icon

Autosedačka po vajíčku

momoqui
30. jún 2016

Ahojte,
Mamicky porAdte mi pls, kupit po vajci sedacku do auta 9-18 alebo 9-36 kg?
9-36 sa mi zda prakticka (pre mna ako rodica) avsak chceme kupit nieco v com sa bude babatku dobre cestovat. Vo vajci ma chudatko stale hlavicku odkvicnutu a chcem tomu zabranit. Cestujeme vela a casto takze chceme kupit nieco pohodlne.
Mate skusenodt s nejakou 9-36 ktora je pohodlna?
Ak spravnem chapem tak iba tie do 18 kg sa daju dat v protismere jazdy (co je urcite bezpecnejsie).
Kvoli praktickosti som naklonena na tie do 36 kg (praktickost vidim v tom ze kupim teraz a mame pokoj do tych cca 36 kg) avsak ak su pohodlnejsie pre babo tie do 18 kg samozrejme ze to je prednejsie 🙂
Dakujem za vase postrehy a rady

simca06022011
3. okt 2016

@yanni My mame BeSafe od malicka, viac menej od 8mesiacov sme mali isofixovu do 18kg, potom sme kupili tu vacsiu do 36kg ale nie preto ze by sme ju nutne potrebovali vymenit, ale v cistiarni nam zlomili isofix a nechcelo sa nam to stale srobovakom skladat :D Moja skusenost je ze si sedacku treba vyskusat, zbytocne budem maleho tucka tlacit do uzkej sedacky a detto ked mam dlhe dietata tak mi je parameter vek/vaha na figu... treba sa podla seba zariadit ;) My sme uz ani vajicko nemohlli pouzivat, mala z neho komplet trcala a o pohodlnom cestovani nemohla byt ani rec... detto ked bola dlha do tej (asi) 18kg sedacky, boleli ju z toho nohy pri dlhsich trasach a ked zaspala... , lebo sedacka jej koncila niekde v polke stehien... teraz ma 5rokov a 128cm... a to za posledny rok narastla minimalne (max. 3-4cm)
Napr. v predajni mne hned povedali, ze je somarina kupovat sedacku 0-36kg, nakolko dieta ju na tu hmotnost ani nevyuzije... druha vec je ze ona sa tiez opotrebovava.. a nemozem vediet ako mi bude dieta vyzerat.. da sa to samozrejme vymenit vzdy, ale to si potom radsej vyberiem riadnu pre potrebnu kategoriu... teraz napr. v 99% pripadoch pouzivame iba podsedak.. mala je vysoka, pas si pekne zapne a nevidime v tom ziadny problem ako ju tlacit do sedacky (v priapde ze dieta zaspi, je to totalne nepohodlne... a podla mna, nech si hovori kto chce co chce aj nebezpecne...)

momoqui
autor
3. okt 2016

Mna oslovila ina. Chicco sa mi pacila ta co je od narodenia, mala makkucke vnutro pre novorodeniatko, avsak to sa nas teraz uz netyka, kedze my mame 9 Kg. No a z tych co mi pani ukazovala ma dost oslovila Petit&Mars 9-36 Kg. Mala velmi pohodlne vnutro a dokonca tam bola aj nejake special edition s takym vnutrom co vyzeralo ako masazne kruzky. Mate niekto skusenost s touto znackou? Ja ju nepoznam vobec, sedacka sa mi velmi pacila, je to cesky vyrobca co je pre mna plus. Jedine co je nevyhoda, ze sa dava iba v smere jazdy.

