icon

Autosedačka otočená proti smeru jazdy a staršie dieťa

dokocaidovoza
26. mar 2012

Ahojte maminky a oteckovia! Táto diskusná je pre rodičov, ktorí vedia o tom, že autosedačky otočené proti smeru jazdy by sa mali používať čo najdlhšie, pretože sú až 5x bezpečnejšie než sedačky, ktoré sa inštalujú čelom vpred. Výskumy hovoria, že ideálne by sa proti smeru jadzy mali deti voziť až do 3-4 rokov! My vozíme nášho synčeka v takejto autosedačke a často sa stretávame s neporozumením (vraj, prečo chudáčik musí sedieť naopak, veď už je veľký...). Mali sme ťažkosti sedačku otočiteľnú proti smeru jazdy pre dieťa nad 13 kg aj kúpiť, predajcovia nás od nej odhovárali. Máte skúsenosti s takýmito autosedačkami? Čo si o nich myslíte? Aký model máte a ako ste s ním spokojní? Stretli ste sa s predsudkami, ako my?

vercicha
6. aug 2015

@jajka68 ano mame 2 detske integrovane sedacky aj my a 2 obycajne sedadla maju isofix a hoci uz 10 rocny nepotrebuje podsedak ma 154cm ma detsku vyvysenu vbudovanu sedacku uplne vzadu a vidi dopredu na cestu 🙂 4 rocnemu sme aj tak kupili autosedacku od 15-36 kg besafe aby mal aj ochranu na boky a mohol si opriet hlavu 🙂

jajka68
6. aug 2015

@vercicha aj my mame concord transformers kupenu 15-36kg, tu nosime ked ideme na dlhe trate, alebo druhym autom. ale tie integrovane su super tiez.

divozienka26
22. sep 2015

@vercicha Ja by som sa na Tvojom mieste spytala vyrobcu ci take vozenie schvaluje predsalen je to sedacka v smere a protismeru pri naraze posobia uplne ine sily na uplne ine casti....aby sa nahodou nestalo nieco zle...predsalen neni na to projektovana

kika1989
20. okt 2015

@desszi dobry den citala som vas koment o autosedačke vedeli by ste mi poradit kde si mozem kupit taku sedacku..Ktora znacka to vyraba..dakuje

desszi
20. okt 2015

@kika1989 my sme mali Maxi Cosi Mobi, onoho casu sme kupovali z polskeho eshopu, kedze u nas nebola dostat, teraz je uz dostat aj u nas napr. tu http://www.babyborn.sk/autosedacky-2/skupina-9-... 🙂 pripadne odporucam pobrazdit net, ci nie je niekde aj lacnejsie

katkatt
11. dec 2015

@desszi prosim Vas, da sa Maxi cosi Mobi nainstalovat aj na predne sedadlo - sedadlo spolujazdca? samozrejme pri vypnutom airbagu... lebo co som pozerala video na youtube, tak to pripevnovali okrem pasu aj takymi popruhmi o predne sedadlo a to by sa vpredu nedalo. Je to v takom pripadne dostatocne stabilne zafixovane? Citala som, ze mate s nou skusenosti, tak prosim o radu Vas. Uvazujeme este pripadne nad BeSafe Izi Combi.

desszi
11. dec 2015

@katkatt co si ja pamatam, montaz podla navodu bola mozna aj na predne sedadlo, ale ja som to nikdy nevyuzila, takze Vam neviem povedat, ako sa to prakticky prevadzalo. A nakolko som uz sedacku posunula kamaratke, ani sa neviem pozriet do manualu :( jedine zeby ste stiahli z netu manual a pozreli sa tam.

katkatt
11. dec 2015

@desszi dakujem 🙂 a upevnovali ste to aj o to predne sedadlo?

pele
20. dec 2015

@katkatt Ja som to skusala na prednom sedadle u znamych a je tam povolene ju instalovat, tethering pasy, ktore normalne upevnujes o predne sedadlo, ak je sedacka na zadnom sedadle, tak teraz ich tiez upevnis o predne sedadlo, vlastne obopinaju okolo predne sedadlo a uchytavaju sa na jeho zadnej strane. Je to v manuali.
Ja akurat hladam sedacku, cez ktoru na prednom sedadle budem vidiet do spatneho zrkadla, tato bola celkom ok v polohe lezmo, daj si este na to pozor, ci aj v tvojom aute to tak bude. Napr. Britax max way, ktoru odporucaju aj do malych aut som skusila a cez tu som vobec nevidela. Zabera totiz menej miesta na sedadle, ale viac do vysky, tam kde je akurat to zrkadlo.
Ak ma niekto skusenosti s vhodnym modelom na predne sedadlo, cez ktore vidi zrkadlo, prosim poradte mi.
Tebe som este chcela napisat, ze sa mi zda, ze Maxi cosi mobi je starsi model, neviem, ci ju kupit, kedze zrejme ide o starsie kusy, co boli dlhsie na sklade. Mobi XP novsi model by zas mal byt o 3 cm vyssi a tak sa bojim o to zrkadlo (ten si nemam u koho vyskusat)

katkatt
20. dec 2015

@pele dakujem za rady, objednala som nakoniec Maxi Cosi Opal, uz je na ceste, sice do protismeru je len do 13 kg, ale na vysku ma len cosi cez 60 cm, takze by som mala vidiet aj do praveho spatneho zrkadla, som dost vysoka, takze dufam uvidim 🙂

katkatt
20. dec 2015

@pele nevidela som ju nazivo, dufam, ze bude ok. Skusala som tam polozit Cam Gara a videla som dobre, na vysku su podobne, len teda kvoli bezpecnosti kupujeme radsej Maxi cosi ako Cam....

