Aký je rozdiel v sedačke od 9 - 36 kg a od 15 - 36 kg?
Je nejaky rozdiel?
9-36 ma bud vlastne pasy alebo pultik, po dosiahnuti 15/18 kg sa premontuje a je z nej vlastne 15-36 uz s pasmi od auta.
15-36 je vlastne taky podsedak s pridanou bocnou ochranou, dieta je uz priputane pasmi od auta. Ak ma dieta vyrazne menej nez 18kg, tak by som radsej kupila 9-36, bude este chvilku vo vacsom bezpeci.
Doporučujem ísť sa pozrieť do nejakého obchodu kde majú vystavené. Tam si môžete aj vyskúšať a sama zistíte ako to je. A rozdiel je vždy inak by sa nedelili do kategórií. 🙂
Rozdiel je hlavne vo váhovej kategórií. Záleží od toho koľko dieťa váži. My sme po odporučení kúpili hneď po vajíčku autosedačku Nautilus 9-36kg. Má 5 bodové bezpečnostné pásy, výškovo sa dá prispôsobiť dieťaťu a tiež sa dá nastaviť opierka chrbátika.

Jasne, niekolko. Hlavne v tom, ake velke dieta do nich mozes bezpecne posadit. My sme kupovali sedacku 15-36 az pre dva a pol rocne deti so zodpovedajucou hmotnostou (a vyskou), prechadzali sme zo sedaciek 0-18. Ak mas dieta v klasickom vajicku, pravdepodobne bude dalsim krokom prave sedacka 9-36.
Dalsia vec je zapinanie. Sedacky 9-36 mavaju vlastne pasy, sedacky 15-36 uz nie, tam sa dieta zapina pasom auta.
Viac narycho neviem, ale urcite si spomenie niekto iny🙂