Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
tak do včerejška jsem byla rozhodnutá pro cybex.. po dnešních telefonátech ohledně dostupnosti, mě z každého obchodu odrazují od prodeje, že v těchto sedačkách děti kvůli pultíku nechtějí být... ,jak to řešíte vy?? Mají vaše děti velký problém s pultíkem, nechtějí být v sedačce???
My jsme koupily Cybexe a jsem ráda ze jsme ho vyzkoušeli ptz jsme ho museli vyměnit za romer evolvu 1 2 3 ,malá uplně nesnášela ten pultík a teda asi jsme meli i kratké pásy,protoze to na ni bylo opravdu hrozne namačklé!Ale hrozne se mi libila a moc jsem ji chtěla, co uz nedá se nic dělat,ale ted jsem spokojená 🙂
@labutka no my jsme dneska odzkoušeli a jsem ráda... malá není žádný cvalík, na téměř 21měsících má cca 12 kg... ale teda pod pultíkem nemohla vůbec hýbat nožičkama.. je zvyklá s nimi kopat a díky pultíku teda vůbec nemohla... hned spustila, takže i když jsem měla na 99% vybráno, tak bohužel... vím, že co se týče bezpečnosti, tak je velice dobrá...l ale i to pohodlí pro dítě je velmi důležité, a vím, že by si na to nezvykla, protože opravdu ten pultík měla hooodně na těsto.. docela jsem se divila, protože to fakt žádný oplácánek není... takže vybíráme dále ☹
dopředu ano, to jsem zkoušela.. ale ne nahoru a dolů... myslím mezi spodkem sedačky a tím pultíkem.. měla nožičky natěsno a to se jí nelíbilo.. ona je zvyklá nožičkama kopat a to nemohla...
Prosím, poraďte. Používáme sedačku Cybex Pallas 2010 už asi rok s tím plastovým podstavcem a pultíkem. Kdy můžeme podstavec sundat a kdy pultík. Malý má 22 měsíců a 12,5 kg. Pomůže nám sundání toho plastového podstavce v délce pásů. Máme to dost natěsno a teď, když bývá syn hodně oblečený, tak je to někdy kovbojka ho připnout. Díky 😉
@zuzi82 mne sa zda, ze este je skoro na vozenie bez pultika...
Ohladom podstavca neporadim.
Ale ked mas "kratky" pas, mne osobne pomoze, ked si sedacku pri zapinani pritiahnem viac k sebe (=smerom k dveram auta), potom mam viac miesta a pas sa mi jednoduchsie zapne. Potom posuniem sedacku naspat na stred sedadla a zavrem dvere.
ahojte babulky, pridam sem po nejakych mesiacoch aj svoju kusenost. sedacka je velmi kvalitna, da sa (aspon v nasom aute, kedze mame polohovatelne aj zadne sedadla) polohovat krasne pohodlne aj na spanok, ma vyborny potah, ktory po niekolkych praniach vyzera stale ako novy, pohodlne sa da zo sedacky zlozit a oprat. pultik dcerke vobec nevadi a zmesti sa tam aj v zimnom obleceni bez problemov (ma 18 mesiacov a je velkostne taky priemer). pasy na nasom aute (toyota yaris) pasuju super a mame aj dost velku rezervu. co sa tyka bezpecnosti je to top sedacka, vsetky testy maju vyborne vysledky
jedine minus co som si na sedacke zatial vsimla ... stalo sa mi to raz ... ze tam chyba nejake zabezpecenie ktore by dietatko fixovalo medzi nozickami. to jest opisem konkretne, raz mala dcerka v aute hysak a tolko a takou silou si ten pultik od seba odtiskala az sa mi normalne posunula ritkou nizsie ... mohla som zastavit spravili sme pauzu a dcerka sa ukludnila, posadili sme sa spravne este rat a slo sa dalej ... ale si myslim po tejto skusenosti ze na tej sedacke chyba nejaky pas co by dietatko fixoval v sede a neumoznoval pohyb smerom dolu.
je skoda ze sedacke nema aj normalne pasy ako sedacky bez pultikov a ako dodatocnu ochranu aj pultik. myslim ze by to uzivatelia ocenili. neviem mozno som jedina 😅
@p.klara s pultikom absolutne ziaden problem ... maleho sme 1x posadili do sedacky a hned ju prijal , teraz ked ho tam davame uz automaticky zdvihne rucicky ked ideme nasadit pultik ... ked mu davame pohankove chrumky tak si ich nan pouklada (preto mu davame cez pultik aj plienocku aby sa hned nezaspinil 🙂))
@mayor velku volu urcite nema a viac ju tam natiskat by bolo nezdrave a nepohodlne. je to moja skusenost, ale dodam ze dcerka je taka mrstna myska a ma neskutocnu silu v rukach. ja by som dodatocne pasy uvitala, proste dvojite zabezpecenie aj pasy aj pultik. ale vravim mozno som jedina 😅
@mayor děkuji, u nás to nešlo.. nakonec jsme koupili jinou a malá je v ní mnohem více spokojená... přesvědčila nás o tom, když do ní sama sedla a dávala si hned dobrovolně pásy 🙂 co jsme ji posadili do cybex pallas, tak byl histerický pláč, že nemohla kopat nožkama, jak je zvyklá☹
Pěkný den,je tu někdo kdo použiva sedacku cybex pallas fix od 9kg?????......jak se tam to dite pouta pasy auta a ne pasy sedacky. Mě přijde nezvykle poutat tak male dite 3bodovymi pasy.
Prosím o vaše zkušenosti. Díky Klára
Ahojte, my mame toyotu Avensis novu a pallas sme nezapli. v ziadnom servise nam nevedeli s pasmi pomoct tak sme ju museli vratit. meral niekto potrebnu dlzku pasu pre isis?

@lencita a kolko vas vysla vymena pasov?robili vam to v nejakom spec.servise?