Chladiaca podložka do autosedačky. Je účinná?
mamičky poradťe máte skúsenosti s chladiacou podložkou resp. vložkou do autosedačky drobček sa nám začal prehrievať v aute, myslíte že je to účinné?
az som prekvapena touto temou. nase dieta ma 2,5 roka, od babatka s nim casto jazdime a ani raz ma nenapadlo nieco take, ako chladiaca podlozka. az pozeram, ze co je to za vec?? ci to sluzi pre takych, ktori nemaju klimu?? nerozumiem
@mandragora22 aj ked mame klimu, nemozem ju predsa v lete malym detom vypeckovat, nerobila by som to ani sebe... a v lete, ked je male dieta v sedacke zapnute a neodlepi chrbat od opierky, tak je normalne, ze sa mu spoti chrbatik...
@katarina6 nepouzivala som ziadnu speci podlozku, iba funkcne tricko na telo a na sedacku taku tu detsku osusku, co vyzera ako plienka.
@dosa hej, aj nasej sa poti chrbat, ale pozeram, ze mas mladsie dieta o dost starsie, nez mam ja a akosi z toho dramu nerobim. ved aj ked sa spoti, je stale vcapena do tej sedacky a ked ideme von, tak je von tiez teplo a chrbat jej okamzite oschne... ved nedavam klimu, ked je vonku 15 stupnov, ale ked je vyse 20.. a ked bola babatko, riesila som to tak, ze vacsinou zaspinkala, ale aj ked nie, tak ako lezala vo vajicku, prehodila som cez nu deku, alebo plienku tak, aby aj videla, a aby aj mohla samozrejme dychat, a klimu sme v pohode pustili... 😉
@mandragora22 ved nikto z toho dramu nerobi. a preco by som nechavala deti chodit s mokrym chrbatom, ked su moznosti na to,a by ho mokry nemali... mne by teda nebolo prijemne chodit po vonku s mokrym trickom, kym oschne... aj ked je ako teplo, vetrik fuknut moze, aj ked sa ti to zda v tom momente prijemne, ale zdraviu to urcite neprospieva.
co sa tyka klimy, tak ked je vonku 35 stupnov, nemozes ju dat na 20... alebo aspon by si nemala... rozdiel medzi teplotami vnutri a vonku by nemal byt viac ako 6 stupnov, ja osobne niekedy aj 8 dam, ale to uz mam vycitky, pretoze prilis velke rozdiely nasmu organizmu tiez zrovna dobre nerobia...
@dosa ved OK, ja len, ze cim chladis dieta vonku, ked je na slnku 40 stupnov? tiez mu prilepis chladiacu podlozku na chrbat, len aby sa nespotilo? ja som viedla prispevky v tom zmysle.... 🙂
@katkatt
@zizza´Ahojte, my tu podlozku mame. Kupili sme ju, ked sme sli do Talianska neklimatizovanym autom a maly sa bez nej potil dost aj na Slovensku. Odvtedy sme ju nechali v autosedacke aj cez zimu. Myslim, ze urcite trochu pomohla aj ked bola dost draha. Kupili sme hned najvacsiu velkost a do nej som vystrihla dierky podla autosedacky, takze by mohla sluzit dlhsie. Inak vsimla som si, ze niektori Taliani davali detom do autosedaciek kozusinky asi ovcie. Tie mozu tiez dobre odvadzat pot.
@mandragora22 pri takych teplotach sa vonku nepohybujem, ked tak niekde v chladku a pri vode... ale aj tak o niecom inom uplne tocis, lebo ked nie je to dieta o nic oprete vonku, tak sa mu chrbat nespoti tak, ako ked je nalepene na sedacke a nevetra sa mu ten priestor medzi chrbatom a sedackou... je ine, ked sa volne pohybujes v teplom pocasi a ine, ked si sadnes na stolicku, nedajboze este nejaku kozenkovu, ako vo vlaku na sedadlach, tak to mam aj ja mokru rit, s prepacenim...
@dosa 🙂
@mandragora22 ale to som nechcela tym poveda, ze by boli kozenkove potahy na autosedackach, len ma to tak napadlo, staci v lete hociaky iny potah s umelinou
@dosa my sme boli minuly rok v BA prave cez tie najvacsie horucavy. na jednej takej promocii. na slnku mohlo byt fakt tych 40 stupnov. v restike sme sedeli na normalnych, latkovych stolickach, vonku sme sa zdrziavali len v tieni. z kazdeho z nas (asi 20 ludi) tiekol pot cicerkom po celom tele. to preto ten usmev, ked citam, ze dieta sa ti v takej horucave nespoti. ale ved pohoda, mne je jedno, kto ma podlozku a kto nie, len som vyjadrila pocudovanie, lebo som doteraz o takom produkte nepocula a uz ked som pocula, tak som len vyjadrila svoj nazor v zmysle, ze podla mna zbytocna investicia, to dieta sa spoti tak ci tak a ci uz ma o 5 kvapiek potu viac alebo menej, si myslim, ze je jedno. ale hold, zvykla som si na to, ze ked sa moj nazor nezhoduje s dalsimi 20, tak sa najde minimalne 1-2 osoby, ktore sa do mna ihned pustia 😉 😀
@mandragora22 spotit sa spoti, ale ked ten pot odvedies cez funkcne pradlo, napriklad, do dalsej vrstvy, tak ti neostane mokry chrbat a ani pocit mokroty... a preco to teda nevyuzit? sportovci bezne pouzivaju funkcne pradlo, aby odviedlo pot, necitili sa a neboli mokri aby neprechladli, lebo prechladnut sa da aj pri 40 stupnoch... ja sa s tebou nehadam, ze sa nikto nespoti...
