icon

6 ročný syn má 36 kg. Ako vyriešiť autosedačku?

samara1609
5. júl 2013

mame chlapca ,ktory ma 36kg,6 rokov a zdaleka nema 150 cm..autosedacka je mu uz skoro mala.a vsetky podsedaky su do 36 kg..ako vyriesit tuto vec???

maja2039
5. júl 2013

jedine podsedak inu možnosť nemate

katy1979
5. júl 2013

Riadis sa v tomto pripade vyskou. Takze podsedak ci autosedacka do ktorej sa na sirku zmesti a dietu.

janinah
5. júl 2013

od 6r a nejakých 130cm máme podsedák,nech mi nejaký policajt ukáže ako takého chlapa strepať do sedačky 😉

kepassa
5. júl 2013

nie je to nahodou tak, ze sa riadis tym, ze dieta musi splnat minimalne jednu z podmienok aby nebola nutna autosedacka? myslim bud vyska 150 cm, vaha 36 kg alebo vek /12 r tusim/ pocula som to...nasa ma 5.5 pomaly a ma 20 kg, naozaj si myslim, ze by ale v prvom rade bolo dobre urobit nieco pre zdravie synceka, urcite je na mieste nasadit zmenu zivotne stylu. Sama viem o com hovorim. Cele detstvo som bola ja aj sestra riadna bacula a doslo na lekarkine slova, ze ked budem mat 17 rokov budem sa hnevat na rodicov, ze na mna neboli prisnejsi. Vtedy som tomu urobila raznu zmenu a podarilo sa nam obom schudnut. Je to naozaj o zmene zivotneho stylu. Chybal mi ako dietatu pohyb. Bola som pohodlna. Teraz si neviem predstavit, zeby som nechodila von, aj deti k tomu s mm vedieme...sups s nim na bicykel, vela zeleninky, ovocia...bude ti v buducnosti vdacny 🙂

anjelicek26
5. júl 2013

Su aj podsedaky pre dospelych - pouzivaju sa na soferovanie pre nizsie zienky ako som ja - tam nie je vahovy limit.

@kepassa - pokial viem, tak rozhodujuca je prave vyska, nie vaha - ide o airbag, ktory v urcitom uhle vpredu vystreluje, preto to treba dodrzat. Ani vek 12 rokov ak nema tu vysku, tak proste podsedak musi byt. Cisto z bepecnostneho hladiska.

erika3011
5. júl 2013

@katy1979 a @kepassa kočky ako nič v zlom ale pokial viem dobre čítať, tak mamička sa nepýtala na názory ohladom zdravej životosprávy či na komenty o váhe jej dieťatka 😉

sara85
5. júl 2013

presne som to chcela napisat ,predbehla si ma 🙂 myslim že ju ani nepoznte ,neviete či dietatko nema zdravotne problemy a riešite tu vahu ,chcela poradit ohladom sedačky nie vahy,odkial viete že nerobi všetko preto aby mu vahu zmenila ?

lenka1108
5. júl 2013

moja bude mat 7 rokov a ma 34kg cca... mam sedacku cybex solution a malej sa tam super sedi. ja by som podsedak nedala lebo to nieje bezpecne ...

suri023
5. júl 2013

My to riešime v rodine podsedákom už rok. Máme v rodine chlapca, ktorý má 7 rokov, 140 centimetrov a váži asi 35 kíl. Zďaleka sa nedá povedať, že by bol tučný. Je to proste vysoký, pevný chlapec. Takže radím podsedák.

ileas
5. júl 2013

jednoznačne podsedák.

michaela80
5. júl 2013

@janinah nasa mala ma cybex a skusal si ju aj vtedy 11 rocny syn s vyskou 148 cm a vahou 35 kg..a v pohode mu bola jej autosedacka... ale tiez ma asi od 6 rokov podsedak...sice uz nema lebo uz splna vsetko na toaby nemusel mat kedze ma 12 rokov, nad 150 cm a 38 kg ...
@samara1609 uz by som to riesila iba podsedakom 😉 myslim ze s takou vahou / to sudim len podla szny ze ma 12 a tu istu vahu / by mu asi pohodne nebolo v sedacke aj s opiekou chrbta a hlavovej casti

anesim
5. júl 2013

A nedá sa dať väčšia autosedačka? Moja bude mať teraz v júli 9, má 136 cm a 35 kg a ešte je v sedačke, máme Cybex Solution X-fix, a ešte asi rok jej určite bude. Aj v zime, keď bola naobliekná tak sa v pohode vošla.
Ešte aj do Romerky sa vojde dieťa okolo tých 150 cm, kamarátka tak vozila svoje baby, lebo keď cestovali do zahraničia, tak museli byť v sedačkách a nie na podsedákoch, v niektorých krajinách sú podsedáky zakázané. Takže čo najdlhšie v sedačke 🙂

maznacik007
5. júl 2013

ja mam 10 rocne dievca ma 151 cm a 34 kg mam sedacku recaro monza uz viac rokov ... na dlhe cesty ju davam do sedacky na kratsie len na podsedak ... kvoli tomu ze predsa len v tej sedacke je chranena aj zboku ...inak neviem ako by sa to riesilo kedze uz nad 150 cm ma aj ked nema 12 rokov... teraz sme boli v zahranici a kontroloval nas policajt a bolo to ok ze ma autosedacku ... ale podla mna treba ist do obchodu a poskusat ... lebo mu to moze byt uzke a vyberat podla proporcii celeho tela... pripadne potom to riesit podsedakom ...

yukki
11. júl 2013

Ja mám pre decká NANIA autosedačky, dajú sa rozbrať na podsedák s lakťovými opierkami a operadlo-mám sama 50 kíl, ale keď robím niečo na zadnom sedadle tak v pohode a nie natesno si kľudne do jedenj z tých autosedačiek sadnem....

stefi4444
9. aug 2013

Moje dieťa bude mať 11 rokov a má 33/34kg je to normálne ??Ale má podsedák do 50 kg.Keď má dieťa do 6 rokov je nutné kúpiť autosedačku, a podsedák od 7/8 rokov a keď má 12 a ďalej sedí už predu pri vodičovi. 🙂 🙂

brumka
9. aug 2013

a co takto napisat na prezidiu policajneho zboru, viem zetam maju kontakt ohlasom informacii a raz som im pisala ohladom autosedackya odpisali mi, mozno maju aj telefon tak treba sa tam informovat, oni to budu vediet najlepsie

kosovic
9. jan 2021

@anesim Protestovali dievcata proti sedackam? Jasne ze aj 11 rocna "baba" ked nema 150 cm a sa zmesti tak ma sediet v riadnej sedacke z opierkou hlavy a chrbta. Len sa niekedy cudujem ci niet protest od 11 rocnych, ze uz nechce byt a sa hanbi za sedacku. U mojho syna bol aj protest ze kvoli bocniciam nevidi von dobre z okna... 😃😅