momoqui
autor
3. okt 2016

@katka253111 zlate babo 👶 Tu sedacku by som rada nasla v nejakom shope aby som ju videla a vyskusala ale zatial co som bola v 3 ju nemali tak skusim este poguglit 🙂

momoqui
autor
3. okt 2016

@yanni pozerak tu Be Safe ale asi ju na zivo v Ba neuvidim v ziadnej predajni ☹

eliniatko
3. okt 2016

nebudem veľa pridávať, nečítam to tu celé len ma pár vecí zarazilo. prvá čo by som vypichla, sedačka Caretero - nie je v žiadnom prípade nemecká kvalita, je to poľská značka, je z tých lacnejších (aj keď nie najlacnejších) vyrábaná je tiež v poľsku. tú by som si ja nekúpila aj keď proti nej nič nemám, len tá "nemeckosť" ma pobavila. určite nie je z najhorších len môj výber by to nebol. ďalej - odrádzajú tu od pultu vraj je "nepohodlný". pre mojich synov mám len pultové, sú úžasné a mali sme aj medzistupeň pásový a krpci sú 100x pohodlnejší spokojnejší v pultových, nie v pásových, super sa im tam sedí, pohrajúsa na pulte, môžem tam všeličo položiť napr. autíčko, alebo pečivo, spia na ňom, je to bezpečné, v prípade nárazu ho rozložia na väčši plochu a netrhnú tak, ako pásy trhnú. ja by som keby mám na výber akúkoľvek aj najdrahšiu sedačku, vybrala zasa len pultovú pre ďalšie dieťa keď už dozreje na ten správny vek a váhu. ak má tvoje ešte len pol roka, 9-36 je nemysliteľná, aj keby rovno 9 kg mal. pretoe do 9-36 musí sedieť sám, bez pomoci, bez opory, pohodlne aj dlhodobo. lebo aj keď sa niektoré polohujú, tak len minimálne a určite nie pre tak malé dieťa. sú vhodné tak najskôr od roka alebo aj viac, podľa dieťaťa a jeho veľkosti a schopností. ak by si chcela niekedy teraz meniť, jedine za protismerovú 0-18 ani nie 9-18 lebo tie sú v smere a tiež sa polohujú ale ak kvická hlavička, v takej bude veľmi kvickať, od ľahu to má veľmi ďaleko (napr. skvelá sedačka maxi cosi tobi 9-18 čo sme mali tiež nebola pre úplne nesediace deti). takže ja by som buď počkala vo vajci, lebo je najlepšie a najbezpečnejšie, a potom ak bude dieťa dostatočne veĺké a vyspelé šla do dobrej 9-36 ja osobne s pultom, ale ty si môžeš vybrať aj bez ak sa ti to páči viac, alebo postupne prešla do tej do 18kg a potom kúpila väčšiu. inak nám ani pri jednom nevydržali ti do 18 do reálnych 18 kg pretože je to ako tu bolo povedané aj o cm a aj o robustnosti a im bolo tesno a nepáčilo sa im, zato pultovú 9-36 úplne super. kvalita určite za tie roky neklesne, iba ak by ste zle zaobchádzali so sedačkou alebo havarovali, vtedy treba vymeniť. veď nevyrobím sedačku na nejakých 10-11 rokov s tým že viem že za 3 už bude zlá. to bola tu spomenutá hlúposť.
takže tak, snáď som sa neopakovala a povedala som niečo nové a pre teba zaujímavé, značky odporúčať nebudem, je veľa dobrých, nemusí byť just len najdrahšia aby bola sobár, treba trochu použiť aj "selský rozum" aby bolo dobré spracovanie, materiály, bočnice radšej vyššie, dobre vyriešená hlavička, veľa vecí sa dá vidieť aj laickým pohľadom. a ešte - vyhni sa prosím tým supermarketovým "hello kitty" a "cars" to sú strašné sedačky. tam naozaj platí, za málo peňazí málo muziky (skoro žiadna).

momoqui
autor
3. okt 2016

@eliniatko dakujem. Nasa mala este nesedi sama takze pockame urcite vo vajci (pokial sa don zmesti). Radsej som za 9-18 ale najviac ma oslovila 9-36 od Petite&Mars z tych co som videla nazivo.

