icon

Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?

labutka
10. jan 2010

Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?

barca127
26. feb 2012

@lencita a kolko vas vysla vymena pasov?robili vam to v nejakom spec.servise?

lencita
26. feb 2012

@barca127 robil mi to kamos co ma autoservis, takze neviem kolko to vyde v nejakom speci servise..

p.klara
1. mar 2012

tak do včerejška jsem byla rozhodnutá pro cybex.. po dnešních telefonátech ohledně dostupnosti, mě z každého obchodu odrazují od prodeje, že v těchto sedačkách děti kvůli pultíku nechtějí být... ,jak to řešíte vy?? Mají vaše děti velký problém s pultíkem, nechtějí být v sedačce???

labutka
autor
1. mar 2012

@p.klara syn nema s pultom najmensi problem. V sedacke je cca od 1roka, na pulte si jazdi autami alebo len tak pozera von oknom.
Ja som s nou spokojna a nemenila by som.

p.klara
2. mar 2012

@labutka a zkoušeli jste se sedačku, než jste ji koupili?? My ji chceme asi koupit přes internet, úspora oproti obchodu je skoro 1tis, a to už je dost.. ale pořád to ve mě hlodá, jestli koupit či ne... 😒

labutka
autor
2. mar 2012

@p.klara tiez sme kupovali cez internet, bez predosleho skusania. Kupovali sme spolu s kamoskou, takisto jej syn s nou nema problem. 😉

dorinka88
2. mar 2012

My jsme koupily Cybexe a jsem ráda ze jsme ho vyzkoušeli ptz jsme ho museli vyměnit za romer evolvu 1 2 3 ,malá uplně nesnášela ten pultík a teda asi jsme meli i kratké pásy,protoze to na ni bylo opravdu hrozne namačklé!Ale hrozne se mi libila a moc jsem ji chtěla, co uz nedá se nic dělat,ale ted jsem spokojená 🙂

p.klara
2. mar 2012

@labutka no my jsme dneska odzkoušeli a jsem ráda... malá není žádný cvalík, na téměř 21měsících má cca 12 kg... ale teda pod pultíkem nemohla vůbec hýbat nožičkama.. je zvyklá s nimi kopat a díky pultíku teda vůbec nemohla... hned spustila, takže i když jsem měla na 99% vybráno, tak bohužel... vím, že co se týče bezpečnosti, tak je velice dobrá...l ale i to pohodlí pro dítě je velmi důležité, a vím, že by si na to nezvykla, protože opravdu ten pultík měla hooodně na těsto.. docela jsem se divila, protože to fakt žádný oplácánek není... takže vybíráme dále ☹

labutka
autor
2. mar 2012

@p.klara pultik sa da vysunut smerom dopredu, po jeho stranach su na to tlacidla. My sme ho vysuvali hlavne v zime, ked bol krpec viac obleceny.

p.klara
2. mar 2012

dopředu ano, to jsem zkoušela.. ale ne nahoru a dolů... myslím mezi spodkem sedačky a tím pultíkem.. měla nožičky natěsno a to se jí nelíbilo.. ona je zvyklá nožičkama kopat a to nemohla...

zuzi82
8. mar 2012

Prosím, poraďte. Používáme sedačku Cybex Pallas 2010 už asi rok s tím plastovým podstavcem a pultíkem. Kdy můžeme podstavec sundat a kdy pultík. Malý má 22 měsíců a 12,5 kg. Pomůže nám sundání toho plastového podstavce v délce pásů. Máme to dost natěsno a teď, když bývá syn hodně oblečený, tak je to někdy kovbojka ho připnout. Díky 😉

labutka
autor
8. mar 2012

@zuzi82 mne sa zda, ze este je skoro na vozenie bez pultika...
Ohladom podstavca neporadim.
Ale ked mas "kratky" pas, mne osobne pomoze, ked si sedacku pri zapinani pritiahnem viac k sebe (=smerom k dveram auta), potom mam viac miesta a pas sa mi jednoduchsie zapne. Potom posuniem sedacku naspat na stred sedadla a zavrem dvere.

zuzi82
8. mar 2012

@labutka Bez pultíka ještě nechci, to mě spíš zajímalo do budoucna. V létě s pultíkem budeme ještě v pohodě a na zimu uvidíme. Vy zvládáte zapnout pultík v zimním oblečení, když má malý už tři roky? Kolik váží? 😉

