anjelicek26

@anonym_6168d9 mam tolko deti, kolko som chcela a muz je po vasektomii 🙄 A hlavne anonymne taketo blbe komenty 😅

@anjelicek26 Prečo si radšej nešla na sterilizáciu ty? Plánuješ ešte ďalšie dieťa s iným mužom?

autor
Dnes o 09:58
@elenka.k

@elenka.k tu to stojí 310€ so zavedením😕

autor
Dnes o 09:59
@anonym_54f188

@anjelicek26 Prečo si radšej nešla na sterilizáciu ty? Plánuješ ešte ďalšie dieťa s iným mužom?

@anonym_54f188 to je zbytočný komentár, prosím žiadne takéto príspevky tu netreba ♥️

anonym_f2dc73
Dnes o 10:08
@anonym_6168d9

@anonym_6168d9 si poriadne drzá a neslušná. Neni ti zo seba zle ? 🤮

sisska96
Dnes o 10:11
@elenka.k

@elenka.k Nemáš horsiu MS?

anonym_f2dc73
Dnes o 10:24
@anonym_54f188

@anonym_54f188 necitš sa choručko? 🤮🤮🤮 Takto sa môže pýtať len …

anjelicek26
Dnes o 10:45
@anonym_54f188

@anonym_54f188 viem, ze prakticky nema zmysel na toto reagovat. Mam za sebou prasknuty slepak, tri laparky a cisarsky. Moje brucho sa uz rezalo dost. U muza to bol kratky zakrok a ponukol sa sam, vobec nad tym netrebalo nijako diskutovat.

elenka.k
Dnes o 10:46
@sisska96

@elenka.k Nemáš horsiu MS?

@anonym_autor ty kokos to je veľa

@sisska96 je trošku silnejšia, ale dá sa to .... ale pred tým som mala slabú, to preto sa mi zdá, ale ináč v pohode, teraz už keď sa má vymeniť / a som aj v prechode 🙈 / je silnejšia, ale potom bude opäť dobre, no vlastne - neviem ako to je ak sa ide do prechodu .... 😖

martinkatinka
Dnes o 10:57

No, ja som dva krat pri vyberani odpadla, takze som si zariafila anestezu sama. 🙈 Ale to bolo zo stresu. Doktor potom teliesko vlozil a prebral ma. Nemozem povedat, ze by to bolelo, lebo ja si to nepamatam.
Ale tak ja som odpadla aj pri vyberani znamienka pri lokalnej anesteze a to vobec nebolelo.

domka222
Dnes o 11:00

Platila som 250€ aj so zavedením ,ale 4 roky dozadu. Zase nie je to neviem aká bolesť. Ja som bola čerstvo po pôrode a ešte ma bolelo šitie a dalo sa to vydržať. Však je to pár minútová záležitosť.

Strana
z2