eliniatko
3. okt 2016

@momoqui nie je za čo. vždy je aj možnosť kúpiť tú prechodnú napr. z bazáriku, môže to byť len na pár týždňov, mesiacov. kým malý bude dosť "veľký" 🙂 nevravím že ideáne ale je to určite prijateľná cesta, ak človek nemôže stále vyhadzovať, kúpi v super stave za menej.p&m je super sedačka ak myslíš tú Prime. ale ako vravím, až pre pevné samo sediace dlhodobo dieťa.

yanni
3. okt 2016

@simca06022011 preto neschvalujem tie 9-36. 0-36 ani neviem ci v Europe existuju.
Ked svokrovci kupili do ich auta tu 9-36 pre vtedy ca. 3 rocneho vnuka, muzovho synovca, nejak som to neriesila. Po prve bolo to len na obcasne vozenie a po druhe, my sme deti este nemali. Ja som zacala sedacky studovat az pri nasich detoch. Najstarsi ma 10 rokov, tak som toho uz nastudovala dost. A poviem ti, moznosti v Europe su velmi obmedzene a to sa mi nepaci.
Ono aj tak sa neda kupovat sedacky "dopredu" s tym, ze ti vydrzi vecnost. Nejde o opotrebovanie ale skor o to, ze nikdy nevies ako to dieta bude rast. Nase deti su kazde ine, najmladsia je po takmer 6. rokoch, takze kupujeme za radom vsetko nove. A je to jedine dievca, tak som v nakupnej horucke. Nie vazne, teraz mi dobre padli tie reboarderi a este lepsie, ze sme momentalne na par rockov v Saudskej Arabii, ta tu je fakt co sa deti tyka, raj. Amerika to isti. Europsky trh sa moze hanbit. Ale aj to trosku chapem, ten Reboarder, co mame tu, ten by sa do normalneho auta asi nezmestil. Do Vanu atd ano ale do nejakej micry ci corsy asi tazko. Tu a aj v Amerike su tie auta predsa velkeeeeeee a preto su aj tie sedacky take mohutne. Americania vyrabaju normalne az do 50 kg. No maju aj "mohutne" deti 😨 😕

momoqui
autor
3. okt 2016

@yanni "objavila" som dalsiu autosedacku ktora je 0-18 kg a da sa otocit tvarou oboma smermi. Je to Cybex Sirona. Bola aj dost makka. Jedine co mi pride "neprakticke" je ze je od narodenia co je pre nas uz zbytocne. To iste aj s Chicco. Avsak tato Cybex sa mi zdala makksia. Nemas s nou nahodou skusenost? Citam ze mas tri deti tak mozno ju poznas 🙂

momoqui
autor
3. okt 2016

@momoqui ano myslim tuto http://www.petiteetmars.com/produkt/prime-isofix/ no v tom pripade musime pockat kym bude drobec uplne sediet ale to dovtedy neviem ci vajicko postaci 🙂 mas s touto aj osobnu skusenost alebo poznas ju nejako? Este mam dalsi typ a to je Cybex Sirona 0-19 Kg. Vyzerala tiez makko.

ajana1
3. okt 2016

My mame maxi cosi axiss a sme maximalne spokojni. Nam vyhovuje ze si mozeme celu sedacku otocit a maly vie sam nastupit aj vystupit a ak aj nahodou dostane zachvat tak ho do nej jednoducho narvem 😄 Isofix je mozno fajn ale nemyslim zeby pridal extra hodnotu lebo ak sa stane velka havarka asi ziadna sedacka nepomoze.

eliniatko
3. okt 2016

@momoqui áno poznám ju, ja osobne ju nevlastním ale čo mi o nej vraveli tak je super. značka je dobrá toho by som sa neobávala. predtým to bola monza prime. určite treba min. od roka túto, pre väčšie dieťa.
cybex sirona je super sedačka. aj dosť drahá ale to je tou multifunkčnosťou. tú y si mohla už teraz.

momoqui
autor
3. okt 2016

@eliniatko diki 🙂 mne je P&M sympaticka aj preto ze je to ceska znacka 🙂 viem ze to je blbost pri kupe... Nieco medzitym je Chicco. Je to do 36 Kg a do 13 Kg sa da vozit v protismere.

