Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
sedačky cybex sú síce kvalitné ale zbytočne predražené skúste pozrieť na www.dolex.sk majú kvalitné aj testované sedačky aj fisher rice aj iné a za dobré ceny
ahojte, viete mi poradit aku kupit bazu do auta na isofix pre cybex aton autosedacku? pozerala som a tie original na cybex stoja 120e. Zaujimalo by ma ci sedia cybex autosedacky aj na lacnejsie isofix bazy. Dakujem 🙂
@karolinka6 a ma tam mala priestor? Ja mam požičanú tu od 9-36kg , maly ma 9kg, no príde mi, ze je tam dosť natesno, ze ked bude väčší, ci sa tam za pult zmestí
@luc_ika ahoj, tak mi mam 4 rocky, a pultik uz nepouzivame, ale uz ked mala 3 a bola zima tak bola na tesno, ale ked sme sa pytali ci ju tlaci vzdy povedala ze nie, tak tazko povedat ci je to len nas, pocit 😉 ale mi sme spokojni.... Aj mala v nej rada sedi 😁
@luc_ika pultik je len do urcitej vahy a veku - 4 rokov. Obe deti ju maju a sme velmi spokojni.
@slniecko77 a v lete sa pod tym pultíkom musia deti riadne potiť, ked su ním ako keby prikrytí
@luc_ika asi im bude o cosi teplejsie ako bez pultika, ale nespozorovala som, ze by sa nejak extra potili..v lete aj tak pouzivas klimu tak nevidim ziaden problem.
Ahojte! ja som akurat dnes pozerala cesku relaciu A DOST! a prave cybex aton 4 tam bola ako nevhodna z hladiska pouzitych materialov ktore mozu byt zdraviu skodlive pre babatko firma vraj presunula cast vyroby do ciny a kvalita materialov sla dolu tak snad pomoze tym co sa rozhoduju ;)
@tarniah Ahoj len pre zaujimavost nasla som vyjadrenie cybex k relacii A DOST!
@winna ziadne podla nasich skusenosti sto krat pohodlnejsia ako romerka. maksia dokonca aj vdaka isofixu trosku polohovatelna. Jednoznacne odporucam cybex. Pri malych sme sli do romerky lebo cybex nemal taku bez pulta a to som nechcela. Mne sa ti e s pultom zdaju max nepohodlne pre dieta.
@winna ahoj 🙂 jasne ja ich nezastavam ani nehanobim nemam s nikym zmluvu ze by som dostavala percenta z predaja :D takze ci je to tak alebo onak mna sa to nejak netyka len som posunula info ktora sa ku mne dostala kedze tiez rozmyslame nad znackou a modelom sedacky a rovnako ako pri kociariku je pre nas prave nezavadnost materialu na poprednych prieckach tak som to tu napisala ale nazor si musi spravit kazdy sam ;) pre mna aj vyjadrenie ze maju tie hodnoty hranicne je zdvihnuty prst ale je to kazdeho osbna vec 🙂 tak prajem spravny vyber a spokojnost pri uzivani 🙂
Ahojte, my mame Cybex CBX Isis Fix.
http://www.brendon.sk/Products/Details/37256
Je to lacnejsi variant Pallasky. Sedacka je vyborna, dcerka v nej bola od 9mesiacov, teraz ma 3 roky a stale v nej funguje aj s pultikom. Varovali nas pri kupe, ze deti ten pultik nechcu, ale dcerka sa ho nechce vzdat aj ked by ho uz teraz nemusela mat. Pultik sice obmedzuje trochu v pohybe, hlavne pri mensich detoch, ale zase hlavne ak vam dieta zvykne v aute zaspat by som ho nevymenila za nic. Dcerka si nan polozi hlavicku, nehrozi zosunutie telicka pocas spanku, ani nespravne nastavenie popruhov ako pri 5bodovych bezpecnostnych pasoch. Navyse som bola viackrat svedkom ako si 2rocne dieta dokaze z 5bodovych pasov vyzliect ruky. S tym, ze je pod pultom v lete teplejsie, suhlasim. Vacsie deti mozu mat pod pultikom stiesneny pocit v zimnej bunde, ale ta sa z bezpecnostnych dovodov ma vyzliekat aj pri sedackach s 5bodovymi pasmi. Podla mna pokial si dieta presadne z vajicka rovno do pultikovej sedacky, velke vyhrady mat nebude, pretoze ine nepozna. Horsie to moze byt ak si presadne zo sedacky s 5bodovym pasom do pultikovej. Inak Cybex robi aj verziu pre mensie deti od 9-15kg myslim, ide o Cybex Juno Fix.