briasr
20. mar 2016

@zuzu46 Zdravim Vas, chcem vas poprosit o jednu odpoved v suvislost s vasou autosedackou cybex sirona, vidim ze ste ju pouzivali tak sa chcem opytat ze dokedy sa vam dala vyuzit konkretne do kolko cm vysky vasho dietatka a veku nakolko ma upozornili pri kupe ze to je do max 98cm, tak sa nevieme teraz rozhodnut ci kupit ci nie, dakujem za reakciu

zuzu46
31. mar 2016

dobry den, no my ju stale mame a maly ma cca 104 cm 🙂 ale uz je to tak max do leta 🙂
@briasr

dari226
31. mar 2016

@briasr my sme ju mali do max 2,5 roka zial nebolo tam tolko miesta pre nas ako pisali do 4 rokou

briasr
31. mar 2016

@zuzu46
@dari226 dakujem za info, nakoniec sme ju kupili a teda zatial sme velmi spokojny, uvidime nakoniec dokedy nam vydrží 🙂

zuzu46
1. apr 2016

@briasr super tak vela stastnych kilometrov 🙂

briasr
5. apr 2016

@zuzu46 dakujem ☺

mylullaby
1. aug 2016

Maminky zhanam sedacku do protismeru 9-18kg / 9-25kg, rozhodujem medzi znackamim Britx Max way, Maxi Cosi two way pearl a Besafe. Mate skusenost prosim? Vedeli by ste dporucit nieco aj za prijatelnu cenu? Dakujem

divozienka26
1. aug 2016

@mylullaby ja som nad nimi tiez uvazovala max way mal zle testy v prednych narazoch tusim, 2 way pearl bol najvacsim favoritom lebo sme chceli otocny aj aj a z tejto je aj super vyhlad len sa mi zda troska uzka ale to sa mi asi len zdalo. Kupili sme nakoniec cybex sironu, kupu nelutujem- vychadza cca rovnako ako ta maxi cosi, ale mala trosku lepsie testy. Takze keby som kupovala zas asi vy som znova sla bud do sirony -alebo do 2 way pearl. . Besafe maju super viditelnost z okna lebo su vysoko, ale testy dost priemerne- ono ani sa necudujem , ak je dietatkova hlavka uz zarovno skla nie je tak chranena ako ked je nizsie a teda z okna nevidi, a kedze cestujeme tyzdenne 400-500km isli sme radsej do bezpecnosti na ukor vyhladu z okna a financii. Nikdy by som to nepovedala ani neverila ze to poviem ale na tej sirone nasa pultik fakt ma rada, a toho som sa najviac obavala ako ho prijme ked ju otocim do smeru. A velka vyhoda ze ona sa vedela ruckami dostat z pod pasov hociako som to utiahla- teda hociak bezpecna sedacka zrazu bezpecnou nebola, a takto tu moznost vobec nema. 🙂

mylullaby
13. sep 2016

No nakoniec sme vybrali autosedacku Joie, a spokojnost velka 🙂

nikcur
14. sep 2016

@habibi78 prepáčte ale váš komentár je mimo, bavíme sa O.deťoch do.3 rokov, neviem ako vaše, ale tie moje S nikým iným V aute nikam nechodia nie to.ešte na nejakých minibusoch na výlety Q V tomtom veku školské ani nie sú. A kolotoče? Aké adrenalínové kolotoče sú pre 3 ročné deti?

kukakaj
6. nov 2016

@katkatt ahoj, my zvazujeme maxi cosi opal a neviem ju najst v ziadnom kamennom obchode aby sme ju vyskusali...ste s nou spokojni? My mame citroen c3 a to je malicke auto a bojime sa ci sa nam zmesti na zadne sedadlo

katkatt
6. nov 2016

@kukakaj my sme ju objednavali z Polska cez e-bay, lebo tam stala o stovku (!) menej ako v nasich e-shopoch. Uz ju mame otocenu v smere jazdy. Je dost mohutna, to je pravda. Asi len do auta, kde su plnohodnotne tri sedadla vzadu. Da sa sice trochu regulovat sirka takym gombikom, ale nie je to velky rozdiel. Ak ste zo zapad.Slov., da sa vidiet v BA al. TT. Mozme sa dohodnut, ked Vam to pomoze.

kukakaj
6. nov 2016

@katkatt dakujem krasne za odpoved...my sme z tatier a to je daleko ☹ ja som zatial prehladala okolite predajne tu na okoli a zvazujeme ist pozriet aj do polska ci ju tam niekde mat nebudu...ak sa mozem opytat za kolko ste ju kupili?

katkatt
6. nov 2016

@kukakaj uz presne neviem, to bolo este v decembri, nieco cez 200€

kukakaj
7. nov 2016

To je super cena, tu som nasla najlacnejsie za 230€. A za to sa plati nejake clo ak to objednavas zo zahranicia?

katkatt
7. nov 2016

@kukakaj mozno to bolo do tych 220. Uz ani neviem, ci sa platil kurier alebo nie. Clo sme neplatili.

kajark
1. feb 2017

ahojte, ak by mal niekto zaujem predavam protismernu britax max way v super stave. Link https://www.modrykonik.sk/market/autosedacky/rk... Katarina

iddus
11. apr 2017

@desszi ahoj, aky typ autosedacky mate pls? Znacka aj typ.by ma zaujimala dakujem

desszi
11. apr 2017

@iddus mali sme maxi cosi mobi 🙂