brulka
8. mar 2012

ahojte babulky, pridam sem po nejakych mesiacoch aj svoju kusenost. sedacka je velmi kvalitna, da sa (aspon v nasom aute, kedze mame polohovatelne aj zadne sedadla) polohovat krasne pohodlne aj na spanok, ma vyborny potah, ktory po niekolkych praniach vyzera stale ako novy, pohodlne sa da zo sedacky zlozit a oprat. pultik dcerke vobec nevadi a zmesti sa tam aj v zimnom obleceni bez problemov (ma 18 mesiacov a je velkostne taky priemer). pasy na nasom aute (toyota yaris) pasuju super a mame aj dost velku rezervu. co sa tyka bezpecnosti je to top sedacka, vsetky testy maju vyborne vysledky
jedine minus co som si na sedacke zatial vsimla ... stalo sa mi to raz ... ze tam chyba nejake zabezpecenie ktore by dietatko fixovalo medzi nozickami. to jest opisem konkretne, raz mala dcerka v aute hysak a tolko a takou silou si ten pultik od seba odtiskala az sa mi normalne posunula ritkou nizsie ... mohla som zastavit spravili sme pauzu a dcerka sa ukludnila, posadili sme sa spravne este rat a slo sa dalej ... ale si myslim po tejto skusenosti ze na tej sedacke chyba nejaky pas co by dietatko fixoval v sede a neumoznoval pohyb smerom dolu.
je skoda ze sedacke nema aj normalne pasy ako sedacky bez pultikov a ako dodatocnu ochranu aj pultik. myslim ze by to uzivatelia ocenili. neviem mozno som jedina 😅

labutka
autor
9. mar 2012

@zuzi82 maly ma necelych 14 kg, do sedavky sa zmesti aj naobliekany, mame vysunuty pultik.
A myslim ze priamo na sedacke je napisane, od kedy ju mozes pouzit bez pultu.

zuzi82
9. mar 2012

@labutka Díky 😉

mayor
12. mar 2012

@p.klara s pultikom absolutne ziaden problem ... maleho sme 1x posadili do sedacky a hned ju prijal , teraz ked ho tam davame uz automaticky zdvihne rucicky ked ideme nasadit pultik ... ked mu davame pohankove chrumky tak si ich nan pouklada (preto mu davame cez pultik aj plienocku aby sa hned nezaspinil 🙂))

mayor
12. mar 2012

@brulka ahoj a nomze to byt tym ze ma velku volu pultiku ?

brulka
12. mar 2012

@mayor velku volu urcite nema a viac ju tam natiskat by bolo nezdrave a nepohodlne. je to moja skusenost, ale dodam ze dcerka je taka mrstna myska a ma neskutocnu silu v rukach. ja by som dodatocne pasy uvitala, proste dvojite zabezpecenie aj pasy aj pultik. ale vravim mozno som jedina 😅

p.klara
12. mar 2012

@mayor děkuji, u nás to nešlo.. nakonec jsme koupili jinou a malá je v ní mnohem více spokojená... přesvědčila nás o tom, když do ní sama sedla a dávala si hned dobrovolně pásy 🙂 co jsme ji posadili do cybex pallas, tak byl histerický pláč, že nemohla kopat nožkama, jak je zvyklá☹

mayor
13. mar 2012

@brulka hej ved treba len tak primerane mat pultik, nastastie nas drobec tam pekne sedi bez toho aby sa snazil pultik odtlacit

@p.klara kazde dieta je ine a kazdemu vyhovuju aj ine autosedacky , ja som len rad ze nasmu drobcovi sa sedacke hned zapacila lebo ja sm ojou drahou sme z nej boli nadseny

humlajda
5. jún 2012

Pěkný den,je tu někdo kdo použiva sedacku cybex pallas fix od 9kg?????......jak se tam to dite pouta pasy auta a ne pasy sedacky. Mě přijde nezvykle poutat tak male dite 3bodovymi pasy.
Prosím o vaše zkušenosti. Díky Klára

labutka
autor
5. jún 2012

@humlajda sedacku pouzivas s pultikom, a bezp. pas auta ide priamo cez ten pultik.

milada2
5. jún 2012

@humlajda My ji teď koupili, zitra bude premiéra a ty pásy jdou přes pultík, ne přes pecka, jak píše
@labutka

humlajda
5. jún 2012

@labutka aha,takze je potreba vyzkouset kvuli delce pasu,ted sem trošku pročetla diskuzi a nemusi vsude pasovat..jestli dobře chápu,kvuli delce pásů. Tak já asi chvili počkám, protože nevím jestli se bude opravovat naše auto nebo se bude pořizovat jine🙂)

humlajda
5. jún 2012

@milada2 diky diky..to sem právě nevědela🙂)

labutka
autor
5. jún 2012

@humlajda na strane 2 som merala dlzku pasu, ktoru potrebujes, aby si sedacku zapla. 😉

mayor
4. okt 2012

@humlajda u vacsiny novsich aut by si s pasom nemala mat problem

friends
27. nov 2012

Ahojte, my mame toyotu Avensis novu a pallas sme nezapli. v ziadnom servise nam nevedeli s pasmi pomoct tak sme ju museli vratit. meral niekto potrebnu dlzku pasu pre isis?

labutka
autor
27. nov 2012

@friends na strane 2 som zmerala dlzku pasu, ktoru potrebujes na zapnutie Pallasu. 😉
Inak nam v Octavii tiez pas na zapnutie Pallasu nestacil, ale manzel ho nejak nadstavil z horolezeckymi skobami.
Isis je bez pultu? Potom by s pasom nemal byt problem.