6 ročný syn má 36 kg. Ako vyriešiť autosedačku?
mame chlapca ,ktory ma 36kg,6 rokov a zdaleka nema 150 cm..autosedacka je mu uz skoro mala.a vsetky podsedaky su do 36 kg..ako vyriesit tuto vec???
Riadis sa v tomto pripade vyskou. Takze podsedak ci autosedacka do ktorej sa na sirku zmesti a dietu.
od 6r a nejakých 130cm máme podsedák,nech mi nejaký policajt ukáže ako takého chlapa strepať do sedačky 😉
nie je to nahodou tak, ze sa riadis tym, ze dieta musi splnat minimalne jednu z podmienok aby nebola nutna autosedacka? myslim bud vyska 150 cm, vaha 36 kg alebo vek /12 r tusim/ pocula som to...nasa ma 5.5 pomaly a ma 20 kg, naozaj si myslim, ze by ale v prvom rade bolo dobre urobit nieco pre zdravie synceka, urcite je na mieste nasadit zmenu zivotne stylu. Sama viem o com hovorim. Cele detstvo som bola ja aj sestra riadna bacula a doslo na lekarkine slova, ze ked budem mat 17 rokov budem sa hnevat na rodicov, ze na mna neboli prisnejsi. Vtedy som tomu urobila raznu zmenu a podarilo sa nam obom schudnut. Je to naozaj o zmene zivotneho stylu. Chybal mi ako dietatu pohyb. Bola som pohodlna. Teraz si neviem predstavit, zeby som nechodila von, aj deti k tomu s mm vedieme...sups s nim na bicykel, vela zeleninky, ovocia...bude ti v buducnosti vdacny 🙂
Su aj podsedaky pre dospelych - pouzivaju sa na soferovanie pre nizsie zienky ako som ja - tam nie je vahovy limit.
@kepassa - pokial viem, tak rozhodujuca je prave vyska, nie vaha - ide o airbag, ktory v urcitom uhle vpredu vystreluje, preto to treba dodrzat. Ani vek 12 rokov ak nema tu vysku, tak proste podsedak musi byt. Cisto z bepecnostneho hladiska.
presne som to chcela napisat ,predbehla si ma 🙂 myslim že ju ani nepoznte ,neviete či dietatko nema zdravotne problemy a riešite tu vahu ,chcela poradit ohladom sedačky nie vahy,odkial viete že nerobi všetko preto aby mu vahu zmenila ?
moja bude mat 7 rokov a ma 34kg cca... mam sedacku cybex solution a malej sa tam super sedi. ja by som podsedak nedala lebo to nieje bezpecne ...
My to riešime v rodine podsedákom už rok. Máme v rodine chlapca, ktorý má 7 rokov, 140 centimetrov a váži asi 35 kíl. Zďaleka sa nedá povedať, že by bol tučný. Je to proste vysoký, pevný chlapec. Takže radím podsedák.
jednoznačne podsedák.
@janinah nasa mala ma cybex a skusal si ju aj vtedy 11 rocny syn s vyskou 148 cm a vahou 35 kg..a v pohode mu bola jej autosedacka... ale tiez ma asi od 6 rokov podsedak...sice uz nema lebo uz splna vsetko na toaby nemusel mat kedze ma 12 rokov, nad 150 cm a 38 kg ...
@samara1609 uz by som to riesila iba podsedakom 😉 myslim ze s takou vahou / to sudim len podla szny ze ma 12 a tu istu vahu / by mu asi pohodne nebolo v sedacke aj s opiekou chrbta a hlavovej casti
A nedá sa dať väčšia autosedačka? Moja bude mať teraz v júli 9, má 136 cm a 35 kg a ešte je v sedačke, máme Cybex Solution X-fix, a ešte asi rok jej určite bude. Aj v zime, keď bola naobliekná tak sa v pohode vošla.
Ešte aj do Romerky sa vojde dieťa okolo tých 150 cm, kamarátka tak vozila svoje baby, lebo keď cestovali do zahraničia, tak museli byť v sedačkách a nie na podsedákoch, v niektorých krajinách sú podsedáky zakázané. Takže čo najdlhšie v sedačke 🙂
ja mam 10 rocne dievca ma 151 cm a 34 kg mam sedacku recaro monza uz viac rokov ... na dlhe cesty ju davam do sedacky na kratsie len na podsedak ... kvoli tomu ze predsa len v tej sedacke je chranena aj zboku ...inak neviem ako by sa to riesilo kedze uz nad 150 cm ma aj ked nema 12 rokov... teraz sme boli v zahranici a kontroloval nas policajt a bolo to ok ze ma autosedacku ... ale podla mna treba ist do obchodu a poskusat ... lebo mu to moze byt uzke a vyberat podla proporcii celeho tela... pripadne potom to riesit podsedakom ...
Ja mám pre decká NANIA autosedačky, dajú sa rozbrať na podsedák s lakťovými opierkami a operadlo-mám sama 50 kíl, ale keď robím niečo na zadnom sedadle tak v pohode a nie natesno si kľudne do jedenj z tých autosedačiek sadnem....
Moje dieťa bude mať 11 rokov a má 33/34kg je to normálne ??Ale má podsedák do 50 kg.Keď má dieťa do 6 rokov je nutné kúpiť autosedačku, a podsedák od 7/8 rokov a keď má 12 a ďalej sedí už predu pri vodičovi. 🙂 🙂
a co takto napisat na prezidiu policajneho zboru, viem zetam maju kontakt ohlasom informacii a raz som im pisala ohladom autosedackya odpisali mi, mozno maju aj telefon tak treba sa tam informovat, oni to budu vediet najlepsie
@anesim Protestovali dievcata proti sedackam? Jasne ze aj 11 rocna "baba" ked nema 150 cm a sa zmesti tak ma sediet v riadnej sedacke z opierkou hlavy a chrbta. Len sa niekedy cudujem ci niet protest od 11 rocnych, ze uz nechce byt a sa hanbi za sedacku. U mojho syna bol aj protest ze kvoli bocniciam nevidi von dobre z okna... 😃😅

jedine podsedak inu možnosť nemate