eliniatko
3. okt 2016

@momoqui ktorá konkrétne chicco? nepoznám do 36 kg čo sa dá otočiť tak ma to zaujíma. inak chicco je taký priemer, nič moc ale zasa ani úplná katastrofa. p&m by som skôr vybrala a potom niečo medzi tým.

momoqui
autor
3. okt 2016

@eliniatko chicco tato https://www.chiccoshop.sk/p/1769/chicco-autosed... podla mna su Chicco vyrobky dobre u nas malo pouzivane tak isto ako Cam. A medzitym teda co ?? Pozriem asi ako nam to vyzeta vo vajci

eliniatko
3. okt 2016

@momoqui á túto nepoznám ale vyzerá dobre. vieš čo mne sa zdá že tie chicco teraz hovorím len o sedačkách sú proste horšie a lepšie, menej peňazí sú skôr horšie asi cena ako pôjde vyššie budú lepšie. ale ja ich tak celkovo beriem ako priemer. zasa hrozné to určite nebude. a táto nazaj vyzerá fajn. aj to polohovanie je citeľné aj pre malé deti takže určite je to fajn voľba v tvojej situácii.

eliniatko
3. okt 2016

@momoqui ale pozri čo som našla. http://autobild.cas.sk/fotogaleria/211209/velky... test tejto sedačky nie je dobrý vôbec. :-/

yanni
3. okt 2016

@momoqui 4 deti. Ale jedno plus minus sa uz "strati" 😀 😀 😀 😀
Nie vazne. jasne, ze cybexy poznam. Sirona je pravy reboarder (cize az do 18 kg ci 4 rokov v protismere). Reboarderi su vzdy bud od narodenia alebo od c. 6 mesiacov. Ono
Ono cybexy su v DE podobne rozsirene ako MAxi Cosi ci Römerky. KEdze kazdy vyrobca sa snazi ziskat zakaznikov, "vymysla" vzdy nieco nove a prisposobuje sa trhu.
Cenova hladina je zhruba od tych 400 E vyssie, ale takto sa pohybuju zväcsa vsetky prave reboarder znamych vyrobcov.
Ono dolezite ale je, vyskusat si ju. Dieta do nej posadit, vyskusat vsetky polohy, a aj smery.
Napr. nam absolute nevyhovuju Maxi Cosi, jedno ake su zname, rozsirene, super testovane atd. Vajcia su sice dost siroke ale kratke. Normalne narodene donosene dieta priemerne vysokych rodicov z nich rychlo vyrastie. Nasledujuce od jednotky su takmer vsetky dost uzke, podobne sa mi nepacia Britax Römer. V obchode sme vyskusali rad radom, mala len mrkotala. osadili sme ju potom do tej Besafe, normalne sa dala pripnut, hladkala boky, okukala vsetko, normalne z nej nechcela vyliezt. Jasne, bola zvyknuta na polohu lezmo z vajca, vedela sice uz sediet a sama behala popri nabytku ale ta "sediaca" poloha v tych klasickych jednotkach sa jej vobec nepacila.
Takze ak mozem poradit, vydrz pokym bude deculo vediet same sediet a mat hmotnost okolo 8 kg, vtedy mozes zabehnut niekde do obchodu a zacat skusat.
Ja som napr. uplne prvu po vajci skusala Britax Römer Safefix Plus, vtedy som sa este len informovala a na reboarder este nemyslela. Sedacia cas je dost siroka ale hrozna latka a tiez tie tri polohy na sedenie su o nicom. To su minimalne rozdiely. Takze som isla dalej.
Evenflo pre Saudi sme "obsedeli" tu v SA a tie zme najskor vyskusali viac. To uz som bola ale rozhodnuta pre Reboarder, takze som pozerala len po takych. Je fakt dolezite, dieta do tej sedacky posadit a vyskusat.

momoqui
autor
4. okt 2016

@yanni super 4 deti som aj ja chcela mat ale to by som musela zacat skor 😀 Ako to riesis s autosedackami teraz? Mate 4??? Alebo uz su daktore deti velke?

