Autosedačka po vajíčku
Ahojte,
Mamicky porAdte mi pls, kupit po vajci sedacku do auta 9-18 alebo 9-36 kg?
9-36 sa mi zda prakticka (pre mna ako rodica) avsak chceme kupit nieco v com sa bude babatku dobre cestovat. Vo vajci ma chudatko stale hlavicku odkvicnutu a chcem tomu zabranit. Cestujeme vela a casto takze chceme kupit nieco pohodlne.
Mate skusenodt s nejakou 9-36 ktora je pohodlna?
Ak spravnem chapem tak iba tie do 18 kg sa daju dat v protismere jazdy (co je urcite bezpecnejsie).
Kvoli praktickosti som naklonena na tie do 36 kg (praktickost vidim v tom ze kupim teraz a mame pokoj do tych cca 36 kg) avsak ak su pohodlnejsie pre babo tie do 18 kg samozrejme ze to je prednejsie 🙂
Dakujem za vase postrehy a rady
Este sme stale vo vajci a nerozhodnuti ktoru autosedacku kupit 🙂 prosim ak mate skusenost s tymito poradte:
Peg Perego Viaggio1
Chicco
Romer Britax LS
Co sa mi nepaci na romer britax a maxicosi je to ze su tvrde. Aspon na mna tvrdo posobia v porovnani s pegperegom.
Aj perego je dobrá voľba.
Dievčatá mimo trošku témy ale môže sa polohovať autosedačka ak je v smere jazdy? teda napr. dieťa zaspí a dám ho do "ležiacej" polohy 🙂
Janulik.. sedacky su polohovatelne. Treba si vybrat.
@momoqui Peg Perego Viaggio1 mame. V ciernej farbe s kozenkou. Maximalna pokojnost. Mala sa v nej citi pohodlne. Urcite by som uz nebral ciernu fabu a kozenku - v lete to riadne hreje a kozenka byva taktiez nahriata. Inas produkt ako taky 1*.
@janulik2008 polohovatelne ano, ale do leziacej polohy ako vajce, taku sedacku nikdy nedas. Aspon tie, co nie su Reboarder.
@momoqui Zijete na SK, v EU alebo niekde mimo EU?
V EU je zial ten trh trochu obmedzeny, co je fakt hanba. Ja odporucam po vajci Reboarder. Zial, v Europe je tych pravych Reboarder, cize do 18 kg v protismere, velmi malo.
Nasa najmladsia ma 14 mesiacov, je chuda a dlha, z vajca uz vyrastla.
Zijeme v DE, momentalne v Saudskej Arabii. V SA nemam problem, tu nie su ziadne predpisy, objednali sme Reboarder z USA. JE to nieco neskutocne uzasne. Mala je v protismere, sedacka sa da polohovat az do lahu, ako vajce. Je to akysi multitalent (pas aj isofix), Rear-facing az do 18 kg, forward-facing do 30 kg....
Skoda, ze nie je pre Europu.
V DE sme sa rozhodli pre BeSafe. Takze ak mas financie, pozerala by som po tych pravych reboarderoch (cize do 18 kg, nie pseudoreboarder, tie su len do 13 kg rear-facing).
@momoqui ahoj,my sme po vajicku kupili Zopa Carerra, mame ju uz vyse roka a velka spokojnost 🙂 je krasne makka (aj keby neratam tie cierne zmensujuce vlozky na sedenie), takze prijemna na sedenie...super chrani hlavicku a co bolo pre mna rozhodujuce, je 9-36kg a POLOHOVATELNA... odporucali mi ju aj zname i kamosky z okolia, dost lhdi ju ma a su spokojne 🙂 a mozem ppvedat, ze i ja som spokojna 🙂 takaze za seba odporucam ;) mozno nienje vitaz v crash testoch ako neviem ake mega drahe sedacky (tato stala nieco cez 100e), ale je pohodlna a ked drobec zaspi, vysuniem ju dopredu a je akoby vo vajicku, hlavicka mu nepada..kamoska mu s pultikom asi romer ci co to je a maly ked zaspi je odkvecnuty ponad pultik posediacky...za mna dost nepohodlne... 🙂
@momoqui nasa zopa carerra je makkucka ☺
@katka253111 dakujem za typ. Skusim ju najst dakde v BA a poskusat. Pre mna je priorita pohodlie pre babo takze aby bola makka. V 2 obchodoch (aj tu na Mk) ma nahovarali na Romer Britax a MaxiCosi ale obe mi pripadali tvrde ked som ich chytila. Jedina, co sa mi zdala pohodlna a makka bola PegPerego. Tuto Carrera som este nevidela tak skusim ju najst 🙂
@pitufinka hmm aky test? Kazdy otestuje a ohodnoti podla toho co chce/nechce predat. Na Slovensku tlacia kupovat nemecke znacky autosedaciek zevraj su najlepsie. Netvrdim ze neverim testom ale nebrala by som ich uplne smerodatne. Treba overit ci aj v Nemecku tie ich predavaju ako najlepsie resp. ci ich tam ma kto kupovat kedze porodnost je velmi nizka 🙂 v porovnani s chicco ktore nemaju problem predat aj v Taliansku takze ich nepotrebuju pretlacit na ine trhy. Js berem tie crashtwsty s velkou rezervou. Mne zaujima najma pohodl
@momoqui tuto http://www.besafe.de/product-de/izi-combi-x4-is...
