Autosedačky Cybex. Máte s nimi skúsenosti?
Kamarátka mi dala tip na autosedačku Pallas od firmy Cybex. Máte s ňou niekto skúsenosti?
@tyli tie pásy na 9-36 by sa mali dať dolu, oni sú len do 15 alebo 18 kg, potom už musí byť na klasickom páse z auta. My máme tú Cybex Solution X - fix, máme fábiu, malá má 6,5 a nejakých 120 cm a zmestila sa tam v pohode aj teraz v zimnej bunde, a tá opierka sa dá dať dosť vysoko, neviem koľko, ale určite ešte dosť dlho vydrží.
@anesim
ďakujem za radu. nevedela som, že môžeme našu autosedačku STM používať bez 5-bodového zapínania s klasickým pásom. vyskúšame to. nevadí, že synovy trochu prečnieva hlava cez opierku cca. 3-4cm?
ináč tá Cybex Solution X by teda mala byť v pohode. istotne je vyššia od našej. ďakujem 🙂
@tyli - tiez mame doma aj STM, aj cybex solution X fix... tvoj syn moze pouzivat pas auta od 15 kilo... takze v sedacke ktoru mas treba demontovat pasy sedacky a skusit, ci pojde opierka este vyssie... lebo viem, ze ked su pasy na sedacke, ide len do nejakych 3 poloh a to je vsetko... neviem ci sa nieco zmeni ak das dole pasy, este som to neskuala... ked mala dcera 4 roky tak sme stm posunuli mladsiemu braskovi a jej sme kupili cybex... ta ma tych poloh opierky tusim 11 a ked je v najvyssom bode, tak dlzka opierky je 72 cm, to by malo byt v pohode...
nevadi ze nema 4 roky, sedacka sa nekupuje podla veku, ten je len orietacny, ale podla vahy dietata...
@dosa
ďakujem za rady 🙂 mňa dosť miatlo keď som pri sedačkách videla napísaný vek, tak som sa chcela uistiť. pôvodne som chcela Cybex Solution X fix, no zistila som, že nemáme zabudovaný isofix v aute. tak asi kúpime Cybex Solution X. Ešte však vyskúšam tu našu STM-ku. Možno ešte aspoň pol roka vydrží. Len neviem ako to bude s upevňovaním autosedačky. doteraz sa upevňovla k sedadlu pásom z auta. keď odstránim 5-bodové zapínanie, potom tú sedačku iba položím na sedadlo a syna upevním pásmi?
@tyli - ano presne tak, sedacka od 15 kilo, pokial nemas isofix, sa len polozi na sedadlo a dieta v nej sa zapase pasom z auta... v tejto kategorii mi pride velmi vhod ten isofix, nakolko ked dieta neveziem zrovna v aute, tak sedacka mi nelieta po sedadle a nemusim ju naprazdno pasat... ak by si aj kupila tu cybex s isofixom, ten sa da zasunut a nepouzivat, v pripade, ze by ste niekedy kupili auto s isofixom...
inak, by ma to zaujimalo ako je to s tou STM, ak das dole pasy, hod prosim potom info, ci ide ta opierka vyssie. kedze je to sedacka do 36 kg, pride mi divne, ze to nejde viac hore, ale na mojej sa mi to nechce skusat, kedze maly ma len rok a pol, este sa v nej dlho povozi s pasmi...
@dosa
idem to skúsiť. dám ti potom info a pridám sem aj fotku 🙂
s tým isofixom som už uvažovala aj nad tým ako píšeš, že kúpiť s isofixom a možno raz využijeme v inom aute. teraz mám však na ruke bez isofixu, už používanú. tak si to musím zvážiť. možno nakoniec ostaneme ešte nejakú dobu pri tejto čo máme teraz.
@dosa tak som to skúsila a podarilo sa 🙂 Veľmi ti ďakujem za rady, ja by som na to neprišla. takto sme ušetrili peniažky, pretože autosedačka ešte čo-to vydrží 😵 aj som premerala výsky opierky: 66cm je maximum s 5-bodovým zapínaním, potom sú ešte ďaľšie dve polohy 71cm a max. 76,50cm.
ináč netuším či sa mi ešte niekedy podarí tie pásy dať naspäť. nie je to ťažké na demont, no kopu dier a aj som si pofotila postup ako na to, no neviem, neviem či to dám niekedy aj naspäť 😅.
ešte pridám fotky. len syn je chorý, tak som to pofotila doma na pohovke.