momoqui
autor
4. okt 2016

@yanni dnes som dala najvyssie ako sa da opierku hlavicky na vajci a mame tam este min. 10 cm nad hlavickou takze pockam kym vyrastieme a potom podla toho aka bude velka poskusame. Ale aspon mam uz typy medzi ktorymi sa potom rozhodneme. Takze dakujem vam vsetkym za infosky a rady 🙂

yanni
5. okt 2016

@momoqui no jo, v dalsom zivote nie viac ako dve 😕
Davaja najstarsi su uz velkaci, maju len podsedaky, najstarsi uz ma takmer 150 cm, ten uz pomaly ani podsedak nebude potrebovat.
Tiez v VW Sharan su v druhom rade na sedadlach pri dverach integrovane podsedaky, najstarsi ale na tom sediet nechce, je to blbo riesene, bucha si lytka o ostry plast zo sedadla a to pri takej 500-1000 km ceste nie je bohvie co.
Treti ma este sedacku do 36 kg, ale uz len autopasom, 5 bodovy je uz kratky, ten sme uz vybrali. No a mala v Reboarder.
V Sharane ani 5 "tucnych" reborderov nie je problem, aj treti rad ma plnohodnotne sedadla a maju vsetky aj isofix (aspon ten novsi model).
Horsie je to s mensimi autami ale tak pri 4 detoch mensie ani mat nemozes. Ja mam este moje "pracovne" mesteste auticko. Akysi taxik, len do roboty a obcasne rozvazanie, tam sa mi ledva zmesti vzadu mala, podsedak a sedacka, najstarsi musi byt vzdy vpredu. Ale to je len tak nanajvys na 20 km cestu do mesta, na nakup atd. To by na dlhsiu cestu nebolo.

tatianaahugo
18. okt 2016

Prosim vas co hovorite na autosedacku concord reverso plus?

eliniatko
19. okt 2016

@tatianaahugo tá je myslím si úplne skvelá čo sa bezpečnosti a kvality týka.

yanni
19. okt 2016

@tatianaahugo ta je super. ja som po nej tiez pokukavala, ale kedze je LEN na isofix (my potrebujeme aj aj), tak zial musela vypadnut z uzsiehi vyberu.
Ale je to Reboarder a i-size, cize podla najnovsich noriem a v teste ADAC "gut".
My me mali uz vajce Concord a velka spokojnost.
Reverso ma ale aj par minusov: LEN isofix, pravy Reboarder (neda sa otocit do smeru jazdy, ak by ti zacalo dieta v ca. 3 rokoch strajkovat), len do 105 cm, cize ak mas velke dieta, dlho ju mat nebudes.
PLUS na reboarder nie je draha, dostanes ju do 400 E.

eliniatko
19. okt 2016

u nás už od 286 http://autosedacky.heureka.sk/concord-reverso-p... 🙂 tohoročný model

momoqui
autor
19. okt 2016

@eliniatko ahoj "u vas" mate aj kamenny obchod?

momoqui
autor
19. okt 2016

@yanni nechcem sa hadat ale mne sa zda ze sa da otocit v smere jazdy. Mne ju ukazovali v predajni a otocit sa dala (jedine ze to bol iny typ)

yanni
19. okt 2016

@momoqui Reverso sa neda. Mam to uz vsetko okukane, kedze nasa tiez vyrastla z vajca. Ultimax sa da v oboch smeroch.

yanni
19. okt 2016

@tatianaahugo
@momoqui Reverso je sice OK ale ked sa clovek trochu viac do toho "obuje" najde chyby.
Tak napr, co sa mi este nepaci, ma len trojbodove pasy. 5bodove su lepsie. Dieta je pevnejsie a lepsie sedi.
Keby som nemala problem, ze jedno auto je iso a druhe iso nema, tak by som volila ultimax.

momoqui
autor
19. okt 2016

@yanni tak potom ja som videla Ultimax ta je v oboch smeroch jazdy a ma 5bodovy pas pre dieta.