Ako vyriešiť, keď sa tretí dospelý nezmestí medzi detské sedačky?
Pridala som otazku ako odviezt troch dospelych a dve deti a vsetci reaguju akoby som mala o kolecko menej. Tak skusim este raz. Ked sa treti dospely nezmesti medzi sedacky dozadu, mozem dat jedno dieta v sedacke dopredu a vzadu ostane jedno dieta v sedacke a dvaja dospeli? Mame normalne auto ale obrovske cybex sedacky, horko tazko sme medzi ne napratali 25kg vaziace dieta bez podsedaku. Vopred dakujem za vase rady.
@moonglow no my tak v pohode jazdievame a v pohode sa tam medzi deti dozadu vo fabii zmestim. maju podsedaky. a ja ni som zrovna tenka. dokonca sa medzi nich da ja moj otec. sak viem, jazdime tak aj na vylety a uplne v pohode.
@prasiatko30
@dijefcatko skusila som tvoj carovny posed, a nejako som sa tam narvala. Sice som mala pocit, ze mi tie sedacky rozdrvia bedrove klby, ale 15 min. clovek vydrzi. Klobuk dole pred vsetkymi zenami co takto cestuju 200km.
@moonglow uff, to neviem, aka je to fabia, tusim niekde rok vyroby 2005 ale neviem naisto, je to auto nasich. ak mas klasicke sedacky este, tak potom je mozne, ze sa tam nevojdete. predsa len su sirsie. nehovorim, ze som vzadu ako sardinka, ale tiez nemam pocit ako v limuzine 😀 ale dame sa. uz len 2 cm alebo 3 mesiace a jeden podsedak odpadne, bude viac miesta zase 🙂
@moonglow my sme mali 3 tyzdne pozicanu fabiu - asi nie tu najstarsiu - mala najazdenych nieco cez 3.000km, a vzadu sme mali dve sedacky a v pripade nudze ked isla s nami moja mama tak som sa vtlacila medzi sedacky ja, raz dokonca na asi 5min aj moja mama - ja som soferovala a brali sme este jednu postarsiu osobu takze sa museli rozhodnut medzi nimi kto pojde dozadu a na tych 5min sa tam nasackovala aj taka okolo 70kg - babka na stastie nie je anorekticka a ani ja nie 😀 😀 😀 . takze preto som pisala o fabii lebo to mam cerstvo odskusane
@prasiatko30 no ja neviem, ja tym autom jazdim denne, kedze ine nemam, a medzi sedackami nosim mikiny a kde-tu balik tyciniek ... tie sa tam vojdu pekne 😀
raz sme tam vopchali 3 rocnu neterku, len nejakych 100 metrov sa viezla, a ani ta sa tam nevosla poriadne a jasne, ze ani zapnuta nebola
@moonglow ja som sa aj zapinala - lebo bez toho by som ani na dlhsiu trasu nesla sice to bol mensi tetrix ale dalo sa - ako hovorim cerstvo odskusane. 😅
@prasiatko30 tak to mame potom asi nejakym nedopatrenim o 20 cm uzsie auto ako ostatne alebo extremne siroke detske sedacky 🙂
no nic to, ja som sa uz zmierila s tym, ze fabia je auto idealne pre troch ... k nam sa ani vacsi spolujazdec pohodlne nevojde, hlavne ak chcem mladsieho polohovat do spiacej polohy 😀
@moonglow inak ano, mne keby niekto ponukal fabiu zadarmo, tak ju nechcem aj keby bola nova. je to fakt male auto, taka felicia je sirsia 😀 mala som starucku mazdu sedan a narvala som tam vsetko aj kocik. do fabie narvat do kufra kocik je uz umenie. tiez sa tam hocijaky neda. ale tak nasi su sami, im fabca vyhovuje, my sa odvezieme uz tiez s úpodsedakmi, ale fakt je to auto male. max pre troch ludi vazne. celkom som rada, ze zaciname mat to sedackove obdobie pomaly za sebou.
hej, da sa zapnut aj v strede, nasi maju pas, ale .... 😀 treba trosku jogy k tomu no 😀
Dievky, nechcem trepat, ale sa mi mari, ze zo zakona to bolo vypustene, pretoze odporucania ohladom umiestnenia autosedacky na predne sedadlo urcuje vyrobca auta. V manuali k autu je vzdy uvedene, kde sa moze a za akych podmienok umiestnit autosedacka. Napriklad jasne, ze vajicko sa moze dat proti smeru jazdy na spolujazdcove, ak sa vypne airbag. Ale napriklad v nasom aute sa na predne sedadlo autosedacka v smere jazdy dat nemoze. Nastastie mame 7-miestne, takze miesta dost. 🙂
Skuste mrknut do manualu (drviva vacsina automobiliek ma manualy na internete na stiahnutie).
@mawka suhlasim, mala som aj feliciu a bola vacsia... aj vnutri, aj kufor ...
kocik som kupovala prave kvoli autu taky dobre spratny (baby jogger) takze kludne este ku kociku 3 kufre a cestovna postielka a dokonca aj odrazadlo a nocnik sa vpratalo... teraz tam nosim 2 detske bicykle a zmestia sa k nim aj ine veci este ... som si vypracovala neuveritelne zazrzacne baliace schopnosti pri tomto aute 😀
obzeram sa aj po novom, resp. inom jazdenom, no ale financie bohuzial zatial nepustia ☹
inak jazdime vela na vylety a auticko pekne slape, takze kym su deti male, ja som spokojna 🙂

@dafu mám 3 deti a cestujeme dlhé trasy (tým myslím 1400km) 2-3krát do roka. Trasy do 250km robím bežne s nimi aj sama. Deti väčšinou spia, počúvajú rádio, alebo sa hrajú, pozerajú von oknom. Ak niečo treba, spolujazdec podá dozadu. Pod spätným zrkadlom máme zrkadielko, v ktorom vidím všetko vzadu. Drobca vo vajíčku kontrolovali starší bratia.
Deti sedia vždy vzadu, nikdy som si nedala dieťa na predné sedadlo, aj keď som musela hrať doslova Tetris so sedačkami.
@michadel ak dáš jednu sedačku (najlepšie s 5-bodovym zapínaním), zákon tým neporušuješ. Ešte ma napadlo, skús dať sedačky vedľa seba (do stredu takú, ktorá má vlastné 5-bodové zapínanie) a ten najštíhlejší dospelý nech si sadne na kraj.