Beriete dieťa domov z pôrodnice vo vajíčku?
ahojte mamičky, chcela by som sa len opýtať, v čom beriete alebo ste brali dieťatko z pôrodnice domov, vajíčko alebo klasickú vaničku z kočíka? prvého synčeka sme mali v aute vo vaničke od kočíka, ale teraz mi všetci hovoria, že dieťatko musí byť v autosedačke už od narodenia, lebo inak pri kontrole nám môžu dať policajti pokutu ☹ aké s tým máte skúsenosti? Ďakujem pekne všetkým. Júlia
myslím, že toto video ste tu už vkladali
https://www.youtube.com/watch?v=otgH6sFECoModporúčam si ho pozrieť vždy, keď budete dávať dieťa do auta bez autosedačky, vajíčka.....
ahoj,moje dve starsie deti 10 a 7 rokov som niesla domov vo vanicke-vtedy este neboli autosedacky povinne.teraz mame 8 mesacneho matuska a toho som tiez niesla domov vo vanicke.rodila som v kosiciach na rastislavovej.pri prepustani domov nam naschval nechali identifikacny stitok na rucke dietatka,ktory tam davaju hned po porode.vysvetlili nam to tym,ze ak by nas nahodou zastavili policajti,tak aby vedeli,ze ideme prave z porodnice.pretoze v nemocnici mali tiez take skusenosti,ze nie kazdy daval dietatko hned do vajicka.ja byvam 60 km od kosic,tak som volila radsej vanicku.zdalo sa mi to na vajicko dost dlha cesta.
@dasaa a to si kde naasla? Je to blbost! Nikto nema pravo niest dieta na rukach v aute. Ani legalnu ani moralnu. Je to priame ohrozenie zivota dietata.
@julinkaz samozrejme vajce alebo autovanicka. Ale v crash testoch vychadzaju vajcia omnoho lepsie ako autovanicky. Tam je prilis namahana chrbtica pri naraze, kedze tie pasy su ine ako vo vajci.
Ja som rodila na Antolskej, nikto ma nekontroloval, mohla som ho odniest aj na rukach. 😝 Pouzili by sme vajicko, ale kedze byvame cez cestu, tak sme odviezli maleho normalne v kociku. 🙂
Aj my sme išli z pôrodnice vo vajíčku...
a ako inak?
jasne, ze vo vajicku 😉
my sme to mali z porodnice 2 minuty autom a v obidvoch pripadoch sme pouzili vajicko. nikdy nevies kto to do teba napali. nam nabural chlapik do auta na parkovisku pred nemocnicou hned ako manzel vystupil a zavrel dvere ked isiel pre nas s druhym synom ☹
môj malý sa do 5 mesiacov vozil vo vaničke aj z pôrodnice išiel vo vaničke, v dnešnej dobe sú vaničky kde sa dá dokúpiť auto kit, je to súprava do auta, ktorou pripútaš vzadu v aute vaničku a pripútaš dnu aj bábo, nebol nijako pokrútený, pekne vždy spinkal ... ja si to nejdem vynachváliť, mne v tom vajíčku vždy pripadal taký skrčený
Ahoj, obe deti sme mali vo vajíčku keď sme išli z pôrodnice.
Ak máte tak v ňom, naša sa narodila vo februári, v tých najväčších mrazoch a a sli sme 50km z pôrodnice domov, rodila som v KE, malú sme tak zabalili, že ju nebolo ani vidno z toho vajíčka a tu je a keď mala 4 mesiace tal nám jedna ženská vbehla pred auto a museli sme prudko brzdiť, mňa dobre trhlo dopredu a malá sa vo vajicku ani nezobudila a to má veru ľahký spánok...
su take vanicky(concord, jane, casualplay) ktore su z certifikovane na prepravu deti v aute, vacsinou do 9 kil, ak mate taku tak urcite je to pre novorodenca lepsie ako vajicko
Ja som brala maleho len v perinke 😉
ja som brala malú vo vaničke od kočíka, nemyslím, že je certifikovaná, ale do vajca ho dávať, aby sa tam hodinu krčilo chúďa to určite
urcite, len a len vo vajicku... ved na to su urcene... na prepravu dietata v aute... ide o bezpecnost dietata
v brusku sa krcilo dlhsiu dobu 😉 urcite vo vajicku,aj ked je to len kusok,nikdy nevies co sa stane...
ja som obe deti viezla vo vanicke,kaslem aj na pokutu,tyzdnove dieta aby sedelo vo vajicku
jednoznačne vo vajíčku .. ak by sa nedaj bože niečo náhodou cestou stalo ... vyčítala by som si to donca života ... a na druhú stranu v brušku bolo ovela dlhšie a inak vykrútené babatko 🙂
samozrejme, obe deticky sme viezli vo vajicku, nikdy nevies aky debil do teba moze akurat naburat. V pohode to zvladli 🙂
urcite vajicko, alebo potom vanicka, ktora je urcena na prepravu autom.. pozerala som ich ale su dost drahe a vajicko sa predsa len osvedcilo
no jasne, ine mi ani nenapadlo. Hoci aj vanicku mame vhodnu na prevoz, ale take male dieta by som do nej aj tak nedala 😕 a sice sme to mali domov kusok, cesty boli uplne katastrofalne 🙄
my sme pouzili vanicku peg-perego s autokit urcenu na prevoz deticiek v aute...