Autosedačka Britax - je vhodná pre moje dieťa?
Ahojte mamičky. Máme skoro 8 mesačného chlapčeka, začal už sedieť..vajíčko máme len do 10kg, čiže potrebujeme autosedačku. Dostlali od švagrinky túto Britax, no chcem sa opýtať, je vhodná pre syna? Nepotrebuje dovnútra nejaké vložku? Zdá sa mi, že je na túto sedačku ešte malý, keďže vo vajíčku mal novorodeneckú vložku, ktorá ho istila. Sedačka sa dá dať do dvoch polôh, no neviem či je potrebné niečo dokúpiť k nej alebo len ho tam posadiť. Ďakujem vopred za info 🙂

Berte si príklad od maggiba🙂
Podľa mňa nie je vhodná a tie co píšu ze je to super lebo... Noo takto áno je to super ale v prípade nehody môže tomu drobatku pomaly odtrhnúť hlavu od tela. Pomer hlavy dieťaťa proti jeho telu je veľmi veľký co pri prudkom náraze je smrteľne. A ta sedačka ma byt práve preto aby ochránila dieťa. Btitax je skvelá sedačka. Mame ju pre dcéru. Ona ma už ale skoro 2 a pol roka. Čiže u vás čakat čakať a čakať. Tiež sme mali prechodnu co sa dala dat v protismere kým sme prešli na túto. Radšej si zožeň z druhej ruky na ten čas alebo požičaj ak má niekto co už nepotrebuje. Poprípade túto predaj a kúp obojsmernu
@tmtm akoze sorrko ale tolko miesta v zadu mat v živote nebudem a to mam škoda SuperB a manžel audi a8 čo su pomerne veľke auta ale obidvaja sme vysokí a som šťastná keď tam už teraz vopcham maleho so sedačkou v smere keďže manžel sedi uplne na doraz .. Keby som chcela tolko miesta vzadu, treba mi kamion..
Ach ako baby na trhu.. kazdy ma pravo na svoj nazor, niekto smer niekto protismer, mne len nebolo jasne co a ako s touto sedackou, lebo sa mi to zdalo este skoro pre synceka 🙂 ale dakujem vam za rady, odkazy a foto, mame pozicane vajicko do 13kg takze pokracujeme vo vajicku v protismere 🙂 budem pokojnejsia.. este raz vdaka a prosim nehadajte sa pod tymto prispevkom, sme matky tak.. 🙂
@matik3110 Toto je diskusia a chvalabohu sa tu môže aj oponovať. Niektorí sú absolútne neuvedomujú, že do googla si hocikto zadá vyhľadať túto tému, prečíta si že veď je to ok a riadi sa tým.
Reálne som sa v práci stretla s tým, že matka priotrávila dieťa liekom! Lebo čítala na MK, že sa to môže. Neviem či by bol niekto šťastný, ak by kvôli nemu dieťa nebodaj zomrelo. Ale veď áno, jej vec, mala čítať diskusii viac ....
Koľkokrát bude obdobná diskusia, toľkokrát napíšem, že matka riskuje zdravie detí. Ok, nech ho tak dá. Ale nech tu nepíše svoje múdrosti a neradí iným ženám, keď nechce niesť v prípade nešťastia zodpovednosť.
Autá majú byť aj o bezpečnosti, moderné, krásne, rýchle, pre dospelých nové vylepšené airbagy, ale na dieťaťu ušetrím, lebo šak načo takú dráhu sedačku.... A že mu zlomí väzy?!....
Už som skončila naozaj.
Dodam pre upresnenie: partner ma okolo 190cm, ja mam 176cm. Auto mame Renault Latitude, autosedacka za soferom bola ok, no nie uplne komfortne, teraz je za spolujazdcom.
No v pohode bola odskusana aj v Kia (tusim Ceed), s pasaziermi okolo 180cm. 🙂 Lebo kde je vôľa...
Btw.autosedacku vieme posunut aj viac k zadnemu sedadlu, vieme ju inak napolohovat. Len praca s priestorom, ktory v aute je (bez obmedzenia inych pasazierov).
@matik3110 Dakujem, ze si napisala, ako si sa rozhodla. A som rada, ze aspon do tych vajickovych 13kg bude dietatko v protismere.
@saskia_98 neposadim tam nikoho, nejde oto aby sedel niekto vedľa dieťaťa. Ide oto že keby si si sadla dozadu( so sackom pre prípad grckania ) keď ste dvaja v aute tak máš dieťa bezpecne v autosedacke v protismere jazdy. Lebo môžeš posunúť spolujazdcovu sedačku dopredu. A ajtak si nanu môže hoc kto sadnúť. A keď si sama v aute tak o problém menej. Chápeš?

Ja len pre ilustraciu, ked uz sa s nou zacalo, doplnim takto (fotene v novembri, stale tak cestuje). Bez dalsich komentarov.