Už tri mesiace mám kašeľ

knobloska
16. sep 2017

Ahoj maminky, poprosím Vás o zkušenosti. Na konci června jsem byla týden doma s nachlazením. Nic strašného, rýma, zvýšená teplota. Od té doby pořád kašlu. Po pravdě nevím, jestli ten můj kašel navázal na nachlazení, protože nastoupil trochu plíživě. V noci nekašlu vůbec, dýchá se mi dobře. Ale jakmile vstanu, tak kašlu a kašlu. I během dne. Kašel je suchý, neproduktivní, zahleněná nejsem. Byla jsem u dr., ta mi předepsala Zyrtec na 20 dní. Následoval Klacid na 20 dní. Bez efektu. Řekla bych, že pořád cítím takový "šimravý" pocit na plicích, který mě nutí kašlat. Poslech v pořádku, RTG bez nálezu. Ale kašlu už 3 měsíce ☹. Setkal jste se s tím někdo?

janickadr
16. sep 2017

Moze to byt napr.syndrom drazdiveho kasla ako ekvivalent brochialnej astmy. Treba sa od obvodaka vypytat na plucne, ked ho to uz sameho nenapadlo (a to aj napriek tomu, ze je posluch aj rtg ok)...

knobloska
autor
16. sep 2017

@janickadr děkuji za odpověď. V pondělí tam zase jdu, požádám ji o doporučení na plicní a ORL.

moncika15
16. sep 2017

@knobloska skus ist na infekcne. Ja som takto kaslala velmi dlho, dr nic nevidela a nakoniec ornitoza.stacili spravne atb a bolo po kasli

nikolweiss
16. sep 2017

Môžu to byť aj parazity. Viem ,znie to hrozne,ale je to možné a lekári to veľmi neradi riešia. Dokonca to považujú za hypochondrické namýšľanie si. Pritom ich má vysoké percento populácie a ak ti "nič" nezistili tak by si mala trvať aj na parazitickom vyšetrení.

silvid
16. sep 2017

ahoj skus si precitat toto
http://www.rozdychajto.sk/info/chlamydie-a-myko...
moze to byt a nemusi...ale pricinou dlhodobeho sucheho kasla, moze byt prave toto...

knobloska
autor
16. sep 2017

@silvid to mě taky napadlo, ale jsem přeléčená 20 dní Klacidem, to by mělo stačit i na tyhle potvory.

silvid
16. sep 2017

@knobloska niekedy je potrebne podstatne dlhsie uzivat ATB, aspon teda tak viem z okolia...nas tato pliaga nastastie obchadza, ale dcerka mala v zime zapal pluc a v nemocnici jej robili na to testy, nastastie negativne...dr. vraveli ze je to teraz velmi rozsirene. z prirodnych veci ak by to boli chlamydie je najucinnejsia kapucinka-brat dlhodobo, takisto orech tinktura najlepsie z pucikov, a snazim sa maximalne podporit imunitu. Su potom bylinky na dlhodoby suchy kasel- velmi dobra je veronika lekarska, podbel najlepsie kvet+list, plucnik, skorocel...pripadne divozel, materina duska, dobra mysel...mozno vam nieco z toho pomoze

janickadr
16. sep 2017

@knobloska Na chlamydie a mycoplazmy by 20dni Klacidu malo stacit... 🙂

biba12
18. sep 2017

@knobloska skús inhalovať vincentku 2 x denne po cca 15min. A predpokladám, že antitusiká si skúšala. A keď to neprejde, treba ísť k pľúcnemu, nech spraví vyšetrenie toho, čo vykašliavaš (neviem ako sa to volá, ale tvoja obvodná určite bude vedieť🙂)

viera77
18. sep 2017

Mamina takto kaslala asi 4 tyzdne, ziadne ATB nepomahali, kasel sa len stupnoval, problemy s dychanim, tlak na plucach, prudke zachvaty kasla s pocitom az na zvracanie, atd....nakoniec isla na RTG, kde sa potvrdili chlamydie, odber krvi nebol ani potrebny, ten bude absolvovat az po ukonceni lieby, ktora prave este trva, myslim, ze ma uzivat 3 cykly ATB po 10 dni s nejakymi prestavkami, teda dlhodobejsia liecba...chlamydie vyhubi len jeden druh antibiotik, nazov si ale nepamatam....a su prenosne, prave mame podozrenie aj u dcerky, kedze sme par vikendov po maminej dovolenke stravili spolu, odvtedy uz 2 tyzden dcerka kasle, stale viac a viac, ziadne sirupy a kvapky zatial nepomahaju, ideme k lekarovi.
Mamina sa nimi pravdepodobne nakazila cestou na dovolenku alebo z dovolenky v Bulharsku, lietadlo bulh.aerolinii, to iste pri oboch letoch.