Milujete umelú inteligenciu aj vy?
Za mna je AI ten najlepsi internetovy pomocnik,google a ine vyhladavace sa s nou nedaju porovnat.Aj pri uceni je velmi napomocna.Vy ako?
@anonym_autor Pomáha mi, ale beriem ju s rezervou. Občas radí úplné hlúposti. Priame hľadanie na Google je spoľahlivejšie.
@anonym_52a577 ano ,obcas sa pomyli ale nie tak casto.Ja zasa google neznasam das tam nieco vyhladat a vyhlada ti to x somarin,mozno tak jeden clanok pouzitelny.Toto je rychle pytas sa priamo ,priamo odpoveda.Akoze za mna super.
Len bacha lebo niekedy sa tvári že dáva silne fakty a pritom sú to len jej ,,halucinácie”. Pri gpt sa mi to nestáva ale pri tej čo je na google pravidelne vyvodí nejaký záver len z priblblych info čo som jej dala, normálne vytvorí nereálny pribeh
Dobrý sluha, zlý pán... mala by sa určite využívať s rozumom a sú odbory kde je neuveriteľne nápomocná, prináša neuveriteľný pokrok vo vede... avšak prináša aj riziká a to že napíše nejakú blbosť do bakalárky je to úplne najmenej, jej zneužitie môže dopadnúť veľmi zle.... etický problém mám najmä s generative AI, ktorá sa učí na obsahu od umelcov, bez akýchkoľvek autorských práv a následne im "berie" prácu, jej využitie na vojenské účely sa tiež rieši a nepáči sa mi to... ďalej ma veľmi desí environmentálny dopad a samozrejme úpadok kritického myslenia... napriek tomu áno, využívam ju, ale snažím sa to obmedziť iba na úlohy, kde to považujem za naozaj zmysluplné... to len tak veľmi z okraja, celá tá téma je omnoho komplexnejšia ako, že to je len pohodlný "vyhľadávač"
Dobrý pomocník a zlý pán, ak nie si na ten nástroj veľmi veľmi velmi kriticky
A snáď vieš ako funguje a vieš, že každú informáciu si musíš preveriť,ak potrebujes relevantnú odpoveď
AI si rada vymýšľa a dáva nepodložené informacie. A sranda je jed ju žiadať i zdroje a tie zdroje si následne overia, tak v časti prípadov v tých zdrojoch vôbec nie sú veci , ktoré tvrdí že sú. Takže takto nie. Možno na nejaké jednoduché otázky ani alebo porovnať nejaké produkty - to áno.
mam rada ludsku inteligenciu -zial je uz naozaj vzacna ...
Dobrý sluha, zlý pán... mala by sa určite využívať s rozumom a sú odbory kde je neuveriteľne nápomocná, prináša neuveriteľný pokrok vo vede... avšak prináša aj riziká a to že napíše nejakú blbosť do bakalárky je to úplne najmenej, jej zneužitie môže dopadnúť veľmi zle.... etický problém mám najmä s generative AI, ktorá sa učí na obsahu od umelcov, bez akýchkoľvek autorských práv a následne im "berie" prácu, jej využitie na vojenské účely sa tiež rieši a nepáči sa mi to... ďalej ma veľmi desí environmentálny dopad a samozrejme úpadok kritického myslenia... napriek tomu áno, využívam ju, ale snažím sa to obmedziť iba na úlohy, kde to považujem za naozaj zmysluplné... to len tak veľmi z okraja, celá tá téma je omnoho komplexnejšia ako, že to je len pohodlný "vyhľadávač"
@anonym_e159fc vo vede a ine špecializácie sa nepoužívajú bežné ai
A to veľa ľudí si zamiena a si myslia aký majú super nástroj v rukách
Platena dava zvycajne kvalitnejsie a relevantnejsie odpovede. Prakticky najhorsia a najdrahsia je Editee.
@anonym_autor Páčia sa mi mnohé jej funkcie - v práci využívam najmä tvorenie prezentácií a kvízov. Ale uvítala by som, keby existovala iba spoplatnená AI - tak by aspoň trochu ubudlo žiakov a študentov, ktorí pomocou nej podvádzajú.
