icon

Ako bezpečne poslať autosedačku kuriérom?

meritka
19. jún 2025

Chcem sa prosím opýtať ako poslat ťažkú autosedacku cez kuriéra napr .Packeta, existuje také niečo, že ten ,kto chce kúpiť autosedacku pošle kuriéra ten príde pre tovar a peniaze mi dá kuriér? Ci ako to funguje, lebo som čítala,že je veľa podvodov.Dakujem

ika02
19. jún 2025

@meritka ahoj, vieš rozmer tej autosedačky? Najväčší balík cez Packetu je 120cm (súčet všetkých strán). Podľa mňa toto bude mať viac. Už aj preto sa mi to nezdá. Keď, tak trvaj na tom, že Ti uhradí na účet sumu za tovar a keď Ti pošle kuriéra, už len odovzdáš tovar. Poštovné je predsa na kupujúceho

maranco
19. jún 2025

@meritka peniaze ti nikdy nedá kuriér, on nenosí obálky s peniazmi

to bude podvod kde od teba pod zámienkou prijatia platby bude chcieť na falošnej stránke packety číslo karty alebo heslo do internetbankingu aby ti mohli vybieliť tvoj účet

https://www.packeta.sk/blog/pozor-na-podvody-na...

petamich
19. jún 2025

Sedacka sa da poslat cez kuriera ale kurierska spolocnost nikdy nevykonava platbu za tovar. Takze akonahle ti niekto napise, ze kurier ti da peniaze za tovar, je to podvod. Peniaze ziadaj vopred na ucet.

meritka
autor
19. jún 2025
@petamich

Sedacka sa da poslat cez kuriera ale kurierska spolocnost nikdy nevykonava platbu za tovar. Takze akonahle ti niekto napise, ze kurier ti da peniaze za tovar, je to podvod. Peniaze ziadaj vopred na ucet.

@ika02
@maranco
@petamich tiež som o tom čítala o tych podvodoch ,preto sa mi to zdá divne, tak len overuje, že ako to chodí, zatiaľ som nič také velke kurierom neposielala .

maranco
19. jún 2025
@meritka

@ika02
@maranco
@petamich tiež som o tom čítala o tych podvodoch ,preto sa mi to zdá divne, tak len overuje, že ako to chodí, zatiaľ som nič také velke kurierom neposielala .

@meritka ak ti príde podvodný mail že už máš peniaze, len ich treba "potvrdiť/vybrať" môžeš nahlásiť daný link na
https://safebrowsing.google.com/safebrowsing/re...
https://phishing.eset.com/sk-sk/report
aby boli chránené ďalšie potencionálne obete

nyusika
19. jún 2025

@meritka krostove nohy...sto rokov rovnaka sprava a vzdy sa niekto necha nachytat
nikto ti nosle kuriera a ziaden ti neda penaize

meritka
autor
19. jún 2025
@nyusika

@meritka krostove nohy...sto rokov rovnaka sprava a vzdy sa niekto necha nachytat
nikto ti nosle kuriera a ziaden ti neda penaize

@nyusika nenechala som sa nachytať ,nemám skúsenosti s predajom cez kuriéra tak preto sa pýtam

nyusika
19. jún 2025
@meritka

@nyusika nenechala som sa nachytať ,nemám skúsenosti s predajom cez kuriéra tak preto sa pýtam

@meritka cez kuriera sa nepredava.
kurier len DORUCUJE tovar...nejdes na postu, ides na odberne nmuiesto a tam podas zasielku. alebo si ty objednas kuroera a pride k tebe domov.
na toto nepotrebujes skusenost

pralinka86
19. jún 2025

Poslat ako balik na adresu priamo. Hocijaky kurier. ale popravde zrovna autosedacku by som neposielala ani nekupovala takto.. uz je starsia, cas robi svoje s kvalitou plastov, nevies ako s tym budu zaobchadzat...natrapis sa pri baleni a aby to prislo v dobrom stave...