icon

Akú autosedačku vybrať? 9-25 kg alebo 9-36 kg?

monikapalo
10. nov 2010

Ahojte mamicky, prosila by som Vas o skusenosti s autosedackami, cim viacej hladam a citam a vyberam , tym vacsi mam v tom zamtok. Mam vybrate znacky, Romer, Britax, Cybex...mozno su aj ine ☹ , no ozaj sa neviem rozhodnut. Budeme cestovat iba na kratsie vzdialenosti, mozno dvakrat niekam dalej. Preto neviem, ci nie je zbytocne vybrat 9-36, mozno by stacila aj 9-25 kg a potom uz len pouzit podsedak. Mam prve dieta a nulove skusenosti. 🙂 Vopred dakujem za Vas cas a rady. 🙂

jarunka111
10. nov 2010

My máme Recaro 9-36kg a je super 😉 Postupne s pribúdajucimi kilečkami a výškou dieťaťa sa dá sedačka prispôsobiť a to je super, lebo mám po starostiach so sedačkou či podsedákom, keď bude už väčší. Je aj mierne polohovateľná, vynikajúci materiál 🙂 Inú by som ani nekupovala, sú aj lacnejšie napodobeniny, ale.... Záleží len na tom, koľko chceš investovať. 😉

katren
10. nov 2010

Ahoj Monika, my riesime toto iste teraz. Rozhodli sme sa pre 9-18 kg, Romer King Plus. Nasa mala je drobucka, nema este poriadne ani 10 kg a bude mat rok. Vo vsetkych sedackach, co sme skusali, v tejto nebola taka "utopena". A hlavne, nevyberaj autosedacku bez toho, ze by si ju s malym nevyskusala! Ja osm mala vybratu Kiddy, najlepsie testy jej vysli, ale ked sme malu do nej posadili, hotova katastrofa. Narek, pultik ju velmi rozculoval, neviem, ako by sme s nou cestovali 😒 .....tak sme , nakoniec skoncili pri Romere 😉

kvojtanikova
10. nov 2010

presne ako hovori katren - urcite si sedacku v obchode vyskusaj priamo s babatkom. aj ked ju tam potom trebars nekupis ale si ju objednas cez internet. Ja si myslim ze 9-36 su dobre sedacky len pre malicke deti tam musi byt este vnutorna vlozka. vacsina z nich sa da potom rozobrat a ostane ti len podsedak. Zisti si aj, ci je polohovatelna - t.j. ci sa da cast na hlavicku posuvat hore a dolu ako dietatko rastie a ci sa da chrbtova cast sklapat - to ocenis pri dlhsich cestach, ked dieta bude chciet spat. ak by sa nedala sklapat musel by spat v 90stupnovom uhle a to je pre neho zle.

burina111
10. nov 2010

my sme kupili zotty 9-36kg. syn tam bol už ako 5 mesačný. má vnútornú vložku pre malé deti, celá sedačka sa dá zvačšovať podľa výšky a váhy dieťaťa. no a nakoniec sa dá rozobrať iba na podsedák. takže my sme prešli z vajíčka rovno do veľkej sedačky a slúži nám stále a to má syn už cez tri roky.

juliagregor
10. nov 2010

osobne sme kupovali sedačky 9-18 kg,...a znova by som urobila tak isto....
malé deti sú v tých veľkých sedačkách neskutočne utopené, polohovanie nie je také ako u týchto sedačiek..ked deti zaspia, tak hlavička je spadnutá na prsiach...
tiež som si myslela, že syn pojde v 4 rokoch na podsedák, ale kdeže, ochrana o ničom, pás ho škrtil, tak sme kupili aj jemu dalšiu sedačku a to od 15 do 36 kilov (Kiddy discovery pro)...

dieťa je od 9 mesiacov do 10 rokov má uplne odlišnú stavbu tela a hybridy mna vôbec neoslovili...
bezpečnosť je dôležitá a zvlášť v tejto dobe, ked vodiči jazdia ako blázni ...

cikyta
10. nov 2010

My máme od 9-25 kg. Tie väčšie su už zbytočné. Potom bude podsedák.