@katarina6 my nemame ziadnu speci podlozku ,ale vsetci mame na dlhe hlavne letne cesty termo pradlo-teda termo tricka a tie neostanu mokre,ale odvedu pot do dalsej vrstvy-pod maleho dam len obycajnu bavlnenu plienku a ta je potom mokra,nie maly.
Tiez termo pradlo pouzivame na zimne sporty-lyzvanie,ci korculovanie-zas ak sa spotime,nie sme v mokrom.
Teda to pradlo je vyuzitelne pocas celeho roka,nielen na zateplenie tela,ale hlavne na to odvedenie potu. 😉
Plienku dam pod neho,aby nemal mokru autosedcku-to je potom neprijemne na tom sediet-a menim ich podla potreby.
@katarina6 ja som nakoniec kupila malemu termo body aj teplaciky...najdi si stranku liitle angel, nechcem sem hadzat www.stranku, nech ma tu niekto neobvinuje potom.... 😉
@katarina6 ja kupujem u nas v sportovom obchode, mali sme tricko, bolo kus vacsie, mal ho az pod zadok 🙂 obleciem ho na hole telo a tak si maly sadne do sedacky, na ktorej mam tu plienku, alebo osusku... a ked prideme do ciela, prezleciem mu bezne tricko a toto "mokre" sa behom chvilky vysusi... a podla potreby vymenim aj osusku, ale aj tu ked necham prevesenu cez sedacku, tak sa vysusi a zaroven sluzi aj ako ochrana sedacky pred slnecnym ziarenim 🙂. ak sme mimo dom samozrejme... ked prideme domov, vsetko beriem vyprat.
@katarina6 @zizza ahojte. My sme sa prave vratili z 8 hodinovej cesty autom s 2 detmi. Starsi to v pohode zvladol v termo tricku, tiez sa dost poti v autosedacke. Ked sme mali pauzu, tak som mu vrchne tricko prezliekala za suche, termotricko ostavalo samozrejme suche. Pre mladsieho som nenasla taku malu velkost (popozeram tie odkazy co dali mamicky vyssie 🙂 ) aj ked som guglila odusu 🙂 tak som mu nakoniec kupila tu podlozku, ale ziadny zazrak to nie je. Trochu to pomoze, ale spoti sa aj tak. Obcas mal tricko suche, ale niekedy chrbatik mokry, nie uplne, ale predsa. Niektore maminy tu tiez pisali, ze balia deticky do dospelackych termotriciek. Daju tricko do sedacky, na to dieta v plienke, tricko prehnu dopredu, aby netlacili pasy a priputaju dieta. A pod to ten uterak alebo plienku. Aj to je moznost.
Ja mam tu podlozku do autosedacky 9-18 kg a idem to este vyskusat do kocika prelozit, kedze maly spava vacsinou tam.
Mali sme aj klimu pustenu, inak by sme boli ako v sklenniku. Ale na deti som to nenechavala fukat.
Podla mna to nie je zbytocne nenechavat deti v mokrom (spotenom) obleceni cestovat. Mne by to tiez nebolo prijemne, mat mokry chrbat a byt priputana k sedacke a este aj na bokoch mat okolo seba nieco. A nestojime kazdu hodinu pri dlhsej ceste, aby som ich prezliekala stale.
ps. ja som nasla termotricko na mimibazare za 8eur. slovenska vyroba - Svit. Sluzi dobre.
baby a ked davate termopradlo, nepoti sa v tom viac ? lebo moja skusenost s takymto pradlom je, ze sa pod nim vzdy brutalne potim (a to som skusala aj lacnejsie aj tie drahe zname znacky). diky moc
Dievcata, my byvame v klime, kde je cely rok teplo.
Ako podlozku do sedaciek davam usitu z makkych frote uterakov.
Najmensieho obleceneho v tenkej bavlne, alebo frote.
Klimu pouzivam malo, ale otvaram vzadu trosku okna. Nerobi to prievan na uska a auto ma normalnu teplotu
Ako je sedacka otocene v protismere jazdy, aj ked je zapnuta klimatizacia na dialnici, malemu to nefuka vobec.
@vlnka81 mam pre synceka body a teplacky, som spokojna s nim, u maleho to celkom funguje, je to velmi prijemny material a urcite odporucam kupovat aj o dve cisla vacsie...lebo je to natahovacie a rukav sa vyhrnut da vzdy, aj ked teda ja skor postradam dlhsie rukavy u tychto body...pouzivame to do auta a teraz v zime tiez urcite vyuzijeme 🙂
Fusak al. ciapku som vsak neskusala...takze neviem...v tomto poradit.

@andreajakubska
@linduska27
@petzi
@monika15
@dosa
@weverka11
@kaja73
@livia333
@frlka
@katkatt ....katka asi treba takto pripojit dievcata aby odpovedali 🙂..... ja sa teda pytam to iste.... tiez uvazujem nad tou Aerosleep.....
mamicky ak mate dobre tipy na inu, a nieco odskusane lepsie, dajte vediet...... Ja inak viac nez 20 Eur za ziadnu podlozku nedam, to tam radsej budem davat malej frote uteraky a vzdy menit...... 😝