Ako cestovať s ročným dieťaťom do Talianska?
Ahojte, o pár týždňov sa chystáme autom do Talianska s našou 1-ročnou dcérkou. Plánujeme vyraziť približne o 1:00 v noci, aby čo najväčšiu časť cesty prespala.
Rozmýšľam však, ako jej prispôsobiť režim. Nechať klasickú večernú rutinu a uložiť ju spať okolo 20:00, potom ju len preniesť do auta a dúfať, že bude spať čo najdlhšie? Alebo ju okolo 22:00 zobudiť, nechať ju chvíľu hrať, aby bola o 1:00 unavená a prespala dlhší úsek cesty?
Samozrejme, snažíme sa pripraviť čo najlepšie. Kúpili sme Albi pero, nové hračky, nabalím rôzne snacky a ide s nami aj svokra, takže na dcérku nebudem sama.
Ak ste absolvovali podobne dlhú cestu s približne ročným dieťaťom, budem veľmi vďačná za vaše skúsenosti, tipy a triky. Čo vám najviac pomohlo, aby cesta prebehla čo najpokojnejšie?
Ako ti bude spat, ti nik nepovie .
Ty vies ako znasa auto.
Nikdy dme nechodili na noc, castejsie prestavky hracky...
Niekolkokrat rocne 500km SK + lyzovacka dovolenka 800-1000km. Aj s 2 detmi.
A ako zvykne znasat auto? My chodime vzdy na noc, cez den si to neviem predstavit, to by sme sa vsetci zblaznili. Rezim nechavam rovnaky a vsetko je pripravene tak, ze v noci len vstaneme a malu len prenesiem do auta. Zobudi sa ale v aute naspat zaspi. Ak nezastavujeme tak spi do rana. Ak zastavime tak je to problem lebo sa jej tazko zaspava naspat a ked je dlhsie hore tak zvracia. U nas nemozeme mat ani knizky ani hracky, lebo to zvracanie len zhorsi.
Ahoj, ja som chodila som synom, od bábätka, vždy na noc. Cesta 9-10 hodín. Vyrazili sme okolo 22.00-23.00 a spal až do cieľa, len 2-3 prestávky sme si dali, on sa niekedy ani nezobudil, tak sme pokračovali. Zobudil sa až pri mori.
@monainan My sme sli po dvakrat s rok a pol starym dietatkom ( syn a dcera), chodievali sme ako vzdy, cca okolo 4 rano, mali sme hracky, robili si prestavky, deti to zvladli, boli zvyknute na cestu autom, tazke pohoda.
A urcite by som jej nenarusala rezim. Skor mozno by som na vasom mieste vyrazila skor.
Cestujeme 5 razy ročne cca 550km k rodine a stále sme šli na prvý denný spánok. Zvládal to super, keď mal rok tak si aj 3 razy pospal v aute 😀 zvyčajne mávame jednu dlhú prestávku na obed niekde kde je hernicka a on sa pohrá a aj unavy 🙂
tiez sme vzdy cez den chodili, nikdy nie cez noc, vacsinu cesty prespala, prestavka kazde 3 hodiny
@monainan v deň cesty nič nemenit, nevies ako zareaguje na zmenu režimu. Daj ju spať ako zvykneš a keď budete pripravení na odchod, len ju prenes do sedačky a dúfaj, že bude spať ďalej 😀 keď nie hneď tak po chvíli určite v noci zaspí.
Cestovali sme do Nemecka keď mal najmladší asi 5 mesiacov a držala som sa jej režimu takže keď mala spať vyrazili sme aby zaspala v aute.Riskujes že keď ju zobudíš bude uplakaná a nezaspi
Ja som sa drzala rezimu ake dieta malo... ale teda mne mala v aute spavala. Nic som nikdy extra nebrla a nechystala, cestujeme vzdy v noci.. kludne radsej skor ako neskor, prvu dovolenku sme odchadzali do chorvatska okolo 22hej.. :D a v noci ziadne prestavky skoro, dupeme kym dieta spi kolko sa da a najdalej ako sa da, ak som ju nad ranom prekladala do auta, tak tak, ze uz sme vlastne od vecera vsetko v aute mali, auto nachystane, nic som okrem nej neprekladala a nezvykla sa mi zobudit...
kedysi.. uz je velka :D
my sme išli cez deň, v pol cesty sme prespali v hoteli a pokračovali na druhý deň

@monainan My sme takto s takmer rocnym dietatom prave do IT cestovali autom, ale nikdy necestujeme na noc, takze sme sli od rana do nejakej 17-18tej s prestavkami, prenocovali sme na juhu AT a rano sme potom vyrazili do IT. Takto to vyhovovalo nam, na noc by sme nesli. Viem, ze to nie je odpoved na Tvoju otazku, ale mozno niekoho isnpirujem.