Take blbosti, ktore nakoniec su aj nepravda podla vyjadrenia Cybexu, o materialoch, ktore mozu sposobit rakovinu, tak to uz je len "kriterium" na hodnotenie a vyber sedacky. To moze len naku fanaticku femini-eko-nemku trapit. Decka obliekate ani netusite do coho vsetkeho z ciny a tu, potahova latka, s ktorou to dieta v podstate ani nie je v priamom kontakte (ak ho tam nedavate hole) ide niekto riesit a znehodnocovat tym najlepsie hodnotenu sedacku na trhu. Smiesne, alebo skor trapne.
@michaelach poprosím vás aké máte auto? Ak máte predpokladám sedačku vedľa vodiča . Tiež pokukujem po široké , no zistila som , že mám ISOFIX len vzadu
@michaelach preklep. Po Sirone Cybex
@adebi Ja vyuzivam Sironu na spolujazdcovej strane a na dlhsie trasy vzadu.Vyuzivam ju na Renaulte Megane a Audi Allroad.Pri pouzivani vpredu je este dolezite mat airbag,ktory sa da vypnut.
@michaelach airbag nosím vypnutý pri vajíčku len fakt škoda , že v w Candy nie je ISOFIX v prejdu neviem si predstaviť , keď chcem byt v kontakte s malým , že by bol v zadu . Myslite , že by sa na občasne cesty keď idem sama dala dať do prejdu a tou tyčou a pasmi nejak upevniť? Dakujem
@michaelach aj v Megane máte?
@adebi Cybex Sirona sa moze pouzivat len s Isofixom,neviem ako by sa spravala pri nejakej havarii,ak by bola upevnena pasom.Asi to nestoji za ten risk.Ano mam predny Isofix a aj vypinaci airbag.Ale myslim si,ze to uz maju vsetky novsie auta s vyssou vybavou.Je to dobre,lebo predtym sme mali Cybex Aton a ten som tiez mala vpredu az dokym sme ho nevymenili za Sironu,lebo dcerke uz bolo vajicko male.
Ahojte, vie mi niekto povedat aky je rozdiel medzi pallas, pallas m, m-fix, 2-fix a fix? Dakujem.
@kindervajicko
Pallas: Bez bocnych ESP ochran a bez Isofix
Pallas 2: S bocnymi ochranami ESP, ale bez Isofixu
Pallas 2 Fix: S bocnymi ochranami ESP a kedze je aj dodatok Fix, tak aj s Isofixom
Pallas M: Novy model Pallasu 2, ale kedze nie je dodatok Fix, tak bez Isofixu
Pallas M Fix: To iste ako aPallas M, len ma dodatok Fix, tzn s Isofixom
@cannella jeej, si super, dakujem 🙂 vedela by si aj odporucit niektoru? Podla tychto parametrov by som si vybrala 2 fix
To je tazkp, kazdemu vyhovuje noeco ine. Ake stare a tazke je tvoje dieta?
9,5 mesiaca, 10 kg a 80 cm. Mame aton q plus, co je do 13 kg, ale hlava mu uz vytrca.
@kindervajicko uf. My sme kupili starsej dcere Pallas 2 Fix, kedze v r. 2012 bola Juno Fix novinka, vyhrala ADAC, takze bola dost draha. Sme s nou velmi spokojny.
Teraz sme malemu kupili Juno Fix, stoji 116 €, potom, ked uz bude mala kupime Solution X 2 Fix, co je vlastne Pallas 2 fix, len bez zakladne a pultika, ktore su len do 18 kg. Cena za Juno Fix + Solution X2 fix spolu je rovnaka, ako za Pallas 2 Fix, len nemas jednu sedacku tak dlho, takze opotrebenie a unava materialu nie je taka ista. Pallas 2 Fix mas cely do 18 kg, potom odoberies zakladnu a pultik a pouzivas do 36 kg. Dufam, ze som to napisala zrozumitelne, lebo som cez mobil
Ano, kukala som aj juno fix, len neviem ci by som ju nemusela vymenit za pallas, lebo niektore mamicky pisali, ze sa 15 mesacne deti do nej nezmestili. Vas maly ide z juno fix rovno do solution?

@lucica Ja som vcera cely den presedela na nete a roxhofovsla dom sa nakoniec medzi cybex solution x fix, besafe izi up x3 isofix a maxi cosi rodifix. Nakoniec kupime maxi cosi,tak ja dufam, ze sme sa dobre rozhodli.