Autosedačka po vajíčku
Ahojte,
Mamicky porAdte mi pls, kupit po vajci sedacku do auta 9-18 alebo 9-36 kg?
9-36 sa mi zda prakticka (pre mna ako rodica) avsak chceme kupit nieco v com sa bude babatku dobre cestovat. Vo vajci ma chudatko stale hlavicku odkvicnutu a chcem tomu zabranit. Cestujeme vela a casto takze chceme kupit nieco pohodlne.
Mate skusenodt s nejakou 9-36 ktora je pohodlna?
Ak spravnem chapem tak iba tie do 18 kg sa daju dat v protismere jazdy (co je urcite bezpecnejsie).
Kvoli praktickosti som naklonena na tie do 36 kg (praktickost vidim v tom ze kupim teraz a mame pokoj do tych cca 36 kg) avsak ak su pohodlnejsie pre babo tie do 18 kg samozrejme ze to je prednejsie 🙂
Dakujem za vase postrehy a rady
@momoqui vidim ze riesis presne co ja. Mame dvojicky a neoplati sa mi kupovat 9-18 kupili sme pultikovu 9 az 36 cybex pallas a neviem si vynachvalit su v nich od 7mesiacov ale vahu mame 8kil na vysku je nam dobra a na pultiky si zvykli beru ich automaticky kedze nic une nevyskusali okrem vajica. Nedam dopustit a 2rocny ma uz pol roka cyber 15-36kil a ma 14 kil isiel do nej ako 13kilovy ale vyskovo to bolo v poriadku. Neviem si tie sedacky vynachvalit ci pre malw babi ci pre vacsie. Odporucam a to cestujeme vela. Iba odporucanie do tych pultikovych dietatko obliekat lahko v lete len do bodycok aby sa moc nepotili.
My sme kúpili caretero fenix od 0 do 18 kg. Ešte maleho vozime v protismere. Sedačku sme vymenili keď mu vo vajíčku začala trčať hlava.
Mate niekto skusenost s autosedackami Cosatto? Bud 9-18 pripadne do 36 Kg. Ak ano ako ste spokojni / nespokojni...
@chjulia ahoj vcera som robila 1.kolo prieskumu a predavacka mi jednoznacne odporucala Romer Britax 2016. Neviem presny nazor lebo je ich dako vela a furt nejake nove kolekcie 🙂 mne sa twn material zdal dost umely takze chcem urcite este pozriet aj ine. Alebzrejme su vsetky take umeliny takze ratam ze daku vlozku budeme pouzivat. Co som bola prekvapena ze sa da polohovat nie uplne do lahu. Tato vasa sa da ako polihovat?
@momoqui Ahoj, sedačky 9-18 sa síce polohujú ale nie až do ľahu, my sme s touto King maximálne spokojný, tento rok sme s ňou absolvovali 3. krát cestu do Chorvátska a syn sa v pohode vyspinkal. My máme starší model, takže neviem ako tie novšie ale táto výborne fixuje hlavičku, je priestranná a pohodlná. Čo sa týka poťahu, tak my máme ten "žirafový" a to je úplne iný materiál, na dotyk veľmi príjemný.
@momoqui my máme maxi cosi milofix. Dá sa jemne nakloniť do ľahu, a použiť aj v protismere jazdy
@papricka33 diki a je na isofix?
@momoqui áno.+istiaci pás s kotvou. Ja mám ročník 2014, v tom roku to bol v testoch ADAC víťaz kategórie. Môj drobec bol trochu väčšie bábo, takže išiel z vajíčka v 5 mesiaci do tohto, a sme s tým spokojní. Teraz má 2,5. Boli sme s tým 3x pri mori, prvý raz práve keď sme ju kúpili, takže bol drobec, sedel v protismere... Pre malé detičky je tam vyberatelny klin pod zadoček a taká tesniaca vložka, ktoré potom vyberieš...
Inak ja som mala vajíčko Romer, k trojkombinacii s kočíkom... ale nebola som vôbec spokojná ☹ malý bol stále naklonený dopredu, kvackala mu vždy hlavička keď zaspal... Išla som hlavne po bezpečnosti, ale Romer ma čo sa pohodlia pre bábo týka, sklamal. Neviem, možno sú tie väčšie kategórie iné, s tými skúsenosť nemám... nechcela som riskovať 😒
My máme romer king II, má polohovanie aj signalizáciu na dotiahnutie pásu, veľká spokojnosť
@papricka33 diki za nazor ja chcem kupit nieco naozaj pohodlne. Tiez vo vajci malej odkvecala hlavicka do boku a nedalo sa nam polohovat (pri kupe 3kombi som nejak neriesila vajce a vobec som nevedela ze su rozne typy vajicok 🙂 ) . My cestujeme a budeme cestovat casto a najma na dlhe vzdialenosti takze by som chcela naozaj pohodlnu sedacku aby jej hlavicka neodkvicala. Co sa tyka bezpecnosti verim ze vsetky co presli testami su bezpecne. Predavacka ma viacmenej odhovarala od MC sle ja som otvorena vsetkym znackam
@momoqui my mame Maxi Cosi Axissfix, v testoch Adac patri vo svojej kategorii medzi najlepsie (pripajam link https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersic...). Aj tu uz spominana Maxi Cosi Milofix bola testovana v predchadzajucich rokoch a dopadla dobre, takze predavacka ma zrejme vyssiu marzu od Britaxu 🙂. Inak s Axissfix sme velmi spokojni, dcerke sa tam dobre jazdi, sedacka je makkucka, pohodlna. Jej vyhoda je, ze sa da pre mensie dietatko pouzivat proti smeru jazdy.
@m_ uff, tak to si nie som istá musím kuknut 🙂 alebo pozri videá na youtube 😉
Baby mate niekto autosedacku od Chicco, Cam alebo Cosatto? Alebo na Slovensku letia len tie Romerky a MaxiCosi? 🙂

my mame caretero, polohovatelnu... je super, z vajicka rychlo vyrastol, tak sme nasli sedacku, v ktorej by mohol este lezat, je aj do protismeru...