@tyli - tak to je super, ja som dufala, ze to tak nejak pojde, lebo neni mozne, aby toto bola posledna pozicia, lebo mala ju raz pozicanu moja sestra na dovolenke a viezol sa v nej 9 rocny chlapec, len ma to vtedy nezaujimalo, ako to spravili... takze ta najvyssia pozicia je este vyssia ako na cybexe... urcite vam sedacka este dlho posluzi. prajem vela stastnych kilometrov 😉
@labutka tdíky, my máme pásy dostatečný, to už jsem zjistila, spíš mi šlo o to, jestli se vůbec u isofixu používá, všude mají jen pallas bez isofixu, tak jsem nevěděla. jsem si myslela, jestli třeba ten pultík není nějak přicvakávací. Jinak stále tápu, zkoušeli jsme a přijde mi v cybexu malej dost napěchovanej. V kiddy je to krapet lepší, ale v testech zase vyšla krapet hůř. Ach jo
Asi by se mi víc líbila autosedačka co má pětiboďák a pak jde i s pásem, ale ty v testech zdaleka nemají takový výsledky jako pultíkatý - i když taky netestujou všechny...........
@tyli ano iba posadis dieta a upevnis bezpecnostnym pasom..ked nemas isofix, tak predavaju taky remienok, ktorym si mozes sedacku bez isofixu upevnit k hlavovej opierke sedadla, aby ti sedacka "nelietala" po aute, ked v nej dieta nesedi.
my nastasie isofix mame, kupili sme Cybex Solution X-fix, mame ju asi mesiac-dva, sme zatial spokojni..tym ze je isofix, da sa aj mierne polohovat dopredu-dozadu + plus to polohovanie hlavicky...ozaj je super.. tato nas vysla cez amazon.de 119€ , minulorocny model...takze aj super cena...
kocky aky je rozdiel medzi isis a pallas? neviem sa rozhodnut
@cigaretka5 tá pallas je lepšia v tom, že keď ju budeš používať už nad 15 kg a ten pultík pôjde preč, tak má lepšiu ochranu ramien, pozri si obrázky Cybex Solution X a Cybex Free fix, tá Solution X je kvalitnejšia a hlavne bezpečnejšia 🙂
ahojte, chcem sa spýtať do kedy sa používa ten pultík pri cybex pallas. Teda v akom veku alebo výške (hmotnosti) dieťaťa sa to už nepoužíva. Čítala som tu vaše príspevky a pozrela aj fotečky a neviem sa rozhodnúť. Naša malá má iba 5 mesiacov ale už sa obzeráme po autosedačkách, aby sme mali prehľad a kúpili to najlepšie pre ňu. Ako vidím vy teda odporúčate túto sedačku. Mne sa stále vidí, že dieťa nemá moc priestoru na nejaký voľný pohyb rukami. BuĎ ich má na pultíku hore alebo v tej malej drážke medzi opierkou a pultíkom. Možno je to iba zle vidieť na fotkách ale neviem sa s tým nejako stotožniť. Predsa len pri pásoch v autosedačke má dieťa asi lepší a voľnejší pohyb. Či nie? Kľudne ma viveďte z omylu ak to tak nieje. Budem iba rada 🙂
@ika33 syn ma vecsinou ruky na pultiku a drzi v nich auto a hra sa na nom.
pri pasoch je trochu lepsi pohyb ruk, ale mne sa na cybexe paci, ze sa mi maly sam nemoze odopnut pocas jazdy.
miesto okolo toho pultiku je, a pultik sa da aj kusok vysunut dopredu (pouzivali sme to v zime, ked bol viac obleceny).