Este lepsie su tie i-size ale potrebovali aj na pas, kedze jedno auto je s a jedno este bez isofixu. zatial je vo Van-e na isofix v protismere a bude tak pre mna za mne aj 4 4-5tich rokov. Isofix na sedacke sa da prisposobit, takze aj väcsiemu dietatu nie je problem sediet v nej v protismere pohodlne, nemusi si velmi krcit nohy. Nasa najmladsia ine zatial nepozna, cize pokym ku neposadim do smeru jazdy, hadam prostestovat nebude.
My cestujeme fakt ze vela, casto v aute zaspi, hlava jej neodväcuva ani v Besafe ani v tej americkej Evenflo.
Len ta Besafe je dost draha, my mame tu lepsiu verziu (lepsi potah) za 550 E. Tie je veeeeelmi tazka (16 kg), takze caste prekladanie z auta do auta (aj ked vdaka isofixu v pohode) je dobre tak na fitko 😀
Inak otazocka, niekde hore so citala, ze vajce mas Concord. Mas ten Air Safe? Lebo mi ju mame tiez a hlava jeje nikdy nepadala? Ono velmi zalezi ake ma auto sedadla. Ked su dost naklonene, tak sa sedacka pripevnena len pasom da prisposobit ale je pravda, ze s tou isofixbase (tu mame tiez) sa velmi soekulovat neda. V nasich autach vdaka bohu su sedadla v celku rovne, takze nikdy nebol problem ale raz sme mali z pozicovne Audi (uz neviem ktory tym) a to bola hroza. Na isofixe bola v tej sedacke takmer rovno. Takze tam som isofix zrusila a priputala len autopasom. Vtedy to bolo ako tak. Ale poviem ti, nikdy viac.
Inak spominas tie nemecke. Tak v DE (kedze tam sme doma) tiez "bezia" najviac Maxi Cosi a Römerky a este Cybex. Ono testy maju ok, hlavne preto, ze sa testuju hlavne tieto znacky. Aj ked musism podotknut, Römerky uz nie su az tak naj a tie maxi cosi (hlavne vajcia) maju takmer vsetci ale na moj vkus su "kratke". Su sice dost siroke, cize aj tucnucke babo, hlavne zimne) nema problem ale zase dlhe deti z nich zväcsa vyrastu velmi rychlo. My sme pri chalanoch mali tiez maxi cosi ale nikdy viac. Stredny bol tucnucky a to bola hroza. Teraz copana je zase chuda ale dlha. V Maxi cosi vajci by bola najdlhsie tak to 6-7 mesiaciv. Concord sme mali este nedavno, posledna cesta do Saudi lietadlo ale hlavu mala uz len tak tak na najvyssiej pozicii. Teraz uz vykuka.
Za mna, maxi cosi(aj vyssie kategorie), cybex ci römer eeeeeee eeeeee
Inak tie chicco napr v DE vobec nejdu ale zato tu v Saudi su dost oblubene (aj ked, sedacky pouzivaju fakt len "expat", Arabi su blazni, ti nepouzivaju nic, novonarodeniatko na kolenach a este k tomu vpredu 😕 😨
Pozri napr tuto, neviem ci sa da na Sk zohnat: http://www.chicco.de/produkte/8058664062522.sea...
My me ju nahodou objavili teraz cez viekend tu v Saudi. Je pohodlna, mala v nej sedela perfektne. Je aj na iso aj na pas. Akurat, ze je to len Pseudoreboarder, cize protismeru len do 13 kg. Ale ak nemas tazke dieta (nasa 13 nebude mat hadam ani v 3. rokoch 😕 😨 ), tak v protismere ju vyuzijes este dlho.
