Autosedačka otočená proti smeru jazdy a staršie dieťa
Ahojte maminky a oteckovia! Táto diskusná je pre rodičov, ktorí vedia o tom, že autosedačky otočené proti smeru jazdy by sa mali používať čo najdlhšie, pretože sú až 5x bezpečnejšie než sedačky, ktoré sa inštalujú čelom vpred. Výskumy hovoria, že ideálne by sa proti smeru jadzy mali deti voziť až do 3-4 rokov! My vozíme nášho synčeka v takejto autosedačke a často sa stretávame s neporozumením (vraj, prečo chudáčik musí sedieť naopak, veď už je veľký...). Mali sme ťažkosti sedačku otočiteľnú proti smeru jazdy pre dieťa nad 13 kg aj kúpiť, predajcovia nás od nej odhovárali. Máte skúsenosti s takýmito autosedačkami? Čo si o nich myslíte? Aký model máte a ako ste s ním spokojní? Stretli ste sa s predsudkami, ako my?
@vercicha Ja by som sa na Tvojom mieste spytala vyrobcu ci take vozenie schvaluje predsalen je to sedacka v smere a protismeru pri naraze posobia uplne ine sily na uplne ine casti....aby sa nahodou nestalo nieco zle...predsalen neni na to projektovana
@kika1989 my sme mali Maxi Cosi Mobi, onoho casu sme kupovali z polskeho eshopu, kedze u nas nebola dostat, teraz je uz dostat aj u nas napr. tu http://www.babyborn.sk/autosedacky-2/skupina-9-... 🙂 pripadne odporucam pobrazdit net, ci nie je niekde aj lacnejsie
@desszi prosim Vas, da sa Maxi cosi Mobi nainstalovat aj na predne sedadlo - sedadlo spolujazdca? samozrejme pri vypnutom airbagu... lebo co som pozerala video na youtube, tak to pripevnovali okrem pasu aj takymi popruhmi o predne sedadlo a to by sa vpredu nedalo. Je to v takom pripadne dostatocne stabilne zafixovane? Citala som, ze mate s nou skusenosti, tak prosim o radu Vas. Uvazujeme este pripadne nad BeSafe Izi Combi.
@katkatt co si ja pamatam, montaz podla navodu bola mozna aj na predne sedadlo, ale ja som to nikdy nevyuzila, takze Vam neviem povedat, ako sa to prakticky prevadzalo. A nakolko som uz sedacku posunula kamaratke, ani sa neviem pozriet do manualu :( jedine zeby ste stiahli z netu manual a pozreli sa tam.
@katkatt Ja som to skusala na prednom sedadle u znamych a je tam povolene ju instalovat, tethering pasy, ktore normalne upevnujes o predne sedadlo, ak je sedacka na zadnom sedadle, tak teraz ich tiez upevnis o predne sedadlo, vlastne obopinaju okolo predne sedadlo a uchytavaju sa na jeho zadnej strane. Je to v manuali.
Ja akurat hladam sedacku, cez ktoru na prednom sedadle budem vidiet do spatneho zrkadla, tato bola celkom ok v polohe lezmo, daj si este na to pozor, ci aj v tvojom aute to tak bude. Napr. Britax max way, ktoru odporucaju aj do malych aut som skusila a cez tu som vobec nevidela. Zabera totiz menej miesta na sedadle, ale viac do vysky, tam kde je akurat to zrkadlo.
Ak ma niekto skusenosti s vhodnym modelom na predne sedadlo, cez ktore vidi zrkadlo, prosim poradte mi.
Tebe som este chcela napisat, ze sa mi zda, ze Maxi cosi mobi je starsi model, neviem, ci ju kupit, kedze zrejme ide o starsie kusy, co boli dlhsie na sklade. Mobi XP novsi model by zas mal byt o 3 cm vyssi a tak sa bojim o to zrkadlo (ten si nemam u koho vyskusat)
@zuzu46 Zdravim Vas, chcem vas poprosit o jednu odpoved v suvislost s vasou autosedackou cybex sirona, vidim ze ste ju pouzivali tak sa chcem opytat ze dokedy sa vam dala vyuzit konkretne do kolko cm vysky vasho dietatka a veku nakolko ma upozornili pri kupe ze to je do max 98cm, tak sa nevieme teraz rozhodnut ci kupit ci nie, dakujem za reakciu
Maminky zhanam sedacku do protismeru 9-18kg / 9-25kg, rozhodujem medzi znackamim Britx Max way, Maxi Cosi two way pearl a Besafe. Mate skusenost prosim? Vedeli by ste dporucit nieco aj za prijatelnu cenu? Dakujem
@mylullaby ja som nad nimi tiez uvazovala max way mal zle testy v prednych narazoch tusim, 2 way pearl bol najvacsim favoritom lebo sme chceli otocny aj aj a z tejto je aj super vyhlad len sa mi zda troska uzka ale to sa mi asi len zdalo. Kupili sme nakoniec cybex sironu, kupu nelutujem- vychadza cca rovnako ako ta maxi cosi, ale mala trosku lepsie testy. Takze keby som kupovala zas asi vy som znova sla bud do sirony -alebo do 2 way pearl. . Besafe maju super viditelnost z okna lebo su vysoko, ale testy dost priemerne- ono ani sa necudujem , ak je dietatkova hlavka uz zarovno skla nie je tak chranena ako ked je nizsie a teda z okna nevidi, a kedze cestujeme tyzdenne 400-500km isli sme radsej do bezpecnosti na ukor vyhladu z okna a financii. Nikdy by som to nepovedala ani neverila ze to poviem ale na tej sirone nasa pultik fakt ma rada, a toho som sa najviac obavala ako ho prijme ked ju otocim do smeru. A velka vyhoda ze ona sa vedela ruckami dostat z pod pasov hociako som to utiahla- teda hociak bezpecna sedacka zrazu bezpecnou nebola, a takto tu moznost vobec nema. 🙂
No nakoniec sme vybrali autosedacku Joie, a spokojnost velka 🙂
@kukakaj my sme ju objednavali z Polska cez e-bay, lebo tam stala o stovku (!) menej ako v nasich e-shopoch. Uz ju mame otocenu v smere jazdy. Je dost mohutna, to je pravda. Asi len do auta, kde su plnohodnotne tri sedadla vzadu. Da sa sice trochu regulovat sirka takym gombikom, ale nie je to velky rozdiel. Ak ste zo zapad.Slov., da sa vidiet v BA al. TT. Mozme sa dohodnut, ked Vam to pomoze.
To je super cena, tu som nasla najlacnejsie za 230€. A za to sa plati nejake clo ak to objednavas zo zahranicia?
ahojte, ak by mal niekto zaujem predavam protismernu britax max way v super stave. Link https://www.modrykonik.sk/market/autosedacky/rk... Katarina

@jajka68 ano mame 2 detske integrovane sedacky aj my a 2 obycajne sedadla maju isofix a hoci uz 10 rocny nepotrebuje podsedak ma 154cm ma detsku vyvysenu vbudovanu sedacku uplne vzadu a vidi dopredu na cestu 🙂 4 rocnemu sme aj tak kupili autosedacku od 15-36 kg besafe aby mal aj ochranu na boky a mohol si opriet hlavu 🙂