Ahoj holky, chystáme se koupit Cybex solution X s Fixem. Má nějaké nevýhody o který bych měla vědět? Bezpečnostně je suprová ( je snad nějaké lepší, než tato?), tak jestli nenajdu zakopaného psa jinde, tak do ní půjdeme🙂. Nerada bych vracela autosedačku, jako minule☹. Díky moc.
@hojda napada mi iba jedna nevyhoda...potah je z latky, ktora je sice na omak prijemna (umelina, ale pritom jemna), no elektrizuju na nej vlasy...takze ideme malemu kupit letny potah, aby sa citil na nej prijemne...ale predavaju tuto sedacku aj s potahom PLUS...ktory som sice nazivo nevidela, ale malo by to byt nieco ako efekt brusenej koze...
inak sme spokojni.. 😉
Ahojte, tak my mame tiez autosedacku cybex plus a sme spokojni. Jediny problem ja vidim v tom, ze v nasom aute ( renault ) su pasy dostatocne dlhe a sedacku obopnu, ale napriklad vo fabii sa nam ju nepodarilo zapnut, ako keby tam boli kratsie pasy alebo co. Takze pred tym ako sme ju kupovali sme boli v obchode vyskusat, ci do naseho auta bude dobra. ( takuto radu som si tiez precitala tu v nejakej teme, lebo tiez nejaka mamicka pisala, ze nie v kazdom aute to bezproblemov sedi ) , takze odporucam najprv vyskusat. Potah mame Plus a je dobry a maly sa v nej v lete nepoti. Nas Matko bude mat v lete dva roky a stale tam mame aj ten pultik. Tiez ho mame trocha vysunuty, aby mal viac miesta. Keby sme do buducna potrebovali dalsiu autosedacku, tiez by som zvolila tuto 😉
Moc díky za zkušenosti. A je ten potah pratelný (ten normální i ten plus)? Teď máme MC, tam to nejde, ale řešíme to letním potahem, takže je to ok.
@hojda ahoj, my si ji také vybrali (Cybex Pallas s pultíkem) a plánovali původně objednat z e-shopu, ale na radu známé jsme si ji objednali v kamenném obchodě (mají i e-shop a cenově to vycházelo stejně) a zajeli se na ní raději podívat, báli jsme se právě toho, že nám nebude sedět v autě. Takže naše pásy (Citroen Xantie) byly jak se tady píše také krátké a chybělo cca 10 cm na dopnutí, takže jsme nakonec odjeli s dražší Maxi Cosi Tobi a ta je super. A k tomu pultíku...překvapilo nás, že se reguluje pásy, takže pokud by byly tip top, tak pak tedy nevím jak by se v té sedačce dítě cítilo, pokud by o něco málo vyrostlo, to nás zklamalo.
@hojda My máme Solution X fix plus, a je super, malá bude mať čoskoro sedem a je jej super, dala sa tam v pohode ešte v zimnej bunde, tá ochrana hlavy sa dá dosť posúvať hore dole, tak myslím, že od tých troch rokov by mohla byť.my sme vybrali poťah plus - je to imitácia brúsenej kože, na dotyk je to príjemné, žiadna umelina. 🙂
ZDravim... mame sedacku cybex ISIS... a tam zospodu je taka umela vec, chcem vediet, ci sa to musinejako pripevnit k autu, alebo len sa to zapase pasom....

ahojte,
práve riešime či kúpiť novú autosedačku. syn má 3roky, 110cm a 20kg. momentálne máme Autosedačka STM Starlight SP I.-III. 9-36kg a synovi už trochu prečnieva hlava napriek tomu, že je opierka vytiahnutá na maximum. taktiež mám pocit, že ho integrované pásy na ramenách zatláčajú dole ( ramená má vyššie ako sú otvory s pásmi). chcela by som sa opýtať, či má niekto Cybex Solution X? veľmi sa mi páči, len neviem, či už môže mať syn túto autosedačku s 3-bodovým zapínaním? ak výškovo spĺňa parametre, nevadí, že ešte nemá 4roky?
prípadne ak nieto máte doma túto autosedačku, môžem vás poprosiť o zmeranie maximálnej možnej výšky opierky? či je vôbec vyššia ako tá, ktorú máme teraz.
všetkým ďakujem.