luckam77
10. nov 2010

no my mame sedacku od 9-25kg babypoint zenith..inu by som nekupovala..maly v nej bol od 7-8mes. kedze do vajicka sa uz riadne nezmestil...je super lebo je polohovatelna cize ked mi spal tak som mu ju dala do polohy mierneho lahu ma tusim 6polôh....je ale dost tazka a taka mohutna....teraz ma 3roky v pohode sa zmesti este ho môzem zapinat ako 5bodovo alebo uz s velkym pasom, ale kupili sme mu aj velku sedacku do 12rokov co je od 15-36rokov a to concord je super tiez sa da mierne polohovat a polohuje sa aj opierka hlavy...podsedak mame tiez aby sme nemuseli prehadzovat hore dolu sedacky, ale ten pouzivam najmenej je pre mna neprakticky je uz pre take väcsie deti asi na 5rokov...a kedze môj je taky ako ja ze akonahle sadneme do auta a pohneme sa tak spime...je podsedak neprakticky lebo nema opretu hlavicku a pada dolu...takze ja by som nemenila ani jednu a kedze cakame druhe babo tak sme uplne bez starosti 😀 ale tiez by som poradila ist vyskusat do obchodu ....a ked cestujete a dietatko spava v aute tak jednoznacne by som brala polohovatelnu... pridala som fotky ktore mame my...

evickapooh
10. nov 2010

9-36 kg ak je polohovatelna ale vacsina sedaciek 9-36 nie takze radsej 9-25 pre pohodu a zdravie-myslim na chbrticu- dietata

dusanab
10. nov 2010

Ahoj, my sme rozmýšľali nad Kiddy ale nakoniec sme kúpili Britax Evolva 123 plus od 9 do 36 kíl, rozhodovali sme sa podľa výsledkov testov. Pozerali sme aj na materiál z ktorého je poťah lebo v predchádzajúcej sedačke sa drobec strašne potil tak sme chceli niečo lepšie. Ďalej nám išlo o to aby tam bola dobrá opora hlavy zo strán "keby niečo". Sedačky s vyberateľnou vložkou pre menšie deti môžu byť dobré ale väčšie deti už nemajú tak chránenú hlavu keď sa vyberie. Výhodou sedačiek do 36 kíl je to že aj väčšie dieťa sedí bezpečnejšie ako len v podsedáku, pri prípadnom náraze nebude lietať po aute, sedačka ho lepšie ochráni. Na podsedáku bude len vyššie sedieť, ten neochráni vôbec. Naša sa dá podľa potreby rozšíriť/zúžiť, predĺžiť, má dve polohy - sed a polosed, bohate to stačí aj keď si zdriemne. Na druhej strane aj výrobcovia autosedačiek odporúčajú po cca 4 rokoch sedačku vymeniť....

renabr
10. nov 2010

Trochu odveci, ale ja osobne som tiež proti podsedákom, nie je to bezpečné, je to len proti pokute...

katuska1974
10. nov 2010

ja som malemu v obchode skusala Britax Evolva 123 plu 9-36 kil a bol v nej neskutocne utopeny,tak sme sa rozhodli pre Concord Trimax 9-18 kg da sa aj polohovat ,co je pre male deticky super,lebo vacsinou v aute zaspia.Da sa potom rozobrat a zostane bud len podsedak alebo sa da k nej dokupit operadlo pre vacsie deti.Takto sme to riesili my,ale dobre je si ju vyskusat a nie kupovat bez skusania,kazde dieta je inak velke a nie v kazdej sedacke sa mu paci.Tot moj nazor.

