icon

Bezpečná autosedačka pre 9-mesačné dieťa

6. jan 2026

Ahojte , viem, vajíčko je asi najlepšie. Lenže už má vyše 10 kíl a už by som rada kúpila niečo čo nebude do 18 kíl len. Sama sedí , má už určite viac ako 75 cm. Je nejaká zlatá stredná cesta nekupovať už vajíčko a zároveň aby to bolo bezpečné ?

anonym_052a72
6. jan 2026

A prečo nechcete ešte počkať, kým z toho vajíčka vyrastie a potom kúpiť sedačku? Alebo má vajíčko limit len tých 10 kg?

autor
6. jan 2026
@anonym_052a72

A prečo nechcete ešte počkať, kým z toho vajíčka vyrastie a potom kúpiť sedačku? Alebo má vajíčko limit len tých 10 kg?

@anonym_052a72 zachádza sa pri ceste autom, je priam nemožné s ňou kamsi ísť. Veľa žien mi radilo prejsť do autosedačky že to im pomohlo. Nechodíme často autom sme v meste všetko máme tu. Ale ten rev vo vajíčku je strašný , až sa mi chce plakať s ňou. Zúfalstvo , čisté ...

anonym_442b26
6. jan 2026

Nepomohlo prejst z vajicka do sedacky. To je tym, ze tam sedi, priputane, nemoze robit co chce, vidiet co chce.
Prejde to vekom/casom a ako pochopi vnimanie sveta
A teda, po roku to bolo lepsie a rok a pol uz normalne

anonym_2b1d3e
6. jan 2026

Vajíčko treba používať kým dieťa aspoň 2 mesiace stabilne samo nesedí. Ak sedí, treba ísť odskúšať do predajne aby sedela sedačka do auta aj dieťaťu. Takto ti nikto neporadí, musíš ísť osobne. Poraď sa s “detivaute”, kde ti aspoň približne povedia po čom pozerať a potom odskúšaš, keďže deti nechcú moc testovať. My sme spokojní so Cybexom, to ti ale na hento stránke neporadia, nepredávajú ich. Je veľa iných značiek, urob si prieskum.

anonym_6f667d
6. jan 2026

Isla by som do nejakej prorismer otocnej od 0-18 kg, uz nie je uplne dieta nie je uplne mini takze joie 360 spin, cybex sirona alebo britax (nepamatam sa ako sa vola) je to taky kompromis medzi vajcom a pokracovacou sedackou. Urcite by som nesla so kat do 36 kg … tu poslednu od 18-36 kg kupis podstatne neskor a na dlhy cas. Musis preluskat podla auta (niektore maju sklon sedaciek, ze tam vsetky sedacky nesedia atd) ale skus pozriet, co by vam najlepsie vyhovovalo

anonym_82d5f5
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_052a72 zachádza sa pri ceste autom, je priam nemožné s ňou kamsi ísť. Veľa žien mi radilo prejsť do autosedačky že to im pomohlo. Nechodíme často autom sme v meste všetko máme tu. Ale ten rev vo vajíčku je strašný , až sa mi chce plakať s ňou. Zúfalstvo , čisté ...

@anonym_autor aj my sme kvoli tomuto presli na sedacku, pomohlo. Mame cybex sirona, je otocna, polohovatelna, s isofixom. Treba ale vyberat aj podla auta, ci mate alebo nemate isofix atd.

kiki68
6. jan 2026

Za mna reboarder je super, tie otocne, mame Römer otocny. Pozri podla typu auta co mate

anonym_052a72
6. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor môže to problém vyriešiť aj nemusí. Náš je nespokojnejší práveže v sedačke než bol vo vajíčku. Nerobím žiadnu reklamu ale odporúčam Deti v aute. V klasických obchodoch ako feedo ani nevedia čo radia a sú schopní predať nekvalitnú sedačku do 150 cm pre pol ročné dieťa (česť výnimkám teda).

autor
6. jan 2026

@anonym_autor ďakujem za odpovede, viete som ochotná vyskúšať všeličo , máme problém aj s chodením von , v kocari vydrží 20-30 minút a musíme ísť domov. Vadí jej že je zaputana a aj keď si už trošičku zvykla neuzivam si prechádzky ako každá jedna že sú vonku hodinu. Obmedzuje ma to a preto sa snažím vyskúšať všetko. Ja viem že je to obdobie a že nebudeme doma večne, ale ja tiež potrebujem byť vonku a teda vyše energie vynaložim na to kým nás vychystam ako si to potom tých pár minút vonku užijem ...

evkao
8. jan 2026
@anonym_2b1d3e

Vajíčko treba používať kým dieťa aspoň 2 mesiace stabilne samo nesedí. Ak sedí, treba ísť odskúšať do predajne aby sedela sedačka do auta aj dieťaťu. Takto ti nikto neporadí, musíš ísť osobne. Poraď sa s “detivaute”, kde ti aspoň približne povedia po čom pozerať a potom odskúšaš, keďže deti nechcú moc testovať. My sme spokojní so Cybexom, to ti ale na hento stránke neporadia, nepredávajú ich. Je veľa iných značiek, urob si prieskum.

@anonym_2b1d3e mame aj Cybexy, ale tie realne sadnu maloktoremu dietatu 🙂

saxana000
8. jan 2026

Urcite pozret po vajicko najprv 9-18 kludne z bazaru a potom pri cca 15 kilach kupit uz poriadni vacsiu..v tej do 36 kil sa ti tak malinke babo utopi.moja 9 rocna sa v takej stale vozi predstav si ten vahovo-vyskovy rozdiel.