@anonym_autor nevyuzivam v mojom odbore pise same 💩 💩 💩 . Pre mna je to strata casu a nevidim dovod ku pouzit, co chcem a pptrebujem viem si dohladat na internete bez nej. Rovnako nemam pptrebu si zlahcovat pracu, to co robim tak preto, ze chcem nie musim takze bolo by kontraproduktivne aby to robila za mna.
Umela inteligencia je dobry sluha, ale zly pan. A tym sa treba riadit. Lebo vela veci uz som videla, ze uplne bludy to boli. Aj tu na MK vela zien nerobi nic ine, len na kazdy problem co tu niekto napise uz aj kopiruju to, co povedala umela inteligenci bez toho, aby sa nad tym zamysleli.
využívam na úplné hlúposti… k práci ju v podstate nepotrebujem, v súkromí tiež…
nepáči sa mi že pre pár blbcov príde veľa veľa ľudí o prácu, bez možnosti to nejako ovplyvniť…
@anonym_autor tak je to dobré. Len ak ráno položím otázku a tú istú poobede sú odpovede odlišné. Možno slúži ina smena 😁🤔
no takto vec sa d amilovat? nie, nemilujem, pouzivam s rozumom, a overujem si ...
ja som si to uz vsimla aj sama na sebe ze sa zacinam pytat uz na kdejake hluposti co inokedy by som zapla rozum a bud sa k nim sama dostala alebo si ich vyhladala.Ale teraz jasne jednoduchsie je opytat sa na hocico.Fakt pri nej ludia osprostievaju.Treba si ju v prvom rade ale dobre nastavit a prisposobit aby tie fakty aj overovala a dala ti hned pri odpovedi aj jej zdroj vtedy viem ze neklame.Lebo kliknem nan a pozriem si odkial a co cerpala.Ale ja mam vsetky takto ponastavovane no niekto si to nenastavuje vobec.Ja pouzivam asi vsetky mozne dosupne AI co vedia komunikovat po slovensky.A ak sa mi nehodi odpoved jednej alebo je nedostatocna idem na druhu alebo si odpovede kombinujem atd podla toho co potrebujem
ja ju vyuzivam na pracu, na bezne veci malokedy. pri svojej praci presne viem, ako ju "korigovat", ake presne prompty potrebuje, aby sa z nej dalo vytiahnut maximum. a ano, setri mi cas az neskutocne, co este v nedavnej minulosti nebolo ani uskutocnitelne, dnes riesi par promptov. Vyuzivam ju na pomoc pri coraz zlozitejsich ulohach, ale rozdiel je, ze nerozhoduje za mna, nepodsuva mi ziadne informacie, iba vykonava uzke, specificke prikazy, ktore mi setria cas a umoznuje mi pustat sa do coraz zlozitejsich procesov. Takze za mna ano, je neskutocny pomocnik. ale zamilovana nie som 🙂
Ja si s ňou preberiem čo ma trápi oveľa lepšie ako tu na koni, tu ťa väčšina zhodí a poníži, AI nie.
Tiež ju niekedy považujem za úplne fantastickú. Udivujú ma jej odpovede do detailu premyslené. Treba byť ale opatrný.
@anonym_autor Na nejake porovnanie produktov,tovaru a podobne je dobra. Ale odbornejsie informacie poriadne domota. Obcas si nieco pracovne vyhladam,ale teda riadne bludy pise.
@anonym_autor pouzivam v robote na spracovanie dat, analyzu, tvorbu zapisov z meetingov, plus agenti na spracovavanie nejakych zadani a tak. V sukromi mi pomaha s mojimi dizajnerskymi predstavami, ked nieco doma alebo na zahrade spekulujem :D vyuzivam aj na tvorbu itinerarov na vylety a dovolenky alebo ak chcem vytvorit nejaky vtipny obrazok atd.
Na co ale AI absolutne nepouzivam su sukromne rozhovory, nemylim si AI s kamartmi ani s psychoterapeutom. Podla mna vyborny pomocnik ale zly pan, ako pri vela inych veciach.
