icon

Autosedačka otočená proti smeru jazdy a staršie dieťa

dokocaidovoza
26. mar 2012

Ahojte maminky a oteckovia! Táto diskusná je pre rodičov, ktorí vedia o tom, že autosedačky otočené proti smeru jazdy by sa mali používať čo najdlhšie, pretože sú až 5x bezpečnejšie než sedačky, ktoré sa inštalujú čelom vpred. Výskumy hovoria, že ideálne by sa proti smeru jadzy mali deti voziť až do 3-4 rokov! My vozíme nášho synčeka v takejto autosedačke a často sa stretávame s neporozumením (vraj, prečo chudáčik musí sedieť naopak, veď už je veľký...). Mali sme ťažkosti sedačku otočiteľnú proti smeru jazdy pre dieťa nad 13 kg aj kúpiť, predajcovia nás od nej odhovárali. Máte skúsenosti s takýmito autosedačkami? Čo si o nich myslíte? Aký model máte a ako ste s ním spokojní? Stretli ste sa s predsudkami, ako my?

sue
19. jún 2015

@zlatat ja sa nechcem hadat 😊 ale ked si vlozis do googlu "crashtest axkid minikid" tak ti hned vyhodi ten pruser s Isofixom a jeho odtrhnutim pri crashteste...
Ale v konecnom dosledku je to na kazdom z nas, ako sa rozhodneme
...

zlatat
19. jún 2015

@sue tak to sa velmi mylis, pretoze minikid nema izofix !!!!!!

kubobubo
19. jún 2015

Axkid je ako za trest. Tazko sa s nou manipuluje, dieta tam sedi v dost nepohodlnej vzpriamenej polohe, ziadne kresielko na rozvalenie. Mam ju na pasoch, ale ma aj isofix uchytky. Vzdy ked tam zapinam dceru, len nadavam a laktom pridrziavam opierku nech neuteka. Aj tak obcas pocas jazdy pocujem cinknutie, ked nabehnem na hrbol a opierka uteka.
Do druheho auta sa chystame kupit Maxi Cosi Axisfix - to je paradna sedacka, aj v smere jazdy aj protismeru. Pohodlne kresielko.

zlatat
19. jún 2015

@kubobubo to sa ti opierka neda zamknut ? My mame na nej brzdu a ked maleho priputam, co ozaj ide rychlo, tak zaklapnem packu na hlavovej opierke a sa zaisti takze sa ani nepohne.
A neviem aky mate typ Axkidu ale nasa na izofix nejde.
Maly v nej nie je vzpriameny v pohode sa v nej vyspal - je v prislusenstve taky diel na podlozenie noziciek aby bola v pololahu.

kubobubo
19. jún 2015

@zlatat ten nestastny axkid co ma tie zle crashtesty.

saxxxana
19. jún 2015

@kubobubo to je nieco ako Maxi Cosi Axiss? Alebo este nieco insie?

zlatat
19. jún 2015

@kubobubo aha, no ja mam novy model minikid a ten je trosku vylepseny. My sme s nim velmi spokojni - drzi na sedadle ako prikovany a je isteny 3 pasmi .... a ked uz by sa tie roztrhli pri havarii, tak to uz cloveku ani svatena voda nepomoze - predsalen autopasy su konstruovane na vacsiu vahu ako isofix. Ja tomuto systemu moc neverim, preto sme volili sedacku ktora sa puta pasmi aj ked v aute isofix mame.

kubobubo
19. jún 2015

@zlatat ja ju mam v aute na pasoch a cize ma netrapi, ze na isofixe zlyhala na crashtestoch.
Len ta prakticka manipulacia s nou je ako za trest a dieta v nej obvykle zaspalo na "hodinara". Dufam, ze v tej novsej verzii su tieto muchy vychytane.

zlatat
19. jún 2015

@kubobubo snad ano, ja sa zatial nestazujem. Ale predsalen je medzi tymito dvoma typmi trochu rozdiel. Aj ked sedacku maju podobnu, no konstrukcia je ina

vercicha
23. jún 2015

Stale sa rozhodujem medzi minikid a axissfix od maxi cosi. Na MC sa mi paci otocenie o 360'. Skusenksti s touto sedackou? Nejak neviem najst na nu referencie od mamiek 🙂

