icon

Ako cestovať s ročným dieťaťom do Talianska?

monainan
6. júl 2026

Ahojte, o pár týždňov sa chystáme autom do Talianska s našou 1-ročnou dcérkou. Plánujeme vyraziť približne o 1:00 v noci, aby čo najväčšiu časť cesty prespala.
Rozmýšľam však, ako jej prispôsobiť režim. Nechať klasickú večernú rutinu a uložiť ju spať okolo 20:00, potom ju len preniesť do auta a dúfať, že bude spať čo najdlhšie? Alebo ju okolo 22:00 zobudiť, nechať ju chvíľu hrať, aby bola o 1:00 unavená a prespala dlhší úsek cesty?
Samozrejme, snažíme sa pripraviť čo najlepšie. Kúpili sme Albi pero, nové hračky, nabalím rôzne snacky a ide s nami aj svokra, takže na dcérku nebudem sama.
Ak ste absolvovali podobne dlhú cestu s približne ročným dieťaťom, budem veľmi vďačná za vaše skúsenosti, tipy a triky. Čo vám najviac pomohlo, aby cesta prebehla čo najpokojnejšie?

anonym_482b51
6. júl 2026

@monainan My sme takto s takmer rocnym dietatom prave do IT cestovali autom, ale nikdy necestujeme na noc, takze sme sli od rana do nejakej 17-18tej s prestavkami, prenocovali sme na juhu AT a rano sme potom vyrazili do IT. Takto to vyhovovalo nam, na noc by sme nesli. Viem, ze to nie je odpoved na Tvoju otazku, ale mozno niekoho isnpirujem.

natalka13
6. júl 2026

Ako ti bude spat, ti nik nepovie .
Ty vies ako znasa auto.
Nikdy dme nechodili na noc, castejsie prestavky hracky...
Niekolkokrat rocne 500km SK + lyzovacka dovolenka 800-1000km. Aj s 2 detmi.

anonym_439171
6. júl 2026

A ako zvykne znasat auto? My chodime vzdy na noc, cez den si to neviem predstavit, to by sme sa vsetci zblaznili. Rezim nechavam rovnaky a vsetko je pripravene tak, ze v noci len vstaneme a malu len prenesiem do auta. Zobudi sa ale v aute naspat zaspi. Ak nezastavujeme tak spi do rana. Ak zastavime tak je to problem lebo sa jej tazko zaspava naspat a ked je dlhsie hore tak zvracia. U nas nemozeme mat ani knizky ani hracky, lebo to zvracanie len zhorsi.

adri266
6. júl 2026

@monainan Nasej bolo vzdy zle, kym nezacala sediet v smere jazdy a aj to sme mali kazde dve hodiny prestavky.mali sme vsak maximalne 6 hodinovu cestu na dovolenku alebo vylet.

anonym_f44cf5
6. júl 2026

Ahoj, ja som chodila som synom, od bábätka, vždy na noc. Cesta 9-10 hodín. Vyrazili sme okolo 22.00-23.00 a spal až do cieľa, len 2-3 prestávky sme si dali, on sa niekedy ani nezobudil, tak sme pokračovali. Zobudil sa až pri mori.

anonym_a5e478
6. júl 2026

@monainan My sme sli po dvakrat s rok a pol starym dietatkom ( syn a dcera), chodievali sme ako vzdy, cca okolo 4 rano, mali sme hracky, robili si prestavky, deti to zvladli, boli zvyknute na cestu autom, tazke pohoda.
A urcite by som jej nenarusala rezim. Skor mozno by som na vasom mieste vyrazila skor.

mullerova46
6. júl 2026

Cestujeme 5 razy ročne cca 550km k rodine a stále sme šli na prvý denný spánok. Zvládal to super, keď mal rok tak si aj 3 razy pospal v aute 😀 zvyčajne mávame jednu dlhú prestávku na obed niekde kde je hernicka a on sa pohrá a aj unavy 🙂

cyberk
6. júl 2026

tiez sme vzdy cez den chodili, nikdy nie cez noc, vacsinu cesty prespala, prestavka kazde 3 hodiny

anonym_7c7a12
6. júl 2026

@monainan v deň cesty nič nemenit, nevies ako zareaguje na zmenu režimu. Daj ju spať ako zvykneš a keď budete pripravení na odchod, len ju prenes do sedačky a dúfaj, že bude spať ďalej 😀 keď nie hneď tak po chvíli určite v noci zaspí.

anonym_7bc2b8
6. júl 2026

Cestovali sme do Nemecka keď mal najmladší asi 5 mesiacov a držala som sa jej režimu takže keď mala spať vyrazili sme aby zaspala v aute.Riskujes že keď ju zobudíš bude uplakaná a nezaspi

simca06022011
6. júl 2026

Ja som sa drzala rezimu ake dieta malo... ale teda mne mala v aute spavala. Nic som nikdy extra nebrla a nechystala, cestujeme vzdy v noci.. kludne radsej skor ako neskor, prvu dovolenku sme odchadzali do chorvatska okolo 22hej.. :D a v noci ziadne prestavky skoro, dupeme kym dieta spi kolko sa da a najdalej ako sa da, ak som ju nad ranom prekladala do auta, tak tak, ze uz sme vlastne od vecera vsetko v aute mali, auto nachystane, nic som okrem nej neprekladala a nezvykla sa mi zobudit...
kedysi.. uz je velka :D

bernette
7. júl 2026

my sme išli cez deň, v pol cesty sme prespali v hoteli a pokračovali na druhý deň