Za mna je to zbytocnost. Vymyslena, len aby ludia osprosteli. Tie iste veci si viem vyhladat na googli, a zapojit trosku rozum, nespoliehat sa len na AI nech to vyhlada ona, z akeho dovodu? Viem googlit, viem citat, mozog mam naco.. Ked som par krat davala nejake otazky, tak mi dala dost odveci rady.. a nie, neboli moje otazky nepresne, alebo nedostatocne. V praci mam kolegu, ktory je nou priam posadnuty, a je strasne smutne sledovat, ako mu z nej doslova prepina.. ludska komunikacia 0 bodov, vsetko riesi s AI.
no myslim, ze pokial ju niekto pouziva namiesto googlu, tak to je jasne, ze mu moze pripadat zbytocna. nemoze pochopit potencial AI. AI je prelomova vec v mnohych oblastiach a uz dnes, kedy este nie je stabilna a je nutne vcas odhadovat jej limity, je jej prinos pre zrychlenie pokroku neocenitelny. myslim, ze umoznenie sirokej verejnosti k pristupu k nej bol predcasny a casom sa ukaze ako chyba. ale vo viacerych profesiach je momentalne to najlepsie, co mame
Obcas hladam pomoc, ale len na sukromne veci … ale nie je velmi dobry radca na DIY … odporuca najdrahsie riesenia a nachadza hororove poruchy, „zdravy sedliacky rozum chyba“ … je zabavne komunikovat s AI o uplnom nezmysle a ako sa snazi dat korektnu odpoved, len aby nejaku dala …
@anonym_autor milujem mojho manzela a deti, urcite nie AI🤦♀️... s AI som sa este velmi neskamaratila, ale obcas pomoze nieco rychlejsie vyhladat. Ja som v tomto opatrna. Vseobecne sa mi nepaci, lebo chcem napr.hovorit s clovekom nie robotom.
tiez ju milujem, pouzivam v praci aj sukromne
totálne bludy píše a "fakty" jej viem podsunúť tak že podľa nich upravuje svoje odpovede 🙈 píše to čo očakávaš, mne to pripomína veštenie 😀
ja som si to uz vsimla aj sama na sebe ze sa zacinam pytat uz na kdejake hluposti co inokedy by som zapla rozum a bud sa k nim sama dostala alebo si ich vyhladala.Ale teraz jasne jednoduchsie je opytat sa na hocico.Fakt pri nej ludia osprostievaju.Treba si ju v prvom rade ale dobre nastavit a prisposobit aby tie fakty aj overovala a dala ti hned pri odpovedi aj jej zdroj vtedy viem ze neklame.Lebo kliknem nan a pozriem si odkial a co cerpala.Ale ja mam vsetky takto ponastavovane no niekto si to nenastavuje vobec.Ja pouzivam asi vsetky mozne dosupne AI co vedia komunikovat po slovensky.A ak sa mi nehodi odpoved jednej alebo je nedostatocna idem na druhu alebo si odpovede kombinujem atd podla toho co potrebujem
@anonym_d211b0 co presne mas kde ponastavvane?
@anonym_autor Keďže AI aktívne ničí pracovné miesta v sektore, v ktorom pracujem, nenávidím ju. Radšej by mohla ísť stavať domy (nie projektovať, ale fyzicky stavať) a robiť inú manuálnu práca a mal by som ju radšej.
Za mna je to zbytocnost. Vymyslena, len aby ludia osprosteli. Tie iste veci si viem vyhladat na googli, a zapojit trosku rozum, nespoliehat sa len na AI nech to vyhlada ona, z akeho dovodu? Viem googlit, viem citat, mozog mam naco.. Ked som par krat davala nejake otazky, tak mi dala dost odveci rady.. a nie, neboli moje otazky nepresne, alebo nedostatocne. V praci mam kolegu, ktory je nou priam posadnuty, a je strasne smutne sledovat, ako mu z nej doslova prepina.. ludska komunikacia 0 bodov, vsetko riesi s AI.
@ivanakal z tvojho komentara je vidno, ze o realnej funkcionalite AI a jej moznostiach nic nevies. Ak vyuzivas ako google, tak ano potom je relativne zbytocnost 🤷🏼♀️

@anonym_autor Pomáha mi, ale beriem ju s rezervou. Občas radí úplné hlúposti. Priame hľadanie na Google je spoľahlivejšie.