saxxxana
23. jún 2015

@vercicha radsej pozri testy nie referencie maminiek

vercicha
23. jún 2015

@saxxxana praveze som nenasla ani crash test na to MC

zlatat
23. jún 2015

@vercicha pozri si sedačky, ktoré prešli švédskym Plus testom - je to jediný crash test na svete, ktorý testuje aj záťaž na krčnú chrbticu pri autohavárii. Nehovorím, že autosedačky, ktoré boli testované ADAC testom nie sú bezpečné, to vôbec nie, ale tie, ktoré prešli plus testom dávajú dodatočnú bezpečnosť detí, ktorú nezabezpečia sedačky ktoré týmto testom neprešli

saxxxana
23. jún 2015

@vercicha ja mam vysledky asi len MC axiss, z dtestu ak chces poslem ti

vercicha
24. jún 2015

@saxxxana budem rada 🙂 dakujem

kubobubo
24. jún 2015

@saxxxana maxi cosi je nova sedacka - model 2015. My sme ju skusali v predajni, aj malemu sa pacila (15 mesiacov) a chcel sa do nej stverat naspat. V predajni stala 440 EUR, a na nete sme ju nasli za 380 EUR, tak chceme trochu usetrit. 🙂

Presla aj Adac testom s celkovou znamkou 2,2.
http://zivot.cas.sk/clanok/20641/velky-test-det...

A viac podrobnosti na nemeckej stranke.
https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...

Neviem ci ju aj svedi testovali.

saxxxana
24. jún 2015

@vercicha posli mail do ip, poslem ti porovnanie MC 2way pearl (ma lepsie hodnotenie ako axiss) s cybex sironou, este pohladam mozno najdem aj ten axiss

30kika30
31. júl 2015

na www.dolex.sk majú sedačky od 0 do 25 kg , ktoré môžu byť otočené proti smeru jazdy len niektoré detičky tak sedieť nechcú asi preto Vás predajca odhováral. mimochodom sedačky sú aj testované

vercicha
4. aug 2015

Mam na Vas prosbu kedze nikde neviem najst autosedacku minikid, axidfix a pod bola by niektora z Vas ochotna aby som ju k Vam prisla pozriet? Uz som rozmyslala ju ist pozriet niekde do Polska ale vsetko bolo tak 7h cesty autom. Mame sharana a chcela by som ju vidiet v aute, kolko tam bude mat mala priestoru na nozky, ako ju tam budem davat alebo ako tam bude nastupovat. Jedna sa o to ze sedacku ktoru kupim bude v strede nie na kraji. Sadnem aj ja a potom ju budem pripinat pasom. Nechcem ju kupovat na blint a potom vraciat. Dakujem za ochotu a pomoc.

vercicha
4. aug 2015

Da sa niekde kupit axkid na Slovenku? Ist ju pozriet do obchodu a kupit? Dakujem 🙂

cunderlikova.andrea
4. aug 2015

@vercicha tato autosedacka sa da velmi pohodlne kupit tu: http://bezpecnaautosedacka.babyrecenzie.sk/obchod/ - ja som si ju aj sla osobne vyzdvihnut v BA - zrejme sa tam bude dat aj ist pozriet 🙂 Kludne sa im ozvite a dohodnite si to. Mozem len a len odporucit - mali sme od nich Axkid s maximalnou spokojnostou 🙂

vercicha
4. aug 2015

@cunderlikova.andrea dakujem uz som hovorila s jednou pani odtial. Takze si dohodneme stretnutie 🙂

vercicha
Autor odpoveď zmazal
vercicha
5. aug 2015

A okrem ineho pozitivne hodnotim aj to , ze mala vidi na bratov a spolu komunikuju a spolu sa smeju a hraju 🙂

cunderlikova.andrea
6. aug 2015

@vercicha uzasne vyriesene!!! 🙂)) Skvely napad - ake mate auto, ak sa mozem spytat? aby som vedela, kde sa to da spravit 🙂

cunderlikova.andrea
6. aug 2015

@vercicha A este by som sa spytala na chranic popruhov - vidim, ze mate nieco ako oranzovy / zirafkovy chranic pasov - resp. ochrana pre dieta, aby pas nerezal - kde ste to prosim kupili?

vercicha
6. aug 2015

@cunderlikova.andrea ten zirafkovy chranic je z Maderny v KE a auto mame wv sharan 🙂

cunderlikova.andrea
6. aug 2015

@vercicha dakujem pekne 🙂 Perfektna inspiracia!!! Super ste to vymysleli 🙂

jajka68
6. aug 2015

@vercicha tak toto ste super vyriesili. aspon budem mat inspiraciu pri dalsiom dietati 😀 my mame alhambru a mame ale aj integrovane detske sedacky, tak to je tiez dobra vyhoda, ze nemusim kupovat autosedacky