angua27
11. nov 2010

ahoj,
ja som mala po vajicku sedacku 9-18kg od Concordu. bola polohovatelna, takze sa maly v nej aj obcas vyspal. krasne sa vedel usadit ako sa mu ziadalo. povodne som si myslela, ze ked ju vyrastie, tak odsrobujem chrbat a bude podsedak, alebo kupim iba podsedak. nakoniec ked som prechadzala testy podsedakov, tak mi staly vlasy dupkom. nejazdim sice s maly dlhe trasy, max. tak raz-dvakrat rocne niekam dalej. ale jazdime minimalne 2x tyzdenne. a tak som kupila od Recara sedacku od 15-36kg. chrbat ma polohovatelny, nie je tazka, nezabera miesto a da sa zlozit do kufra v pohode. a nestala ani o moc viacej ako kvalitnejsie podsedaky.
a este mala poznamka, sedacku 9-18kg maly za dva roky tak znicil potah, ze je fakt uz len na vyhodenie.

juliakocka
11. nov 2010

chcem sa spytat, moja ma 9 mesiacov a 7 kil, chceme jej kupit autosedačku na sedenie od kiddy, aj ked mame vajicko do 13 kil, ale v protismere už nohami kope do sedadla.......to sa vajičko nemôže dávať v smere jazdy, či???? dakujem

danu
11. nov 2010

Otazku Autosedacka 9-25 kg alebo 9-36 kg ?
menim na diskusiu, kedze sa jedna o rozsiahlejsiu debatu

Pripadne podobna diskusia je aj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/autosedacky-a-bezpecnost-v-aute/je-lepsie-kupit-autosedacku-9-18-kg-alebo-9-36-kg/

dusanab
11. nov 2010

@juliakocka nie vajíčko sa nemôže dávať v smere jazdy, bude asi lepšie prejsť na "normálnu" sedačku. My sme tiež kvôli tomu prešli relatívne skoro z vajíčka aby mal miesto na nožičky a hlavu....aj keď podľa hmotnosti by ešte stále mohol byť vo vajíčku do 13 kíl 😀 😀 Kiddy sú veľmi dobré sedačky, občas ľutujem že sme ju nekúpili, aj keď aj tá naša je veľmi dobrá 😉

tonko_babymarket
12. nov 2010

@juliakocka
...dieťa nemá do cca roka (je to individuálne) dostatočne vyvinutú chrbticu, najmä krčnú, aby mohlo byť pripútané v smere jazdy!
...merítkom, kedy má dieťa mať autosedačku vyššej kategórie je hlavička - nesmie presahovať chrbtovú opierku, to že mu trčia nožičky nevadí, to je OK....

@dusanab
neľutuj, niektoré deti ten pultík vyslovene odmietajú....

lucosko
21. nov 2010

@juliakocka nie, vajicko nemozes davat v smere jazdy. nas maly ma tiez 9mesiacov a koncom roka ho idem dat do vacsej sedacky 9-18kg. v tom vajicku musi byt minimalne do takeho 10.mesiaca, kvoli chrbatiku, kedze este poriadne tito drobci nesedia. Ja napriklad pri vajicku sklapam rucku az k nozickam, ak by doslo k narazu, tak ta rucka sa oprie o sedadlo a ciastocne zabrani tomu, aby sa malemu stalo pri naraze nieco s nozickami. Snad pomoze 🙂

monikapalo
autor
21. nov 2010

Rozhodujem sa medzi Britax Evolva 123 , Cybex Pallas a Recaro Young sport. Este si to skompletizovat, porovnat napr. polohovanie, material, atd a mozem objednat
🙂

monikapalo
autor
23. nov 2010

Takze sme vcera konecne kupili novu autosedacku Britax Evolva 123, verim , ze nam posluzi dlho. 🙂

anjelicek26
23. nov 2010

No ja len ze by som nikdy nepreskakovala kategoriu 9-18 kg...ta vaha autosedacky ma vyznam, co sa tyka bezpecnosti, viem o com hovorim, robila som z bezpecnostou v autach... a podsedak od 25 kg mi prijde strasne skoro... my sme mali maxi cosi priori v 4 rokoch sme teraz menili za cybex solution x fix, ta je od 15 kg... sme maximalne spokojny a syncek pojde v roku tiez do maxi cosi priori.

kejtty
23. nov 2010

@monikapalo my sme ju kupili pred tyzdnom, super vyber, aj ja verim ze sme si vybrali dobre 😀

monikapalo
autor
24. nov 2010

@kejtty 😉