Aké máte skúsenosti s poisťovňami pre bábätko?

alexi333
22. dec 2011

Rozmýšľam do akej poisťovne mám zahlásiť našu dcérku, ktorá sa má narodiť každú chvíľku. K lekárke ju dáme asi do súkromného medicínskeho centra a tam mi odporučili, že Union je u nich najvýhodnejšia poisťovňa. Ale zisťovala som recenzie a veľmi sa mi nepozdávali. Ja som vo všeobecnej zdravotnej poisťovni aj môj manžel a nikdy sme nemali problém s touto poisťovňou. Za každú radu som vďačná. Ďakujem

oskvarka
22. dec 2011

no neviem či tu možeme takto verejne pisat reklamu a antireklamu skorej nie ale ja co som bola nedavno na chirurgii tak mali napisane ze VŠZP musi doplacat polovicu chyr. zakrokov a ostatny nie lebo ze tym to poistovna preplati... a este som s araz stretla s tym ze ked bol niekto VŠZP tak ho na planovanu operaciu nechceli zapisat riadne do poradovnika ci co lebo ze oni velmi meskaju s preplacanim za operacie (s tym ze sa to mojho kolegu pytali ked potreboval operaciu prepazky... otazka znela ze zaradime vas ale dufam ze nieste VŠZP lebo v tom pripade nie... a ako dovod uvideli toto vysie spominane..)

stvura
22. dec 2011

ja osobne som nikdy nebola so VsZP spokojna, hoci sme vsetci styria uplne standardni pacienti (ak nie si, je naozaj dobre presne vediet v ktorej poistovni je to pre teba a dietatko najvyhodnejsie)...co do pristupu ludi v pobocke, to do vybavovania formalit (maju strasný bordel v papieroch a evidencii a aby som si ja ako pacient odkladala vsetky doklady este 5rokov dozadu...no pardon...takze sme prepoisteni uz v inej poistovni a spokojni. U nas maleho zubarka a moja endokrinologicka nedoporucili Union, lebo im nepreplaca nejake ukony, takze mi sme v Dovere od noveho roka.

piacere
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinqa
22. dec 2011

Ja som vyberala poistovnu podla lekara, kde som chcela maleho zapisat. My patrime tiez do sukromneho medicinskeho centra, ktore uzko spolupracuje s Union, takze sme v Unione.Obaja sme s manzelom vo VSZP.

zuzana17
22. dec 2011

My sme všetci v Dôvere a sme spokojní 🙂 , zatiaľ sme nemali žiadne problémy 😉

sara07
26. dec 2011

Dôvera a sme spokojný ..majú aj fajn programy ..však si aj popzeraj všetky poistovne weby čo majú

inffinity
26. dec 2011

Aj my mame doveru jsou tam i bonusove programy pro rodiny zamlouvala se mi nejvice. samozrejme musis vzit na vedomi i dr ale myslim ze by vsichni nemeli mit ptoblem s pojistovnami.vsechny vsude ne?

vefi89
26. dec 2011

veľa záleží odkiaľ si, a s kým majú lekári zmluvy... pozisťuj si, s kým má zmluvu obvodný, ORL, stomatológ, chirurgia, a tak podobne a podľa toho si sprav úsudok 🙂
napr. ja som v Unione, lebo v našom okrese má zmluvu s väčšinou lekárov, ktorých potrebujem 😉
mm má zas VŠZP, pretože má iných lekárov, a tiež je poisťovňa s nimi zazmluvnená 🙂

miika
26. dec 2011

ahoj, my sme s manzelom v Dovere, ale vsetky tri deti sme poistili v VZP, pretoze nam to odporucili samotni lekari, kam sme deti prihlasili, ze VZP pristupuje k detskym pacientom velmi velkoryso, preplaca vsetky mozne ukony s ktorymi maju inde problemy, ale samozrejme sa mohla situacia za tie roky zmenit, ale nezaznamenala som od lekarky nejake odporucanie ci frflanie na VZP... Co sa tyka Unionu, tam som tiez pocula priamo od rodinnej znamej ze odtial zdrhla, lebo mala problem s preplacanim urcitych ukonov resp. jej lekar nemal s nimi zmluvu.

livka299
27. dec 2011

My máme všetci UNION a som veľmi spokojná. Napr. keď som išla s deckami na liečenie do Tatier sa ma v prijímacej kanc. opýtala v akej sme poisťovni, povedala že super, nemuseli sme ani čakať na schválenie.

marthuska
27. dec 2011

mala som VZP a od januara 2012 ideme mat union-hradi 30% z vakciny, ktoru idem dcerke dat a aj CRP (odber krvi z prsta a zistenie moznej efektívnosti liečby antibiotikami alebo protizápalovými liekmi). inymi slovami uvidim a do septembra 2012 sa rozhodnem ci ostavame v union, alebo sa vratime do VZP alebo skusime nieco nove🙂 Union ma aj vyhody, ak cestujete s deckami. ved kazdy nech sa rozhodne sam. (kazda poistovna ma to a akurat to ta druha nema ale ma nieco ine. je to akokeby sa niekto pytal ze ktora znacka flasiek alebo oblecenia alebo hocicoho je najlepsia. tiez tu bude diskusia na 10stran a kazda z nas si bude pisat svoje)

sisaha
29. dec 2011

my sme vsetci v unione. Bola som v dovere, ale sklamali ma svojim pristupom. V unione zatial vsetko na jednotku. dokonca ockovania na ktore prispievaju - peniaze vyplatene do tyzdna.. odporucam.

bahniatko
16. jan 2013

Skôr než sa rozhodnete, v ktorej zdravotnej poisťovni poistíte vaše bábätko, je dobré získať všetky potrebné informácie. Nemusíte ich hľadať ani za nimi chodiť, prídem priamo k Vám domov. Každý novorodenec od nás dostane Baby kufrík plný užitočných vecí ako darček.
Dôvera Zdravotná poisťovňa,- JANA ZVERBÍKOVÁ – 0911 677 046 (Bratislavský kraj)
http://www.dovera.sk/poistenec/tema-len-pre-vas...

lubina
16. jan 2013

My sme vo VSZP a dala som tam aj obe deti. Nemala som nikdy problem a preto som nevidela dovod preco by deti mali byt v inej poistovni ako sme my.

crazybabenka
16. jan 2013

mne lekárka odporučila....aby som ja a dieťatko mali rovnakú poisťovňu....keby sme nedajbože museli ísť do nemocnice....lepšie sa to tak rieši

ivusa3
22. jún 2016

ahojte, prosim Vas, ktora zdravotna poistovna je naj? s ktorou ste spokojni? termin porodu mam na zac. septembra a rozmyslam, do ktorej dam nase babo. Ja som v Unione, priatel vo VSZP. dakujem