Keby som mala teraz kupovat novu, tak asi tuto. Po testoch som nepatrala, kedze uz ziadnu novu sedacku nepotrebujeme.
@m_ tie chicco som pisala, ze neviem ake su, neskumala som, neguglila, netreba nam.
Ono to s tymi sedackami nie je lahke. Ja som investovala takmer pol roka, pokym som vsetko porovnala a nakoniec vybrala. A mala som s tym fakt robotu, kedze som po vajci potrebovala dve. Ta Besafe je strasne hebedo tazke, tu som po lietadle do Saudi trepat nechcela.
Inak pokukaj aj na amazone. Vela predajcov posiela aj do zahranicia a to postovne nie je az take vysoke.
Ono, ked clovek musis pozerat aj na financie, tak je to s reboardermi tazke. Europsky trh je este mizivy, ludia ich velmi nekupuju, je malo vyrobcov a preti su (este) take drahe. Ale uz sa to pomaly rozbieha a myslim, ze o nejakych 3-5 rokov to bude uz vyzerat inak. Akurat, ze nas sa to uz potom netyka. Takze my musime este siahnut hlboko do vrecka.
@yanni ved nie ale mame taku od narodenia do 18kg a v smere jazdy uz a vraj sa nesmie dat do "lezatej" polohy
@janulik2008 no v smere jazdy nie. Uplne do lezatej ako vajce sa v smere nesmie (sa len polohuje, co je minimalny rozdiel). Len v protismere. A na to su tie prave Reboarder. Tie sa mozu v protismere dat do "vajcovej lezatej" az do 18 kg. Meme dve take a je to na nezaplatenie. Hlavne ak dieta nic ine nepozna. Tak ani neprotestuje.
@momoqui ja som ju z netu objednavala z prenasedeti.sk ak sa dobre pamatam ☺ keby sme blizsie pri Ba, tak by som ti dala odskusat...ale som az Zvolen ☺☺☺ co poznam zo 5-6mamiciek co ju mame a vsetkt sme spokojne ☺ idem pohladat foto ale mam len ked bol krpec este maly 🙂 velmi vsak na zaciatku nechcel v nej sedavat lebo uz musel byt vzadu a to sa mu nepacilo ☺ teraz ma sedacku zadu v strede a uuuplna spokojnost, vidi aj na cestu prip mu pustime rozpravku ☺
@m_ neviem ake stare mas dieta, nasa je tiez chuda a dlha (najdlhsia zo vsetkych 4 deti v tomto veku), ale deti od urciteho veku rastu pomalsie.
Mame v rodine 3 rocneho synovca, 106 cm, nejakych 13 kg, dali sme ho do nasej besafe a este ma vela miestaaaaa aj na hlavu.
Ono je to so vsetkymi sedackami tak, bud uz nepasuje vaha alebo vyska. mame jednu do 36 kg, vaha aj vyska pasovali ale nas stredny je siroky v pleciach a hrudniku a nohe mal uz vsetko natesno. Tak zial musel ist ako 7 rocny na podsedak. Aj ked nerada ale nedalo sa inak. Tretorodeny ma takmer 7 rokov a do tej istej sedacky sa zmesti este dokonca aj 5 bodovym sedackovym pasom 😕 😀 Je to sedacka 9-36 kg, mala ma 8900-9000 kg, vyse 80 cm, 14 mesiacov a v tej sedacke sa straca. Mame ju sice ako druhu, nahradnu (mala ju svokra v aute, ked boli starsi chalani casto u nej) ale malu do ne (aj ked dorastie) nedam. Ked bude mat nad 18 kg a vyrastie z besafe uvidime co bude na trhu. Ono ona tych 18 kg dosiahne asi az ako 10 rocna 😕 😀 Tretorodeny ma takmer 7 a rovnych 20 kg pri 125 cm.
Najstarsi takmer 150 cm a 32 kg. Ten je ale najuzsi, ten sa dokonca zmesti este do tej starej 9-36.

@m_ k tym pultikovym si to musim nastudovat co je noveho. my mame cybex pallas 2 pultikovy pre 5.5 rocneho a vajicko maxi cosi s family fixom pre 5 mesacnu, za par mesiacov budem riesit co dalej .. ci nechame mladsej cybex 9-36 a starsiemu kupime nieco 15+ (podsedak nechcem), alebo starsiemu nechame tu jeho (teraz uz ako 15-36 bez pultika) a mladsej kupime nieco ine .. idealne aj s vyuzitim toho family fixu kedze bol nechutne drahy (a pritom ho neznasam lebo sa s nim zle naraba)