20 mesačná dcéra nechce byť pripútaná v autosedačke
Baby poradte co robit, moja nechce byt v autosedacke priputana, ked jej zapnem popruhy tak rev neskutocny ze sa nevie nadychnut a stale si opraty dava dole. Co mam robit? Potrebujem s nou chodit sama autom a potrebujem aby bola v klude. Ak mate niektora skusenost, pripadne co vam pomohlo prosim dajte vediet. Dakujem
@meluela moje síce utle neboli, malý ma 9 kíl a staršia 17,ale ja som dávala vždy bez bundy do autoswdacky, a na doraz zatiahla, samozrejme nie tak, aby som si dieťa pripucila6, ale fakt, malý ma polohovatelnu Britax, on na tie pasy ani len nevidí poriadne podľa mňa.. Takže chvalabohu, moje nespwkulovali nikdy
@kikusa008 tak to mas stastie .. my sme nastastie objavili tu sponu a mozno to casom skusime aj bez nej zasa https://www.maderna.sk/chranice-pasu/besafe-bel...
Vrta mi v hlave, ako ste jazdili doteraz?? Ked nechce byt priputana.... Ved 20 mesiacov je dost dlha doba, aby si konecn zvykla.
Vysvetlovat dookola, napr. ze pridu policajti... vy poznate svoje dieta najlepsie, viete co na neho zabera.
Tiez nechapem, ako sa dieta vyvlecie z pasov. Mame dve rozdielne sedacky v 2 autach a ked mojho priputam, tak je ako prikovany, nema sancu sa pohnut, v oboch rovnako bez pohnutia.
Ja by som policajtmi nestrasila. Proste v aute musia byt vsetci priputani, su na to predpisy a basta, kym sa vsetci nepriputaju, nikam sa neide. Proste su veci, kde sa nevyjednava. Nas chce furt šoférovať a krutit volantom :D dokonca tvrdi, ze ma aj vodicske opravnenie :D ale tak povedali sme, ze moze len vo vypnutom aute, nastartovane nie. Rovnako s kosackou, moze sa hrat len bez kabla. Inak smola, ostala by odlozena.
A co sedacka kde su namiesto pasov pultiky? Napr.my mame Cybex Sirona plus...v smere jaxdy niecsu popruhy ale taky akoby pult, vankus
@margaretka_ nemyslela som "strasit policajtmi", uviedla som to ako priklad. Treba vysvetlit. Oni musia vediet co na dieta zabera.
Baby dakujem za rady a tipy. Obavam sa ze u nas zaberie len vek a na chcilu tablet.
Mala sa s hrackami hrat v aute nechce, to ju vobec nebavi, ani knizky, ani pozeranie z okna. Takze skusim tablet a pesnicky. Kedze jej to doma nepustam, mozno ju to zaujme.
Mala jazdi v aute od mala, ale doteraz bola v prorismere a vo vajci. Ale uz poslednu dobu jej aj tam bolo dlho.
A myslim si ze ju v sedacke nic netlaci, lebo si normlne sadne ale akonahle ju idem priputavat tak plac. Ale je pravda ze kocik som vyuzila len kym zacala chodit, a aj to ked uz bola v sportovom bolo niekedy na nervy, aj v jedalwnskej stolicke uz nesedava, lebo vsade jej vadilo ked som ju priputavala.
A zial chodim s nou pravidelne na aktivity kam mi vlak ani bus nechodi, takze som odkazana naozaj na auto. Ale ked si zvykla na vajicko verim ze si zvykne na sedacku. Drzte palce, casom podam update
@meluela mame maxi cosi axissfix, takze taka normalna podla mna
@kikusa008 ona je utla a ja fakt tie pasy stahujem co na najviac a aj tak sa vyvlecie.
@indiankaindi Suhlasim aj unas to bolo takto.3 dni sme mali sedacku v obyvacke. Nakoniec sa poddala a dcera v nej pozerala telku, jedla piskoty.
@matos2017 Presne, aj u nás takto. Nakoniec bol problém, keď sme ju vracali späť do auta :D
Normalne ju daj sediet dopredu vedla seba (poriadne priputanu) a daj jej nieco proti cestovnej nevolnosti. U nas toto bol presne ten problem, ktory cloveka ani nenapadol, kedze sme jazdili od jej narodenia non-stop..jedine "cudne" bolo, ze to dieta nikdy v aute nespalo... jej bolo cely cas zle... az ked je vacsia, vie nam to povedat...

@margaretka_ uplne jednoducha vecicka ale genialna
https://www.amazon.de/NUOLUX-Sicherheit-Harness...