Autosedačka z druhej ruky
Maminy, čo si myslíte o predaji použitých autosedačiek? Je tam nejake riziko? Na čo si treba dať pozor? Čo treba skontrolovať? Može napr. prasknutý polystyrén čo býva v nich napr. okolo hlavy sposobiť nejaký problém? (ale na prvy pohlad na funkcnosti neubera, vsetko drzi na svojom mieste)
Ide mi o sedačky veľké, nie vajíčka...
@1aduliatko1 Dakujem pekne, no ja to potrebujem vedeit ako potencionalny predajca :DD mam dve sedacky drahe ako svet a rozmyslam ze ich hodim na bazar, ked mi stoja na firme. Len musim vsetko skontrolvoat, nechcem hocico predat. Oni nie ze nie su havarovane, ledva su pouzivane, kedze ja nesoferujem a sedacku nosil ocko v aute :D Ale ta mensia co sa od cca pol roka do 3r pouzivala, ma z toho ako sa to dieta nakladalo do toho z boku prasknuty ten dzindzik pri hlave, v podstate keby som neprala potah ani na to nepridem. Skusim zistit v ci sa da ten polystyren objednat novy :D Uz to tu vyhladavam v inych temach a aj to sa da 🙂
Velke sedacky pouzivame od 3-12 rokov obcas a teda neviem, ci by som to este predavala dalej, na druhej strane... presne dolezite je, aby bol polystyren neposkodeny a original potah (kvoli nehorlavosti)
Ja este dodam skontrolovat datum vyroby,vsetky sedacky maju svoju zivotnost,byva aj uvedena v navode..cize ja ak by som kupovala sedacku,pozeram hlavne na to..moze aj len stat v sklade,ale tie plasty pracuju aj tak..
@tani777 Ja by som povedal (aj keď som teda elektrotechnický a nie materiálový inžinier), že ten dátum je tam viac na to, aby sa výrobca kryl proti nepredvídaným okolnostiam.
Ak tá sedačka je vnútri, za sklom (teda chránená pred UV žiarením), tak ten vplyv bude veľmi malý (a v sklade, kde ani nemrzne ani nepraží, totálne žiadny). Ak to samozrejme nebude trebárs 20 rokov používania v aute.
EDIT: "vplyv" myslím v porovnaní s inými okolnosťami, ktoré na vážnosť prípadnej nehody vplývajú, trebárs znížením rýchlosti jazdy o 5 km/h a pod.
@hefo no neviem ale ta sedacka bola najprv 3 roky v aute u ocka predpokladam, tam je v lete hic co treba pustat klimu aby sa dieta o plasty pomaly nepopalilo a v zime riadna kosa .... zivotnost sedacky je tusim 3-5 rokov, podla znacky, polystyren ani ziadna cast nesmie byt prasknuta...ja by som veru sedacku z druhej ruky nekupovala, max ako prilezitostnu pre starkych aby mohli obcas vziat deti autom....
...podla mna uz na prvy pohlad kolko bola pouivana a ci nieco vzanejsie aj zazila. Moj najmladsi syn mal vajicko po dvoch starsich surodencoch, bolo stale ako nove, bez znamok pouzivania. Tu prechodnu sedacku 9-36 sme mu kupili uz novu lebo po jeho starsich surodencoch bola uz dost znacne opotrebovana, nie funkcne, ale bola vysedivena od slnka a miestami aj vysuchana a nepacila sa nam uz pre neho. kupili sme novu, pouziva ju vyse dvoch okov a je uplne ako nova stale, bez akehokolvek naznaku pouzivania. Zatial ju predavat nejdem ale v buducne ak bude stale v takomto super stave, bude s nou jej novy majitel urcite maximalne spokojny 🙂
Polystyren sa na Romerke co mame a to mame 3 sedacky polamal na vsetkych. Staci to zlepit tavnou pistolou. Ked kupis nahradny, zlomi sa to znova aj tak.
Ja som ako kupujúci chcela top stav, že je vidieť, že sa veľmi nepoužívala a dohodli sme sa s mužom, že ak z druhej ruky, tak určite nie staršiu ako 5 rokov. Nemáme auto, tak sme chceli rozumný pomer cena/výkon a myslím, že sa podarilo.

@simca06022011 poškodenú - popraskanú by som nekupovala, skontrolovať popruhy, polystyren...a hlavne aby nebola búrana - prasknutá, zlomená. inak aj ja mám v aute sedačku z druhej ruky a služi už 2 roky asi. používaná len príležitostne.